Louise Pentland Sprinkle of Glitter otvara se o njenoj anksioznosti | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Louise Pentland Sprinkle of Glitter otvara se o njenoj anksioznosti

Louise Pentland Sprinkle of Glitter otvara se o njenoj anksioznosti

Pospite šljokica: "Savjetovanje promenio moj život"

Da li je to zujanje niskog nivoa ili full-na paniku talas, anksioznost je ništa iščetkajte. Evo, YouTube zvijezda Louise Pentland, 31, (aka Pospite od Glitter) dijeli svoje iskustvo najčešće prijavljena mentalno zdravstveni problem, kao i savjete menjaju život koji joj pomaže da se nosi. Kao što je rekao da Lisa Harvey

"U proteklih nekoliko godina sam iskusio strašne napade anksioznosti, obično kad putujem. Mrzim biti daleko od kuće i poznavanje mog okruženja. Možda je to kontrola stvar, nisam siguran, ali to donosi na. Strah od osećaja zarobljen Kada tom trenutku udari, celom telu glagolska vremena i moj um spirale, misleći najgore -. Da nisam siguran i ne mogu da se vratim kući Zaplakala sam, moje disanje je svuda i, u ekstremnim slučajevima, ja povratim. To je iscrpljujuće proces, već zato što se nije dogodilo sve to vrijeme, mislio sam da mogu "uživo" s njim.

Ali sve je došao do vrhunca u novembru prošle godine, nakon što je završio moj brak. Život je iznenada osetio toliko različiti - i teško. Imao sam zastrašujući napad panike kod kuće i pozvao moj prijatelj, Zoë Sugg (Zoella), koji je također pati s anksioznosti. "Ambulance", stalno sam pokušavam da kažem. Odmah je shvatila. "Ti sigurno, ništa se neće dogoditi, nećete umrijeti", ponovila je, dok mi disanje stabilizuje.

Nakon toga, odlučio sam da traže savjetovanje. Otišao sam jednom tjedno za šest mjeseci, a ja bih ga preporučiti svakome. Kada smo osjećaju pod stresom, anksiozni ili panično, naše misli su scribble; ponekad masovni nered u našoj glavi. Moje savjetnik me je naučio kako da sve moje misli u pravoj liniji, i da razmišljaju racionalnije kada osećam preplavljen.

Sada, kada je moj 'strah' štrajkovi, ja koristiti metodu STOP. Prvo sam stati i duboko udahnite. Mozak nas može prevariti da mislimo da smo u opasnosti, ali duboko pomoći usporiti za prebrzu otkucaja srca, što nas psihički smiri. Dalje, posmatram šta se dešava u mom tijelu (Jesam li u boli Ne?), Podsjetiti sebe sam siguran, a onda nastavi: samo nastavi. Zvuči jednostavno, ali radi za mene.

Priznajem da je u prošlosti bio sam kriv razmišljanja ljudi koji su smatrali da anksiozni treba samo "povući se zajedno. ' Ali to nije tako lako. Trudim se da budem što iskreniji u mom vlogs kad sam bori sa novim mjestima, iskustvima ili naprezanja. Jer mislim da anksioznost je češća nego što shvatimo i to se manifestuje na hiljadu načina. Ponekad ne možete ni odrediti zašto ta osećanja došlo, ali oni su stvarni i mogu biti izuzetno iscrpljuju.

Ali je moguće da se nosi, i prevazilaženje anksioznosti.

Ono što sam naučila kroz savjetovanja promijenio moj život, ali i lijekove i druge terapije. Svaka pomoć počinje razgovor. Što se tiče veću sliku, bilo da je Hum na niskom nivou ili full-na paniku talas, anksioznost je ništa iščetkajte. I to nije izbor. Vjeruj mi - niko ne želi da se osjećaju na ovaj način. Prihvaćanje moja anksioznost, traže pomoć i daju samo sebi pauzu je najbolja stvar koju sam mogao učiniti. Moj savjet? Poslušajte nečije borbe; otvoriti o svojim osećanjima i zadržati razgovor mentalno zdravlje ide. "

3 društveno-medijske zvijezde koji je govorio o mentalnom zdravlju

Essena O'Neill

U svom video, Zašto sam stvarno Prekidam Social Media, model pokvari nakon otkrivajući kako je 'fakeness' svog medijskog života društvene ju osjećati usamljeno.

Zoella

Kada vlogging senzacija Zoë Sugg objavljeno Suočavanje s napadima panike i anksioznosti o njoj anksioznost bitku, ona je dobila 3,5 miliona na more.

JacksGap

U pričajmo o mentalno zdravlje, Finn Harries (polovina twin-duo JacksGap) govori o svojoj depresiji "na isti način bih prijatelju, jer to je upravo način na koji bi trebalo da se približava ga."

Za više od GLAMOUR je Hej, to je u redu kampanje, posjetite Glamourmagazine.co.uk/depression