David Bowie najpoznatiji po legendi popstar | BA.rickylefilm.com
Ljepota

David Bowie najpoznatiji po legendi popstar

David Bowie najpoznatiji po legendi popstar

10 razloga David Bowie je, i uvijek će biti, heroj

Kada je u pitanju legendarni popstars, ne dobiju veći od Bowie. Od toga da je kralj ili ponovnog otkrivanja inspirativnim desetljeća glazbe, mode, umjetnosti i filma, doprinoseći urednik dionice GLAMOUR je Kerry Potter samo 10 od mnogih razloga svi ćemo ga pamtiti...

On je bio kralj ponovnog otkrivanja

To je ukupno kliše reći Bowie je kameleon, ali dobro... Od '60 -ih Hippy da androgeni strano glam rocker u duši pjevač na stadion koji ispunjava pop ikona obilnih metaller elektronskim umjetnik koji stariji državnik rock, on je bio tamo, učinio to. I on je počeo život kao dosadan stari David Jones.

On je inspirisao svijetu mode

Rock'n'roll voli Saint Laurent dizajner Hedi Slimane izjavio: "Ja sam rođen sa Bowie rekord u ruci", dok fangirl Kate Moss kada se pojavila na naslovnici Voguea sa munje iz njegove Aladdin Sane album artwork naslikana njeno lice. Moda folk obožavala spremnost Bowie-a za transformaciju, srušiti i šok sa mnogim njegovim različitim izgledom. Ono što ne volim kod muškarca spreman nositi kombinezon na Top Of The Pops?

... A svijet umjetnosti

Njegova muzika je inspirisana pokretima umjetnosti kao što su Bauhaus i Dada, ali on je bio i predmet V & najbrže prodavani izložbe Muzej svih vremena. 2013. Bowie Is... Izložba je pokazala 300 komada iz njegove lične arhive, uključujući i odjeću, instrumenti, fotografije, skice i rukom pisani tekstovi.

... I film u svijetu

Teško betide je pop zvijezda koji ide u Hollywood, ali Bowie iskupio dobro kao filmska zvijezda. Neki GLAMOUR čitalaca prvi Bowie memorije može biti gledanje njega igrati Goblin kralj u '80 Fantasy Labirint, ali je njegov najfiniji trenutak je igrao stranac u Nicolas Roeg 1976. Godine sci-fi arthaus film The Man Who Fell To Earth. Malo poznata Bowie film činjenica: on je odbio ulogu Jamesa Bonda Baddie u A View To A Kill. Taj dio je otišao u Christopher Walken umjesto toga.

... I generacije pop zvijezde koji su došli poslije njega

Kao muzički novinar, puno sam vremena proveo tražeći popstars koji ih uticati. A smiješno broj bi namecheck Bowie. Da navedemo samo nekoliko koji duguju Bowie jedan: '90s indie rockeri Suede i Blur, kolega-kameleoni Madonna i Kanye West, Boy George, Nirvana (pogledati Kurt Cobain zapanjujući akustične verzije The Man Who Sold The World), i Arcade Fire. 2013 track Reflektor potonjeg ima Bowie na vokal, zvučao nemoguće cool za 60-nešto čovjek.

Čak je u vlasništvu njegove naff trenutke

Jeste li ikada vidjeli video na Bowie i Mick Jagger je 80-ih hit Dancing In The Street? Google sada, ako ste u potrebi kikotanje - to je nemoguće otrcano, zahvaljujući užasni ples, shouty pjevanje i potpuno grozno '80s mode. Zatim, tu je bio period zbunjujuće, kada je često udružio mače petama dame 's muških odijela. Ne zaboravljajući da je izvanredno Mullet u labirintu. Da, Bowie je imao svoj udio sumnjivih trenutaka, ali mislite da je on mario za sniggers? Sumnjam nekako.

On je bio potpuno rock'n'roll

On je odbio CBE 2000. Godine, a zatim i viteštvo u 2003. Najikoničniji Rockstars držati ga u The Man dok se skrasiti u respektabilnu srednjih godina. Nije Bowie.

Voleo je smijeh

Ne zaboravite njegova predstava za krađu cameo u Ricky Gervais je TV komedija Extras? U 2006. Godini, on je neočekivano pojavio se u pub scene, svira klavir i zadirkuje Gervais lik, Andy Millman, sa pesmica pod nazivom "Chubby Mali Loser '.

U dobi od preko-sharing, on je bio ukupno enigma

Nikad ne bi uhvatio Bowie Instagramming fotografiju doručak. U svojim kasnijim godinama živio polu-povučeni život, povremeno primećen biciklizam oko Manhattan naselju u kojem je živio sa suprugom, supermodel, Iman. U skladu s tim, njegove smrti - nakon 18 mjeseci borbe s rakom i samo tri dana nakon što je objavio svoj konačni album, Blackstar - došla kao potpuni šok. On očito nije želio da svet zna, i napravio siguran da je to bio slučaj.

Oni stvarno ne ih napraviti kao da je bilo više

26 studijskih albuma preko karijere od 47 godina - teško je zamisliti bilo koji od današnjih popstars uživaju te dugotrajnost i uticaj (ja gledam u tebe, Bieber). Ne znam odakle da počnem? Check out The Rise And Fall Of Ziggy Stardust (1972) na Spotify, moj lični favorit Bowie album.

Ja ću se danas slušaju Starman i rasterećenja suzu. POČIVAJ U MIRU.

David Bowie, 1947-2016