Londonski maraton: kako pokrenuti maratonske savjete i savete | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Londonski maraton: kako pokrenuti maratonske savjete i savete

Londonski maraton: kako pokrenuti maratonske savjete i savete

Kako pokrenuti maraton

Uvijek sam uživao u fitness i sam vrlo konkurentan kada je u pitanju sport, ali nisam zapravo počinje da teče dok sam bio u mojoj 30-tih godina. Prošle godine, presjekao sam prvi puni maraton!

Pomisao pokretanja više od 26 milja me čini jednako nervozan i uzbuđen, ali sam stvarno htio pokrenuti maraton prije nego što sam se okrenuo 40. To nije bilo nešto što sam ikad vjerovao da mogu, ali ne samo da to radim, to je bilo super.

Dakle, evo ja sam ponovo, maraton broj dva, a ja sam još uvijek nije 40 još. Pa, ne u svakom slučaju još dva mjeseca.

Neću da lažem, malo sam ga ovaj put plašio. Mislim da je to zato što znam šta dolazi, pomalo kao porođaja. Znam da ću se nakon oduševljeni, ali ja sam malo uplašen u slučaju boli.

Ali ipak: prošle godine sam uživao toliko. Uzeo sam ga prilično lako, nisam udario u zid, kao i svi, kaže, upravo sam se provela. Sam završio u 4.06hrs, što je razlog zašto sam ovdje ponovo: ja takmiči sam sa sobom da završi za manje od 4 sata!

Trčanje maratona nije samo o pokretanju udaljenosti. U stvari, čvrsti dio je mjeseci naporne pripreme i obuke.

Svaki tjedan bih je cilj da do one dugoročno (moja najduža je 19 milja); a srednji rok od negdje između 10 i 14 kilometara i dva kratka staza. Ja bih se uklapaju u nedeljnim kola ili Insanity raskinuti sve radi, a dopunjen je dosta sa treninga snage.

Na dan utrke preporučujem držeći svoj tempo isti ili neznatno sporije nego svojim dugim treninga. Ne trči brže jer to je razlog zašto ljudi počinju da udario u zid na oko 20 milja.

Uživajte u dan trke i upijte sjajnu atmosferu. Kada pređete granicu (nadajmo se sa velikim osmehom na licu) upijte neverovatno dostignuće završnih puni maraton. Mogu li ja to onda mislim da svako može!

Preporuke kit Karen i savjete

Nosite udobne radi odjeću koja će vas podržali, i udoban. Ne rade u nešto novo na dan!

Nalaže patike su od vitalnog značaja. Ići najmanje veličine do od svoje redovne obuće kako bi se omogućilo svoje noge da se širi. Nosim Asics, a ja bih preporučio odlazak u za analizu hoda kako bi bili sigurni vaše trener savršeno odgovara nogu štrajk (kako si pao na zemlju).

Dobar sportski grudnjak je od ključne važnosti za zaštitu vašeg ligamenata grudi. Nosim Sweaty Betty Ultra Run Bra, 42 €.

Trudim se da ne radi sa koliko će vas omesti. Volim Adidas by Stella McCartney Orange Run pojas, 45 €

Pametna sat je od neprocjenjive vrijednosti za držanje na oku svoj tempo i vrijeme. Rudnik je Tag Heuer Connected.

Udobne, podrške trčanje dna učinit će vaš staze mnogo bolje. Volim Stella McCartney tajice performanse, 70 €.

Moje go-to radi vrh je još jedan Sweaty Betty omiljeni: njihova prepreka za obuku Vest, 45 €.