FILM pregled Tom Cruise u Jack Reacher: Nikad se ne vraćaj | BA.rickylefilm.com
Ljepota

FILM pregled Tom Cruise u Jack Reacher: Nikad se ne vraćaj

FILM pregled Tom Cruise u Jack Reacher: Nikad se ne vraćaj

POGLEDAJTE Tom Cruise u Jack Reacher: Never Go Back

Ovo je film koji kocka sve na prvoj sceni. Ide ovako. Nekoliko policajaca stići na nakon tuče ispred restorana. Pola tuceta žrtve leže stenje na parkingu. U međuvremenu unutra, mirno pijucka kafa je čovjek odgovoran - Jack Reacher (Tom Cruise), nosi kiselim osmijehom koji kaže: "Nisu šanse".

Problem je, kao publika, kada pogledate Cruise u tom trenutku misliš, "Nema šanse nokautirao sve one momci". Da budemo iskreni, Cruise i dalje ima puno stvari za njega kao zvezda akcionih - on je brz na nogama, da je u dobroj formi, i stari čak i na 54 godina bilo je to osvajanje, dečački osmeh. Ali jednostavno ne mogu da ga vide kao nezaustavljivi borbeni stroj koji Lee Child je stvorio u svojim bestselera, lik koji može podići na 7 ', 400lb razbojnik u zraku i baciti ga po glavi.

Ovo je drugi Reacher adaptacija i kao sa prvom (objavljen u 2012. Godini), Cruise jednostavno nije fizički dovoljno zastrašujuće da igraju ovaj heroj. Ovaj kredibilitet jaz ne baš prevrnuo film, ali to stvara kenjam smetnja cijelom inače ugodan i solidno izrađen akcioni film.

Dakle, do parcele. Nakon nekoliko koketni telefonske razgovore sa vojskom duru (How I Met Cobie Smulders svoje majke), Reacher odlučuje da je upoznam u lice i glava vratiti na staru jedinicu gdje je služio kao vojni policajac. Ali dok on stigne tamo, ona je uhapšen zbog prodaje vlada tajne. Obojica su završili u bijegu, pokušavajući očistiti njihova imena.

Smulders - iako ona je stao plakati - je veliki dio filma. Ona je super, brže nego Reacher sa jednim obloge, au jednom trenutku je ona viče na njega: "Bože, ti si kreten" za predlaganje ona mora izgledati nakon tinejdžerskog Runaway (Danika Yarosh) samo zato što je žena. (Pobrinite se da provjerite našu Facebook Live chat sa Colbie.)

Između njih, dvije žene - jedna romantična interesa, drugi možda Reacher je davno izgubljena kći - predstavljaju potencijalnu porodice naše vuk samotnjak junak je izbjeći tako dugo. To je bolno i za njega i Cruise dobije ovaj širom dobro. Ovo je vrsta sukoba on stvarno sija u.

Punč-up - a tu je i gomila njih - su mesnati i dovoljno uvjerljivi. Ali nakon pet Bournes, teško je za tu vrstu bliske borbe da se osjećaju svježe. Film ipak uspeva da nastavi zamah - Lee Child je gospodar zategnute i Pacy parcela nakon svega.

Postoji 21 knjiga u seriji Lee Child-a, tako da je mnogo više materijala tamo - ali da li je ovaj film je učinio dovoljno da opravda treći reklamira za krstarenje kao Reacher ostaje da se vidi.

Presuda: ★★★

50 najtoplijeg film likova svih vremena