Pet činjenica koje treba znati o pedeset nijansi sive | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Pet činjenica koje treba znati o pedeset nijansi sive

Pet činjenica koje treba znati o pedeset nijansi sive

Pet Need-to-Know Činjenice o Pedeset nijansi sive

1. Nastao kao Twilight fan fiction

Pozivam sve Twi-Hards - da li ste znali da Pedeset nijansi... Je razvijen od Twilight fan fiction, prvobitno pod nazivom Master of the Universe i epizodično objavljen na Twilight fansite. Domaće u vodstvo likovi su čak i po imenu Edward Cullen i Bella Swan. Nakon komentare u vezi sa, ah, kako da kažemo, 'seksualne prirode' materijala, autor EL James ukloniti priču, prepisao ga kao originalni komad sa likovima preimenovan Christian Grey i Anastasia Steele i ostalo, kako kažu, je istorija. Prljavu, sjebano, kinky povijesti. "Bio sam inspiriran Stephanie Meyer", kaže James. "Ona je samo okrenuo prekidač, onda sam sjeo i napisao roman."

2. To nije samo jedna knjiga, to je trilogija

Dok Pedeset nijansi sive dobiva svu pažnju sada, postoje dva dalje knjige u seriji, već pušten na slobodu. Drugi i treći volumeni su pod nazivom 'Pedeset nijansi tamnije i Pedeset nijansi Freed, odnosno - EL James napisao sve tri odjednom - i dobre vijesti za ljubitelje, ona je već rade na njen sledeći ljubavna priča. Serija je na vrhu bestseler listama u Velikoj Britaniji i širom svijeta, prodaje deset miliona primjeraka širom svijeta, i postavljanje britanski rekord kao najbrže prodavani paperback svih vremena, što je čak nadmašilo Harry Potter! Nije loše za Twi-hard novice, zar ne?

3. To je bio nazvan 'mama Porn'

EL James je udata, majka dvoje djece, sa sjedištem u Londonu - ona zove Pedeset nijansi... Njen "kriza srednjih godina Sve moje fantazije tamo, da svi vide.". Pomalo drska i rumenilo-dostojan sadržaj knjige - i doživljava demografski svojih fanova - doveli su novinarima da se presnimavanje trilogije 'mumija pornografiju'; što žene žele da imaju seks sa svojim muževima, i dovođenje BDSM (Bondage i disciplinu, sadizam i Mazohizam) u mainstream. Ooh-er.

4. Knjige imaju svoje soundtrack

EL James je stvorio numera na svoju stranicu i na youtube na osnovu muzike ona reference u knjigama, uključujući i Britney Spears Toxic, Frank Sinatra je Witchcraft i Kings of Leon Sex on Fire. Tu je seksi playlistu za svaku od knjiga u trilogiji. Bi ti u raspoloženje u nema vremena, zar ne?

5. Dolazi na veliki ekran

Budite i dalje naš tuku srca - Hollywood teškaša Universal su otkupili filmska prava na Pedeset nijansi... I uskoro ćemo biti u mogućnosti da imaju priču odglumiti za nas u svim svojim velikim ekranom u boji, bez sumnje X-skali slave. Spekulacije je prepuna toga ko će igrati naš omiljeni književni ljubitelje od Bella i Edward, sa fanovima i kritičare svi imaju svoje mišljenje na koje zvezdica treba prikazuju zvezda prešla submissives. Srećom po tebe, imamo kompletan spisak ovde. Uživajte...