Industrija lepote slavi nesavršenosti, ali još uvek imamo daleku putanju | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Industrija lepote slavi nesavršenosti, ali još uvek imamo daleku putanju

Industrija lepote slavi nesavršenosti, ali još uvek imamo daleku putanju

Ljepote industrije slavi "nesavršenosti", ali mi i dalje imamo neki način da idem

U brušenog, face-tuned digitalnom svijetu - gdje pore su stvar prošlosti - Laknulo mi je kao žena i urednik ljepote, da je moda i ljepota novi val kraljice kampanje su sve o nefiltrirano realness. Novi ideal: ličnost, realizam, jedinstvenost.

Radije nego skautiranje tinejdžera Naivne izvan Topshop, brendova se okreću Instagram da bace svoje najnovije 'lice', platforma na kojoj svoj glas i stav obzira koliko svoj izgled. To je gdje Calvin Klein naći Slick Woods (sada lice Fenty Beauty), i gdje šminka Maven Pat McGrath otišao-sklizanje za muza, i našao Sahara Lin. To je gdje ćete naći Sabina Karlsson pjege i Scarlett Costello monobrow, kada oni ne upada piste.

Imamo smanjenja zujanje umjesto sveprisutnog ekstenzije, zube koji nisu ispravljene i izbeljene, ili proteze ponosno na ekranu. Za tijelo Hero kampanje sjajnija je, Paloma Esser je 46-inčni kukove zapalio Instagram i bilborda tako, potpuno gola, potpuno stvarno. Paloma s titlovima njoj gol pucao na IG: "Uradio sam to pokazati kao masti nije teret. Biti debeo nije ružna ili sramotno. Kako bi dokazao da je jedna osoba da nije hrabar da bude debeo, ali bogate. "

Nije to ovi modeli su "nekonvencionalnim" ljepote - budimo iskreni, oni su i dalje nedvosmisleno prekrasna - ali da vide industriji grli i slave ih kao zvezde kampanje je uzbudljivo.

Ako ste ciničan, mogao bi tvrditi da je ovo čisto simbolični, a ne smislene reakcije protiv kult "perfekcionizam" rasprostranjena u modi i ljepoti. A istina je plus veličine modela, modeli boja, čak i modeli s rezovima zujanje, još uvijek su u manjini.

Ali za mene, tu je nešto o popularnosti ovih blistave, autentične žene koje drugacije, jer to nije samo pisti stvar, ne samo o plakatima i sjajna reklama. Ove žene su dio svakodnevnog priliva slika na konzumirate na telefonu.

Radi se o vidim sebe kao što se kreće. To se viđa svoj mono čelo, tvoje neobrijan pazuha, vaš curvy trbuh. Nije poreless, besprijekoran, humanoidi koji ne liče na sve. Radi se o budućim generacijama muškaraca i žena vide ljepotu u svim mjestima, a ne samo na uskom pistama prošlosti.