Karijera: Kako biti inženjer konstrukcije | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Karijera: Kako biti inženjer konstrukcije

Karijera: Kako biti inženjer konstrukcije

Kako sam dobio posao. Kao strukturalni inženjer

Od strane žena koja je kreiran Shard 🙌

Dobrodošli u Glamour novi nedeljnu kolumnu, How I Got My Job, sadrži jedna žena sa odličan posao, i pravi put do dobiti. U potrazi za karijeru inspo? Za ovaj tjedan rate, strukturalni inženjer Roma Agrawal deli svoje CV.

Ko? Roma Agrawal, 30.

Šta? A građevinski inženjer koji je pomogao izgraditi Shard.

CV:

Stupanj: diplomirani fiziku Sveučilišta u Oxfordu

Moji nastavnici rekao matematike ili znanosti stepen si mogao dobiti gotovo bilo koji posao želiš. Velika - ali univerziteta karijere sajmovi su samo puna banaka. Pitali su zašto sam želio da ili ih rade i shvatio sam da nisam. Tako da sam dobio posao plasman u mom fizike odjela na Oxfordu, okružen akceleratori čestica inženjeri zgrada - vrsta stvari koji je otkrio Higgs bozon. To me je udario: "Ja ću koristiti fizike za izgradnju stvari. '

Masters: mr Structural Engineering, Imperial College

Izabrao sam Structural Engineering kako je fokusiran na zgradama, što ja volim. Kurs je teško: svi su već imali jedan inženjering stupanj ili pet godina u industriji. Moja snaga je teorija: svježe iz fizike stepena da mogu jednadžbe u snu! Kroz grupne projekte pomogli smo jedni drugih slabe tačke.

2005: Diplomirani građevinski inženjer, WSP

Karijera sajmovi su bili raznovrsniji u Imperial. Prijavila sam se za 20-25 poslove sa inženjering firmama, imam par ponuda i izabrao WSP kao što su specijalizirati u neboderima. Shvatili su mi potrebna dodatna pomoć zbog mog neiskustva, tako da je moj prvi projekt je stvaranje pješački most u Newcastle sa vodstvom moj šef. Dizajnirao sam skoro sve: temelji, most, kablovi. Ja to zovem moj mali most beba.

2006-2012: inženjer saradnik inženjer, The Shard, WSP

Moj šef je dobio u Shard i pitao da li želim da to isto rade - očito sam pristala. Ja sam bio na projektu za šest godina: priprema lokacije za rušenje, a zatim projektiranje temelja, ured podova i tornja. Tim planirane stvari koje nije ranije učinjeno, kao što je izgradnja "kičmu" u Shard koristeći tehniku ​​koja se zove top-down gradnje. Nije bilo udžbenik pratiti: Sve bih dao ideju, to dobio pokidani, a zatim još jedan - sve dok je radio. Kada je to učinjeno, stajao sam na razini 87 i to je bilo divno... Sve dok nisam osjetio je muka jer ne volim visine!

2012-2014: Vanredni inženjer, Stambeni projekti, WSP

After The Shard mogao sam prešao na još jedan ogroman građe, ali sam hteo da okrene stvari. WSP pusti me izaberete male stambene projekte, kako bih mogao naučiti upravljati tim. Bilo je zastrašujuće da bude glavni, ali sam počeo sa vrlo malim projekta i rastao sve veći i veći.

Septembar 2014. Godine: Your Life kampanja

Bivši ministar obrazovanja Elizabeth Truss (sada ministar okoliša) me je pozvao da bude dio Your Life kampanje odbora da idu u škole na promjenu percepcije nauke. Proučavajući to ne znači da morate biti naučnik - Otišao sam u alumni događaja nakon mog BA: bilo doktori, pravnici, inženjeri, muzičari. Osećam moja budućnost je balansiranje inženjering sa uloge politike.

Roma Life Lessons

  1. Kažu 'da' stvari koje te uplašim. Nisam znao ništa o predstavljanju inženjeringa do školskog uzrasta, ali sam to uradio, a ja sam ga volio. Ti ne znaš šta si mogao propustiti ako ne pokušate.
  2. Vrijednost odnosa. Ljudi pretpostavljaju inženjering je vrlo tehnički karijeru, ali to je nevjerojatno kreativan i o radu s ljudima. Ako imate velike socijalne vještine si verovatno dobro.
  3. Ne bojte se stereotipa. Često idem na sastanke gdje sam to ja i 15 muškaraca. Naučila sam da ne izgubi povjerenje, jer svako je ljudsko - ako znate svoje stvari, ljude koje poštuju.