Mart 2018 | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Mart 2018

Mart 2018

Mar 2016 recenzije knjiga: dodati te na listu za čitanje

Biti GLAMOUR knjige Editor je sjajan koncert, osim jedne stvari - moja poštar me mrzi. Razlog? 300 - Da, TRISTA - knjige mesečno da je papučica na moja vrata. Postoje trilere, romansa, književna fikcija, grafički romani, autobiografije, memoari, kuhar knjige samopomoći tomova, i stočić ljepote. Moj posao svaki mjesec je whittle niz te mnogo, mnogo knjiga na samo nekoliko napisati komentar za vas. Rezultat je Curated izbor najboljih novih knjiga, oni svi će govoriti o, koje će oduševiti vaše knjige klub, a vi ćete biti očajni da se na vaš sljedeći odmor.

Ljubavnik Anna Raverat

Navijači BBC drama Doktor Foster će pojesti to hvatanje priča bračnog raspada. Kada Londoner Kate otkriva njen suprug Adam ima aferu, toksični Fallout guta svaki aspekt Kate života: joj snažnim posao, njen odnos sa dvije mlade kćeri, vrlo njen identitet. Pisanje je jednostavno prekrasna - selidbe i upečatljive, dok skewering klišea o slomljenom srcu i osvete. To je ujedno i najzabavniji knjiga o raspadu ćete ikada pročitati, sjajnim podržava likova, uključujući Kate strašno šef i spektakularno sweary papagaja.

Noć koja je sve promenio Laura Tait i Jimmy Rice

Najbolji prijatelji Tait i Rice sastali su se u novinarstvo koledžu prije deset godina, a sada pišu romantične komedije zajedno sa alternativnu poglavlja iz ženskog i muškog gledišta. Besotted par Ben i Rebecca su oko da se smiri kada tajnu iz prošlosti odstupa sve - ali samo kad misliš da znaš gdje se ide priča, dođe twist suza-jerking. A ljubavna priča, ali i proučavanje komplikovan eko-sistem dvadesetak grupa prijateljstva, ima puno ovdje to će odjeka.

Making It Up Kao što sam usput Marian Keyes

Ako nemate veliki sestra Marian Keyes je sljedeći najbolja stvar; njenim riječima mudrosti uvijek dozira s liberalnim Dollops duhovitosti, toplinu i samo-negodovanje. Ovo je treća zbirka irske romanopisac je eseja, i oni su savršeni za potapanje u nakon napornog dana na poslu, uz čašu vina u druge ruke, naravno. Pogledajte one Kizom 'Chanel lak za nokte muzej, učenje prepoznati kada ste kao nepristojan idiot i njen osuđen ambicije da postane učitelj joge. Da, mi odnose.

Moranifesto Caitlin Moran

Feminističke pisca poziva do oružja za "učtivo revolucija", ovo je antologija šumećih Times kolona Moran, plus neke nove eseje. Ljubitelji njeno pisanje će znati da Pinballs između subjekata kao dijete koje je jeo previše slatkiša -. Tako očekivati ​​politika, bogatstvo nejednakosti, izbegličke krize, internet, modu i Benedikta Cumberbatch na sve da pogledam u Moran opisuje knjigu kao " detaljno kako bih riješiti probleme zemlje ", na koji ćemo reći, Attagirl! Ne bi kladio protiv nje.

Pratite naše knjige urednika na Twitteru @Kerry_Potter