10 načina da se prihvati Friluftsliv u Velikoj Britaniji | BA.rickylefilm.com
Ljepota

10 načina da se prihvati Friluftsliv u Velikoj Britaniji

10 načina da se prihvati Friluftsliv u Velikoj Britaniji

10 načina da prihvati norveški Friluftsliv u Velikoj Britaniji

Move preko Hygge, tu je novi skandinavski dnevni etos duva naše umove.

Nije tajna da Skandinavci ubiti kada je u pitanju žive sretan i zdrav način života - budimo iskreni, sve što treba da uradite je da ih pogledam da znam.

Ali otkad Danska krunisan najsretniji narod na svijetu (odmah iza po susjedne zemlje, Norveška) ostatak svijeta je pokušao neumorno držati korak. I prošle godine, kada smo uzeli u cjelini "Hygge" stvar, nekako smo uradili.

Međutim, ispostavilo se da je to samo vrh ledenog brijega kada je u pitanju zakivao Scandi način života. Dakle, prije nego što ste i sami dati tapšanja po leđima, pozdravi "friluftsliv" - norveški koncept preuzeo 2017. Godine.

Izgovara se "free-loofts-liv" ovo etos jezik-vezivanje jednostavno znači, "slobodni zrak života" kada prevedene na engleski. Ukratko, to je sve o tome na jedno sa prirodom i prihvatanje veće na otvorenom - ali ne bojte se, to ne znači da morate početi penjanje ogromne planine ili planinarenje kroz snijeg.

Umjesto toga, Friluftsliv može postići više ponižavajuće stvari u životu kao što ide za šetnje u šumi ili sjedi pored jezera. Na kraju krajeva, cilj je da se osjećaj prirode u svoj život kako bi se osjećaju kao kod kuće sa sobom.

Dakle, ako se dopada dajući mu go, mi smo ucrtana deset savršena mjesta u Velikoj Britaniji koji će vam donijeti sve pet-Luft, morate u vašem Liv...

1. River Dart i Kingswear Peninsula

Navijanje svoj put niz od Dartmoor do luke Dartmouth na jugu Devon Coast, rijeke Pikado je ne samo jedan od najvažnijih povijesno-rijeka u zemlji, ali nudi miran osamu potrebno da se osjećate u kontaktu s prirodom. Okružen pogled koji oduzima dah i što je najvažnije - svjež zrak, Dart ušće je krajnji mjesto da biste pokrenuli svoj put do friluftsliv.

2. Peak District National Park

Nacionalni park Peak District je postao prvi nacionalni park u Velikoj Britaniji u 1951. Nalazi se na južnom kraju Pennies, ona pokazuje neke sjeverne Engleske najfinijih prirodnih ljepota. Uz jednostavan ceste i željeznički pristup iz gradova kao što su Manchester i Sheffield, to je veliki pit stop za dozu friluftsliv.

3. Yorkshire Dales

I dok si na tom području, posjetiti obližnje Yorkshire Dales za bilo divlje i vetrovitu ili miran i spokojan hoda - nikad se ne zna s britanskim vremenu! Ali u svakom slučaju, svjež zrak je zajamčena.

4. Forest of Bowland

Smješten u oba Sjeveroistočna Lancashire i North Yorkshire, šumu Bowland je sve o prirodnim ljepotama. Također poznat kao Bowland Fels i krunisan područja izuzetnih prirodnih ljepota, to je jedan od rijetkih preostalih u Britaniji netaknute pejzaže i sastoji se od Gritstone Fells, dubokim dolinama i treseta močvara.

5. Nacionalni park Brecon Beacons

Brecon Beacons ima sve. Posjetite South Wales planinski masiv za out-of-this-svijet pogleda prirode, pećine, staze za jahanje konja, lijep kanala i beskrajne aktivnosti na otvorenom. Ako ovo nije definicija Friluftsliv, ne znam šta je.

6. Cairngorms Nacionalni park

Za priliku da vide neke zemlje najisplativijih pogleda dok grli svježi škotski zrak, posjetite Nacionalni park Cairngorms. Tkati svoj put kroz šumu na biciklu ili uživati ​​blagi hoda.

7. New Forest, Hampshire

Zanimljiva činjenica: New Forest uključuje jedan od najvećih preostalih trakt Neogradjeno pašnjaka, vrištine i šume u naseljenom jugoistoku Engleske. To je dom rijetkih mješavina divljači i nekada je bio kraljevski lovište za King William I u 12. Stoljeću. Dakle, ako je istorija vaša stvar, ovo je jedan za vas.

8. Loch Ness

Gdje bolje da idem na pretragu za život svježeg zraka od slatkovodne Loch u Scottish Highlands?

9. Shropshire Hills

Također označeni kao područje od izuzetne ljepote, u Shropshire brda se nalaze na jugu Engleske koja se spušta do granice Welsh. Stajati na bilo koji od brda i diviti se prekrasnim pogledom iz srca britanske zemlje.

10. Lost Gardens of Heligan

Za više romantičnu vrstu friluftsliv iskustvo, posjetite jedan od najpopularnijih botanički vrt u Velikoj Britaniji, Lost Gardens of Heligan u Cornwall. Istražite različite dijelove vrta za nezaboravan doživljaj, bilo da je to egzotični Jungle (koji će učiniti da se postavlja pitanje da li ste u Velikoj Britaniji ili na Karibima), u Pleasure Ground ili proizvodnih Gardens.