Zašto sam se udala za sebe: šta je Sologamy | BA.rickylefilm.com
Kosa

Zašto sam se udala za sebe: šta je Sologamy

Zašto sam se udala za sebe: šta je Sologamy

Moje neuspjelih pokušaja na online dating me je odvezao da se udam za sebe (i to je vruće trend među Millennials)

To je trend rasta.

Znam šta misliš: bilo kakav izgovor za novi komad nakita. Dok sam ja sigurno ljubitelj rasipanjem novca na nekim (etički navedeni izvor) bling svaki jednom u neko vrijeme, odluka da se uda za mene, zaručnički prsten i sve to, dolazi iz mnogo dublji mjesto, onaj koji je više stalo do nematerijalnog nego o tome kako svjetlucave izgledam.

Self-posvećenost svečanosti su trend i isključivanje decenijama, a termin sologamy - brak lice na sebe - nedavno je utkana svoj put u svakodnevnom govoru. Ovih dana, možete pronaći kod kuće samostalno vjenčanje kompleti sa afirmacijom savjeti ili upisati u duhovnom povlači sa pažljivo izrađeni posvećenost svečanosti pod nadzorom token gurua ili šaman. Sve ovo komercijalizovane duhovnosti je navodno dio rastućeg samovrednovanja pokret, mnogi smatraju da je nova klasa feminističke dolazak-of-age rituala.

Ne samo da je samo po sebi brak događa u SAD-u i Europi, ovaj trend samo-osnaživanje je globalna, koji se održava u zemljama poput Kine, gdje je pogrdan izraz 'ostatke žena "se koristi za žene starije od dvadeset i pet koji su još uvijek sama. Neke žene ne bacaju složene ceremonije sa svim accoutrements - fancy haljinu, raskošne mjesto i da, svadbenu tortu - gdje su otvoreno slave svoju jednostarešinstva i njihove doživotno opredjeljenje da se ispred svojih najmilijih.

Ipak, nisam znao ništa od toga kad sam spontano - i tiho - odlučili vezati čvor (sebi) na kraju 9 mjeseci zabavljanje detoksikaciju koja je imala dovesti me u osamljene plaže na Tanzanije otoku Zanzibar. To jednostavno izgledalo kao spomen način da se zaključi što se ispostavilo da je moj duhovni obračuna na četiri kontinenta - ono što sam nazivaš 'Man Fast' - ili čovjek bez avanture u samootkrivanja, nešto što je dokumentovano u realnom vremenu u mojoj novoj knjizi koja je upravo stigao u Velikoj Britaniji ranije ovog mjeseca, iskustveno račun moje transformacije tokom ovog perioda.

Sve je počelo kada mi žeđ za neke ozbiljne duša traženja na kraju niza propalih romanse odvezao da izađu iz zabavljanje merry go-round u New Yorku, napustiti moj stan u Brooklynu, i odlutati duboko u pustinju ( kao jedan radi). Preselio sam se u ašram u Kerala gdje sam meditirao i podvrgnuti moje tijelo na ayurvedski očiste, radio na vinograd na Siciliji Mount Etna i otišao u solo-safari u Selous, najvećim afričkim Game Reserve, mjesto koje je daljinski, sirova i vrvi divljim životinjama. Upravo ono što mi je trebalo.

Gaženjem od zahtjeva modernog grada življenja i isključivanja iz online dating aplikacije (time uzdržavanja iz kaznene i zarazna potraga za ljubav), bio sam u mogućnosti da uspori i fokusirati svoju energiju na povezivanju sa nešto mnogo dublje - to je skriveno, viši inteligencija unutar mene, unutar svih nas. Tokom tog vremena, uzgaja sam duboki osjećaj cjelovitosti u nedostatku drugog, i odlučio da, bez obzira na budućnost održan, bio sam - i morao je biti - dovoljno sam. Bila sam cijeli i da više nikad neću sumnjati svoje cjelovitosti samo zato desetljeća socijalne uređaj (i moje ljubavi, ali brak-opsjednut Indijski mama) je učinio da se osećam pritisak da par sa nekim neuhvatljivim, savršena osoba.

To je bio jedan od zavete tiho sam pročitao da se na plaži tog jutra kada sam ceremonije sebe brak u zoru, što je u osnovi jutro meditacije niko oko samo nekoliko nezainteresovano krava nezgrapan svoj put niz ružičasto potezu pijeska. Nisam ne treba nikoga tamo da ga svjedoci - svemir je bilo dovoljno. Sunce, okean je SKY- su bili dovoljno. Nisam potrebno da lutka se u Givenchy haljinu Meghan, umjesto da klizi u šarene kaftan kupio od lokalnog dobavljača za pet sterlinga. To je bio hrabar i pun nade, žive i nepomirljiva. To je bio odraz kako je moj ženstvenosti treba osjećati za mene.

I da, nisam se kupiti prsten - sadrži komadić tanzanit, baršunastu Blue Rock mnogi smatraju da je jako metafizički kamena, idealan za duhovno istraživanje. Danas sam ga nositi kao podsjetnik zašto sam otišao na cijeli put na prvom mjestu: da ispunjenje i smisao izvan romantičnih veza, i da se blago, moja porodica, moji prijatelji, moje zajednice, moj cilj i moja autentična putovanje preko bilo koji pojedinačni odnos, koji nema garanciju u trajanju.

Bez obzira na nečije razloge za sologamy - bilo da se radi o odbijanju patrijarhalne norme ili radikalni čin ljubavi prema sebi - što je svečanom predanost samog sebe je snažan izjavu, u kojoj se svjesno priznati da je pravi brak je između nas i nas samih.

Naravno, razvija ljubav prema sebi ne događa preko noći - to je svakodnevni rad, pozivajući na nama je da se dati dozvolu da nastavi sreću i značenje u netradicionalnim načinima i - ako se tako skloni - da proširi se izvan društveni konstrukti smo su odrasli s, vrlo stvari koje nas ponekad sputava od otkrivanja naše najčistijem sebe.

Man Fast: Kako jedne žene Dating Detox pretvorio u duhovni Reckoning na četiri kontinenta Natasha je pismo koje je objavio Little, Brown Book Group (13 €).