Čajne vrećice imaju izvanrednu upotrebu u vašem režimu lepote | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Čajne vrećice imaju izvanrednu upotrebu u vašem režimu lepote

Čajne vrećice imaju izvanrednu upotrebu u vašem režimu lepote

Iznenađujuće ljepote hacks pomoću vrećice čaja

Ovo su samo naši čaj.

Možda će vas više navikli da zakucavaju tvoje u šolju tople vode i mlijeka, ali skromni vrećice čaja ima mnogo više upotreba od dočarava zagrijavanja piće.

Jeste li znali da je čaj torbu ima pregršt ljepote koristi?

Ne samo da se pomogne umiriti umorne oči, ali isto tako može popraviti slomljenu noktiju, ublažiti opekotine i napraviti brave sjaj.

Evo, GLAMOUR UK navodi pametan načina na koje možete koristiti čaj torbu u tvoju lepotu režima.

1. Ublažite umorne oči: Vjerojatno najpoznatiji ljepotu hack, upijajući dva vrećice čaja u toploj vodi i stavljanje ih na umorne oči za 20-ak minuta će pomoći umiriti ih. Stručnjaci kažu da je to tanina u čaju koji pomažu u smanjenju nadutosti.

2. Unaprijediti boju kose: Brew malo crnog čaja, pustiti da se ohladi, a zatim sipajte ga mrak brave kako bi se poboljšala boja, ostavljajući brineta i crna kosa sjajnija nego ikada. Za lakši i plavuša brave, čaj od kamilice će imati isti učinak.

3. Da umiriti rezovi: Pritisnite mokrim crni čaj torbu na krvari rez da pomogne ublažiti bol. To je tanina u čaju koji pomaže smanjiti krvni sudovi da se zaustavi krvarenje. Ovaj trik radi posebno dobro na brijač burn jer će umirujuće, adstringentno kvalitetama čaj da prestanemo da bolno peckanje.

4. Kao tonera: Ako ste u potrazi za prirodan, novčanik-friendly tonera onda čaj je savršen izbor. Antioksidansi u popravku pomoć čaja i štite kožu, uz smanjenje masnoće.

5. Beat akne: Pokušajte primjenom zeleni čaj u točke da napuste izgled kože više besprijekoran. To je anti-bakterijska svojstva u zelenom čaju koji pomažu protjerati akni i ostavili kožu glatkom i kreštav čisti.

6. Beat loš zadah: Mint čaj je prepun antiseptik i antibakterijski svojstva, što ga čini idealnim za zabranom loš zadah.

7. Ublažite opekotine: Zeleni čaj je prepun polifenolnih ekstrakata, koja naučna istraživanja dokazala pomaže da se smanji broj opekotina ćelija i dodatno štiti epidermu od daljeg UV oštećenja.

8. Fix je slomljen nokat: Nanesite jasno lak za nokte više od slomljenog nokta. Zatim izrezati čaj torbu u mali komad iste veličine kao suza u nokat. Nanesite jasno nokte preko vrha to i popravi nokat sa datotekom, ponovo aplicirati boji lak preko vrha i voila!