Britanske žene koriste Instagram da redefinišu standarde o lepoti | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Britanske žene koriste Instagram da redefinišu standarde o lepoti

Britanske žene koriste Instagram da redefinišu standarde o lepoti

Upoznajte 5 mladi britanski žena koje koriste Instagram redefinirati ljepotu standardima

Od tvorac #SaggyBoobsMatter pokreta mladu ženu stvaranje platforme za zastupanje za tamnoput hijabis.

Instagram može biti tamnom mjestu, a mi ne samo odnosi na trolove. Kretanje kroz toliko slika prikazivanja iste ljepote ideala i "ciljeva tijelo" očekivanja, i vidim beskrajne supermodel selfije se pojavljuju na vašem timeline svakih pet minuta može biti zastrašujuće - čak i za one od nas koji imaju Kanye nalik samopouzdanje.

Bez obzira da li smo shvatili to ili ne, ljepota standardima utvrđenim od strane društva (i dosljedno ojačani putem društvenih medija) uzeti svoj danak na nas. Ali nekoliko inspirativan mlade žene obećavajući da će promijeniti. Iz tvorac #saggyboobsmatter pokreta tinejdžerskog aktivista borbe za #FreePeriods, ovdje su pet britanskih žena koje koriste svoje platforme društvenih medija redefinisati ljepote standarde, jedan post u isto vrijeme.

The Slumflower (Chidera Eggerue)

Sa sjedištem u Londonu bloger Chidera Eggerue, poznatiji kao njen Instagram alias, "The Slumflower", je žena iza rastuće društvene medije pokreta, #saggyboobsmatter. Kao što naslov sugerira, 23-godišnji aktivista povjerenje tijelo je na misiji da demontira nerealna očekivanja o tome šta žene grudi treba da izgleda zbog nadjacavamo ljepotu standardima. Od jula 2017. Godine, ona je njen koristi sve veći društveni mediji računa kao platforma za stvaranje oblik predstavljanja za mlade žene sa "saggy" sise dijeleći slike o sebi, bez grudnjaka i grli svom prirodnom tijelo neapologetski - nešto što je zavolio.

"Ja sam zahvalan što je svijet dostiže mjesto gdje možemo početi slavi stvari o sebi smo posramljen u ilegalu", Eggeru napisao u nedavnom Instagram post. "Koliko god tijelo pozitivnosti pokret zaslužuje da bude dominiraju debele žene, često se može postati teško tanak žene koje imaju tijelo visi-up, jer su žene obično kažnjeni jer masti i nagrađeni za što male."

Ona je nastavila: "Ali, bez obzira na veličinu, i dalje možete imati saggy grudi. Ne želim ovaj pokret naići kao da sam sebe centriranje. Želim ovaj pokret da ohrabri sve žene koje su pogođene ovom, za otpremanje slike oni bi normalno izbrisati / sakrij u Camera Roll koristeći hashtag #SAGGYBOOBSMATTER! Zastupanje ne može desiti bez ponavljanja. Što više vidimo određene slike, više normalizirane postaju. "

Instagram: @TheSlumFlower

Tamnoput koje nose hidžab (Hodhen Liaden)

Koju je osnovao 23-godišnji šminkera i grafički dizajner, Hodhen Liaden "DarkSkinnedHijabis" je Instagram račun posvećen predstavljaju tamnoput muslimanke u svijetu u kojem kolorizam je i dalje veliki problem - posebno u muslimanskim zajednicama. Laiden je motiviran da stvori stranu nakon što je vidio nedostatak zastupljenosti za tamnopute žene na Modest Fashion Week 2017. U Dubaiju.

"Jedna stvar se ne bojim da progovore o je kolorizam i raznolikost u ljepoti industriji", napisala je u jednom blogu. "Nije tajna da su muslimanske žene tamnije kože neproporcionalno tretiraju nepravedno i maltretirali za boju kože u mnogim muslimanskim zajednicama. Dakle, kada vodeći skroman modnog brenda Modanisa objavio je specijalni gost popis uglavnom sastoji od VIP'S, poznatih ličnosti i blogeri to je bio nikakvo iznenađenje da me {da postoji nedostatak tamnoput žena pozvani]. "

Ubrzo je uzela stvar u svoje ruke, stvarajući navedenih računa koji djeluje kao središte, gdje su slavili i zagovarao tamnoput koje nose hidžab žene. Laiden ohrabruje tamnoput muslimanke širom svijeta da dijele slike o sebi koristeći hashtag #darkskinnedhijabi i uprkos samo što je za oko za nekoliko mjeseci - ona je već inspirisan hiljade da to učine.

