Ljepota za ljepotu je otkrivena: istina koja stoji iza najveće lazi u lepoti | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Ljepota za ljepotu je otkrivena: istina koja stoji iza najveće lazi u lepoti

Ljepota za ljepotu je otkrivena: istina koja stoji iza najveće lazi u lepoti

Istinu iza nekih od najvećih laži u ljepoti

Da li kafa zaista odagnati celulita? Može li vaša kosa oprati sebe? Igramo istinito ili lažno sa ovim gori ljepotom mitova.

Je li istina da je vaša kosa brže kada ste ga smanjiti raste?
FALSE

"Apsolutno ne! Vaša kosa je mrtva, nema živaca kraj ili krvnih sudova, (to je razlog zašto ga ne boli kad imate frizuru!), Vaša kosa ne može odgovoriti na stvari koje se dešavaju na njega, tako da kad si prekinuo tu završava postoji način korijena znajući da je smanjiti ", kaže Trichologist Ian Sallis.
"Kosa raste istom brzinom, ali će rasti zdravije jer neće podijeliti", nastavlja Jack Merrick-Thirlway, sjednica stilista na Neville Hair & Beauty.

Q Ako prestanem da operem kosu će ga oprati sebe?

Lažni

Da te pitam this.If li prestati pranje lice, će ga oprati sebe? Ista stvar!

Q trebate koristiti puno šampona kada perete kosu?

Lažni

"Ne treba da koristite više od ekvivalent 10pence novčić šampona. Također šampon treba primijeniti samo na korijene ne dužine kose", kaže Jack Merrick-Thirlway, sjednica stilista na Neville Hair & Beauty.

Q Ako ostaviti uređaj na prekonoćne ću biti uređaj to više?

A TRUE

Uređaj je u osnovi emolijensima (radi posao vlastitog sebuma, samo u više kozmetički prihvatljiv način) a uređaj će samo prodrijeti tako daleko u kosi, tako da postoji vremensko ograničenje koliko će to biti, ali ostavljajući preko noći će osigurati da dobijete maksimalnu korist iz vašeg uređaja.

Q Ako sam izvaditi jedan sijede kose će dva raste na njenom mjestu?

Lažni

Ne, jer inače ne bi bilo milioni ćelav ljudi tweezing njihova prorjeđuje! Ako samo raste kosu je tako jednostavno!

Q Hoće ispiranje hladnom vodom nakon šampon da mi je kosa sjajnija?

A TRUE

"Hladna voda zatvara folikula kose, dajući joj glossy finiš", kaže Jack Merrick-Thirlway, sjednica stilista na Neville Hair & Beauty.

Q masnoće namirnice su zdravije nego punomasno verzije, zar ne?

Lažni

To je obično nije slučaj. Posebno kada je u pitanju prerađenu hranu. Kada proizvođači ukloniti određeni sastojak (kao masti) iz određene hrane, što im je potrebno da se nadoknadi ukus dodavanjem drugih ne tako zdravih sastojaka, većinu vremena to je bilo šećera ili soli. Fat je neophodan dio zdrave ishrane, što je također vrlo zadovoljavajući što znači da ćete jesti manje. Obično, ti si bolje jesti male porcije punomasno vrste, tako da zapravo uživati ​​i osjećati sito.

Q Sport pića su najbolje nakon treninga goriva - je to istina?

Lažni

"Ako ne treniramo vrlo intenzivno u ekstremnim vrućinama na nekoliko sati, običnom vodom je više nego dovoljno da bi tijelo hydrated!" - In-house nutritionalist, Pure Package

Q vrata i Décolletage koži nije potrebna nikakva posebna pažnja, zar ne?

Lažni

"Koža na naše lice je vrlo drugačiji od onog na ostatku našeg tijela. Folikula, žlijezda ulje, znoj žlijezde, dubinu tkiva su vrlo različite u svim oblastima ", kaže stručnjak za vrat Cathy Kangas od Prai Beauty.

Q li starost vrat kao brz kao zaštitno lice? 

Lažni

Koža na vratove dobi od 20x brže nego naše lice - koža je tkivo tanka kao koža oko našim očima.  

Q Ne možete namirisati vlastiti parfem, zar ne? 

A TRUE (nekako)

Poznato je da njuh sa istim mirisom svaki dan može uzrokovati da postanete imuni na olovo bilješke

Q Hladna voda zatvara pore - istina ili ne? 

Lažni

Koliko god želimo da vjerujem da postoji tako jednostavan trik za otvaranje i zatvaranje pores- to sigurno nije pare ili vode što se toga tiče. Da, pare će olabaviti prljavština unutra, ali to neće fizički otvoren i zatvorite pore.

Q li kafu protjeraju celulita? 

A TRUE

Kofein / antioksidanti u kafi umjereno efikasna za ublažavanje celulita. Kofein će šire krvne sudove koji će privremeno ton i zategnuti vaše tkivno- efikasno minimizira celulita. Međutim, to nije trajno liječenje.

Q za brijanje će učiniti vaše tijelo kosa raste nazad deblji, zar ne? 

Lažni

Dok možda mislite da je vaša kosa raste nazad deblji svaki put kada brije, da to nije istina. Kosa samo pojavljuje kraći i strnjikav, što ga čini deblji.