Dijeta za zdravlje, IBS i koju hranu mogu jesti? | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Dijeta za zdravlje, IBS i koju hranu mogu jesti?

Dijeta za zdravlje, IBS i koju hranu mogu jesti?

Ono što je Gut zdravlje dijeta?

Procjenjuje se da 10-15% stanovništva ima IBS i onih koji pate - 2/3 su žene. Dakle, to može objasniti sve veću popularnost dijetu koja se fokusira na milijune bakterija u crevima u loše protjerati IBS i bezbroj drugih bolesti.

Šta je?

Više o "plan" nego dijeta, to se fokusira na ponovno usklađivanju bakterija i mikroba (kojih ima milijarde!) U stomaku, striping razne vrste hrane, a zatim uvođenje 'gut prijateljski' hranu da pomognu probavu pomoći.

Zdravstvene prednosti ga slijedi:

IBS, leaky gut i nadimanje su neke od glavnih razloga da se obrati vaše zdravlje gut ali je isto tako mislio da pomogne dijabetesa, stanja kože i anksioznosti / depresije. To je također odličan način da radite bilo kakve specifične alergije ili netolerancije. Po početku smanjenje / out na ugljikohidrata, laktozu, šećer, gluten, pšenica i naravno prerađene hrane - možda ćete moći vidjeti za sebe koje grupe to izaziva nelagodu. Početkom plana preporučuje nakon plan FODMAP a zatim uvodi fermentirani hrane i prirodnih probiotika sadržanih u povrću. Možete pomoći vašem flore uz dodatke u sokovima i moć pića. To je ključ za pratiti konkretan plan, tako da znaju kada treba da ukloni i uvođenje određenih namirnica, ali postoji nekoliko proizvoda koji će postati vas najbolji prijatelji - sirove jabučni ocat, i fermentirane namirnice kao što su kimchi i kiseli krastavci, kefir i kulturan jogurt. Kao što se i vadi gluten morat ćete naoružajte se sa nekim pšenice alternative i provesti neko vrijeme priprema klamerica Paleo hranu (kao što su granola i kruh na primjer) unaprijed, plus što vaše vlastite zalihe i kosti čorbe nije samo novac štediša ali to je odličan način da se hranjive tvari u vaš sistem.

Nuspojave:

Neki od dodataka i vitamina preporučuje se može izazvati malo vjetra (C'est la vie!) I može poremetiti rutinu na početku. Ako pravite svoju fermenata i kiseli krastavci vašu kuhinju može razviti blagi nakiseo dašak ali to je tako vrijedi kad uživanje svoju neverovatno proizvoda.

Preporučena roku:

Morat ćete zaista uložiti vremena u ovom planu - kao što kažu da je to zdrav način života, a ne brzo plan mršavljenja.

10 namirnica treba jesti:

Fermentiranih začini (poput sirove jabučni ocat), zob i žitarica, korijenje, maslačak zelje, korijenje, praziluk, mahunarke, gljive, luk i češnjak.

Celebrity sledbenicima:

Postoji toliko mnogo elemenata za zdravlje plan gut da su gotovo svi vodeći čist dnevni revolucija mogla u određenoj mjeri biti sljedbenik. Ali za dašak glamura, jednostavno ne možete ignorirati Gwyneth Paltrow 's privrženost misterije stomak.

Pomoć:

Gut zdravlja Diet Plan je neverovatna knjiga će vas voditi kroz ovu dijetu, a zdrava Gut kuvar ima neke stvarno ukusne recepte.

Inspiracija:

Christine Bailey knjizi Gut zdravlja Diet Plan, @deliciouslyella i @eatnourishlove.

Više dijete objasnio

Koja je Paleo dijeta?

Šta je Low dijeti?

Koja je mediteranske prehrane?

Što je 16: 8 dijeti?

Koja je glutena dijeti?

Koja je FODMAP dijeti?

Koja je SIRT dijeti?

Ono što je Gut zdravlje dijeta?

Koja je Flexitarian dijeti?

Ono što je DASH dijeta?

Što je vegetarijanska ishrana?