Alexander McQueen Izložba Savage beauty V i pregled | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Alexander McQueen Izložba Savage beauty V i pregled

Alexander McQueen Izložba Savage beauty V i pregled

Korak unutar izložbe Alexander McQueen

V & A danas je otvorio vrata za svoj dugo očekivani Alexander McQueen izložbe i GLAMOUR je bio među prvima koji su ušli unutra.

Ovo nije samo modni prikaz, bez upotrebe M & S-style slogan - to je više od odjeće; to je umjetnost. Kao veteran modna novinarka Colin McDowell je jednom rekao, mogli ste bacili McQueen u bilo kojem visokom kulturnom areni i on bi se razvijalo, koristeći svoje tragično problematičan, ali sjajan, uma da šokiraju, oduševljenje i inspiriše. Mogao je bio veliki arhitekt, pozorište dizajner ili izvođač. To se upravo dogodilo završiti rad odjeću - i, kao što svi znamo, moda je sve više sreće za to.

Biti unutar izložbe oseća kao da pod zemljom, ili barem u većini zamračenoj, sveto muzeja. Drvena oplata, unutrašnjost zlatnim detaljima i često niske stropove stvoriti osjećaj drame. Par koji sa opera soundtrack, pomiješana s proganja zvukova životinja, i to je bio ništa manje od drugog sveta. U jednoj prostoriji, zidovi su bili obloženi stare kosti i plafon je osvetljena sa prozor pokazuje model mlitavo plivanje; lutke stajao u pećinama. Činilo se kao da sam u progonilo podvodno kraljevstvo.

Drugu sobu odao počast McQueen fascinacija sa svojim škotskim korijenima - tartan, čipke i perjem ansamblima stajao ponosno na postoljima, kao da replicira ponos dizajnera u njegovoj baštini. Na kraju sobe bila crvenoj stvaranje ogrnut sa nametanjem rogovima - funkcija McQueen često igrao s.

Zatim je kabinet kurioziteta, što zvuči malo, ali bio je visokim dvostruke visine soba sa slojevima McQueen kreacije naslagane na vrhu druge u udubljenja. U sredini je stajao jedan od njegovih najpoznatijih izgleda - S / S 1998 haljinu nosile Shalom Harlow na pisti gramofona dok su prskaju industrijskih robota. Ovdje se rotira dok gosti zurio. Ekrani rodila snimak iz legendarne revije McQueen-a. To je bio nadmoćan u pogledu veličine, vještina i razmjera - na skali od seta, onoliko koliko skali od McQueena ideje. Čini se nemoguće da toliko izašla jednog čovjeka. Bilo je rog kape, balončićima kape, srebro glasila, visokim petama, mesing alke, steznici nastala iz zamršeno izrezbarenim metala ruže, kao i haljine u potpunosti napravljen od perja i drugi čisto iz školjki.

Vrhunac izložbe, za nas, bila je Kate Moss hologram, iz njegovog A / W 2006 film. Moss lebdi kao eterična nimfa oko praznu čašu piramide; slojeva tila kako promiču oko nje. To je kao da gledate Jim Henson The Dark Crystal, čaroban, nezaboravna i uznemirujuće. Moss postaje sve manji i manji dok ona liči na svitac, da bi na kraju potpuno nestaju.

Znajući ono što mi radimo oko McQueen tamne um čini izložbe sve više dirljiv; njegova fascinacija smrću i propadanja koje tragične težine. Gurnuo kreativnost i maštu više nego što većina nas može nikako fantoma.

Ako vidite jedne izložbe ove godine čine ga V & A Alexander McQueen: Savage Beauty. Ne morate biti u modu da cijenim ovo - svako sa očima će biti očaran njegovom radu i nasleđe.

Ali ne morate ići naša riječ, pridružite se hiljadama onih koji su već kupili ulaznicu i vidimo da li za sebe.

Pratite @ella__alexander na Twitteru.

Alexander McQueen: Savage Beauty, u partnerstvu sa Swarovski, podržan od strane American Express, sa zahvaljujući Mac kozmetike i omogućeno uz saradnju sa Alexander McQueen, traje od 14. Marta do 2. Avgusta.