Instagram: @DarskinnedHijabis

Nia The Light / Happy Froday (Nia Pettitt)

20-godišnji Influencer Nia Pettitt je bio pokretačka snaga u pokretu prirodna kosa trenutno ide snažno na društvenim mrežama. Ona je osnivač "Happy Fro Day" - što je Instagram račun posvećen slavi sve vrste prirodne kose, a takođe je osnovana Fro dan meet-up turneje, gdje je i ko-kreator Lauren Lewis putovati svijetom potiču djevojke i žene da prihvate njihova prirodna kosa. Ona je zaradio više od 500k sljedbenika na svoj lični račun i stekao više od 80h pretplatnika na svom YouTube kanalu, gdje je pronađen sve od putovanja vlogs u dubinske njega kose rutine, kao i dokumentovanje svoju kosu putovanje.

Instagram: @NiaTheLight

Amika George (The Pink Project)

Amika George, što je 18-godišnji student iz North London, je naslove u jesen prošle godine, kada je pokrenuo kampanju za djevojke na besplatne školske obroke treba dati slobodan sanitarnih proizvoda.

George je počeo kampanju, pozivajući vladu da napravi promjenu nakon što je otkrila da su djevojke kao mladi kao 10 je nestalo u školu jer nisu mogli priuštiti tampone, a drugi su koristili čarape i tkiva u svoje vrijeme u mjesecu. "Pročitao sam ovaj članak o djevojčicama koje su prisiljene da izostaju iz škole svaki mjesec zbog perioda, ili koristite užasno alternative sanitarnih proizvoda kao što su čarape", rekla je ona u intervjuu prošle godine.

Ona je nastavila: "Stvarno me šokirala, jer nikada nisam imao čak ni uzeti u obzir nešto slično To je grozno Ona ima masivan utjecaj na njihovo samopouzdanje i samopoštovanje..."

Ubrzo se udružio sa Pink Protest, medijska grupa društvene podizanju svijesti o slobodnoj perioda kampanje između drugih predmeta, da se stvori dijalog oko tema i dobiti pažnju vlade. Kao rezultat njene kampanje, hiljade mladih ljudi protestovalo je u 10 Downing Street pozvati vladu da okonča razdoblje siromaštva u Velikoj Britaniji. Ona nastavlja da se bori za kurs uz Pink Protest.

Instagram: @AmikaGeogre

Harnaam Kaur

Aktivista Harnaam Kaur je išao od maltretiraju za nju bradu - simptom uzrokovan njen policističnih jajnika - da postane model i Instagram zvijezda sa preko 100k sljedbenika. 27-godišnjak iz Londona je sada aktivista tijelo samopouzdanje i trener život, revoluciju ljepote standarde i rodne norme odbacivanjem uklanjanja dlačica i ljuljajući je bradu ponosna - ona čak ima lice istetovirano na nozi da to dokaže.

Međutim, to nije uvijek bio slučaj za nju. Nakon što mu je dijagnosticirana joj je uvjetima - uzrokovane povišenim muških hormona kod žena - u dobi od 12, Harnaam je teško maltretiran. Do današnjeg dana ne dobije zlostavljanja od trolova društvenih medija, ali za razliku od nje mlađi sebe, ona je narasla ugodno u svojoj koži i naučili kako da prihvate njenu lepotu.

"Ako biste mogli shvatiti koliko je pozitivno moćne vaše misli, nikada ne negativno razmislite još jednom", napisala je u nedavnom Instagram post. "Povjerenje tijelo ne dolazi od pokušaja da se postigne savršena tijela. Radi se o mogućnosti da voli, prihvatiti i njegovati vaše tijelo koje već imate s bezuslovna ljubav, bez obzira na način na koji je formiran. "

Instagram: @harnaakaur