Meg Rosoff: knjiga Inkvizitor kluba | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Meg Rosoff: knjiga Inkvizitor kluba

Meg Rosoff: knjiga Inkvizitor kluba

Meg Rosoff: GLAMOUR Book Club inkvizitor

Kako bi proslavili film oslobađanje filmska adaptacija Meg Rosoff The Kako sada živim, autor dionice neke od svojih pisanja tajne sa GLAMOUR...

Gdje ti pišeš? Uglavnom kod kuće u Londonu, pluta oko kuće, u mom uredu, za kuhinjskim stolom u zimi, jer je to najtoplije soba u kući. Moje omiljeno mjesto za pisanje je na malu kuću dijelimo u Suffolku - to je na samoj plaži, a samo grije peć na drva tako vrlo udoban i blizu elemenata. Moji psi to vole tamo.

Koji je tvoj raspored pisanja? Raspored? Ljudi zapravo imaju raspored? Pišem sve vreme kada sam zaokupljena u knjizi, ali ponekad imaju mjeseci samo razmišljam. Barem se nadam da je razmišljao. Ponekad sumnjam da je to samo izgovor za gubljenje vremena.

Da li imate neku muziku da pišu po? Mrzim muziku u pozadini. Mogu ili slušati muziku ili pisati, ali ne oboje istovremeno.

Da li se ikad piti i pisati? Tek kada sam očajna. Uglavnom pijem i ne pišem.

Koji je najbolji savjet vam je ikada dao? Nemojte kupovati imovinu sa prvim unaprijed. Nisam, zapravo, kupovinu nekretnina sa prvim unaprijed i ispostavilo se da je najbolja stvar koju sam ikada učinio. Ali ja i dalje mislim da je to dobar savjet.

Kakav je bio vaš omiljena knjiga kad ste bili mali? Ništa sa konjem u njemu, ili možda Thor Heyerdahl je Kon Tiki, što sam ponovo pročitao toliko često nisam mogao recitirati čitave stranice iz memorije. To mi je dao doživotno ukus za 19. I početkom istraživača 20. Stoljeća.

Da li imate omiljeni EVER rezervirati? Moja omiljena EVER knjiga je How I Live Now, jer pisanje je potpuno promenio moj život i omogućila mi da se odreknu radi u oglašavanju. Za koje sam zauvijek zahvalan.

Šta ti sada čitaš? Ja sam samo pokušao Edward St Aubyn Never Mind koje sam mislio da je prilično prigodno nazvan, pa se preselio na brzo knjigu Geek Love dao mi je moj veliki prijatelj, pisac Andy Stanton, o cirkusu nakaza. On se kune da ću se sviđa, ali žiri je još nešto.

Koji autor je imao najveći utjecaj na pisanje? Pročitao sam fantastičan kratki roman pod nazivom Pobby i Dingan Ben Rice baš kada sam odlučio sjesti i pokušati da napiše roman - nešto o neobičnosti toga i snažan glas mi je stvarno inspirisala. To je bio samo slučajna trenutak, ali to pojačava činjenica da pisci trebaju čitati i