Razlika između prirodnih, organskih, veganskih, čistih, Fairtrade kozmetičkih proizvoda | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Razlika između prirodnih, organskih, veganskih, čistih, Fairtrade kozmetičkih proizvoda

Razlika između prirodnih, organskih, veganskih, čistih, Fairtrade kozmetičkih proizvoda

Vašu potrebu da zna vodič na razlici između vegan, prirodni, organski, čist i Fairtrade ljepotu

Otkrijte ono što je zaista u svoje proizvode.

Pokušavaju odgonetnuti popis sastojaka svoj omiljeni njege kože može nepojmljivi.

Da li je to okrutnost-free? vegan ili organski?

Će vam pomoći da dešifrirati ono što je zaista u kozmetici, mi smo je pozvao stručnjake da sastavi ultimativni vodič za organski, vegan, prirodno, čisto i Fairtrade kozmetički proizvodi - i kako možete razliku između svakog od njih.

Prvo, nema zakonske definicije ili zahtjev označiti proizvod kao prirodna, organska ili vegan. Jedina zakonska obaveza je na listu sastojke prema globalni standard za INCI (International Nomendature od Cosmetic Sastojci). Sastojci su navedeni od najveći procenat do najnižeg, dok sastojci ispod 1% mogu biti navedeni u bilo kojem redoslijedu. Međutim, imena nisu nužno navedeni u najčešći oblik - na primjer, voda je naveden kao aqua, što je i njegova naučno ime.

Za pomoć dešifrovanje, koristite online kozmetički rječnik takav Paula Izbor. Ili ulagati u Bibliji ljepotu urednika, Milady rječnik, 20 €. Također smo se kunu u Think Dirty aplikaciju, koja skenira vaše kozmetičke sastojke i daje vam istinu o šta je unutra. Takođe razreda sastojaka na 'Dirty Meter', previše.

Prirodni proizvodi

Često najkorištenijih opis u ljepoti, proizvod se može opisati kao prirodni čak i ako je samo 1% prirodno-izvor, na biljnoj bazi ili mineralnih sastojaka. Najbolji način da se zna šta je u formuli je provjeriti sastojke popis. U prirodni proizvod, ti bi očekivati ​​biljem do vrha i bilo sintetičke sastojke bliže dnu. Prirodnim ekstraktima će biti imenovan u skladu sa svojim naučnim ili latinski naziv tako da provjerite kozmetička rječnik ako niste sigurni.

Radi lakšeg, potražite renomiranih brendova koji jasno iznose svoje prirodne postotak, kao što je balans Me.

Većina proizvoda zahtijeva određeni nivo konzervansa koje su često sintetički; 100% prirodni proizvodi će imati znatno kraći rok trajanja.

Cosmos Prirodni logo zemljištu Udruženja garantuje proizvodi ne sadrže GM sastojke, kontroverzni kemikalija, parabene, ftalate, sintetičkih boja, boje ili mirisa.

Organski

Proizvodi samo treba da sadrže minijaturnu postotak organskih sastojaka označiti sebe kao organski. Da stvarno!

Dakle, najjasniji način razumijevanja organske akreditive proizvoda je da uvijek provjerite etiketu i pazi na Soil Association Organic Logo. Ovo potvrđuje da su proizvodi izvor i proizvedeni korištenjem održivih, organski uzgajane sastojaka i nisu testirani na životinjama, bez jake hemikalije, nano čestice, parabena, sintetičkih bojila i umjetnih mirisa. Nađi certifikatom marke kose, šminke i za njegu kože
na Soil Association.

Soil Association sada radi na stvaranju evropski standard, COSMOS (Kozmetika Organic Standard), sa drugim organima organsku certifikaciju u Evropi (uključujući BDIH u Njemačkoj, Cosmebio i Ecocert u Francuskoj i ICEA u Italiji), tako da možete vidjeti ove logotipe na robne marke iz kontinenta.

Imajte na umu da neki sastojci ne mogu biti organski, kao što su voda, soli ili gline.

Vegan

Opet, ne postoji zakonska regulativa na proizvod označen kao vegan tako da provjerite vjerodajnice brenda za procjenu njihove vrijednosti. Najbrži način da se osigura proizvodi su vegan je da pogledate za Logo Vegan Society. To potvrđuje da proizvodi ne sadrže nikakve ekstrakte životinja ili životinjskih nusproizvoda u sastojcima ili proizvodnog procesa. Isto tako, da su proizvodi i sastojci nikada nisu testirani na životinjama.

Još jedan logo da pazi na kako bi bili sigurni vaše proizvodi su okrutnosti-free je Leaping Bunny logo; to je jedini međunarodno priznati simbol garantiraju ne testiranje na životinjama je izvršena u razvoju proizvoda.

Zakon EU ima stroge propise oko testiranja na životinjama, dok Kina traži ga po zakonu, tako prodao proizvode neće automatski su testirani na životinjama.

Potrebno je napomenuti da je proizvod označen 'vegan' ne znači nužno da botanički zamjene se koriste u mjestu sastojaka životinjskog izvedeni; oni mogu uključivati ​​sintetizovane sastojaka napravljen u laboratoriju.

Neke od uobičajenih kozmetičkih sastojaka potiče od životinja izvori su glicerin, kolagen, želatina, retinol. The Vegan Society također preporučuje izbjegavanje sastojaka - biser, svila, puž gel, mlijeko proteina, cochineal (E120), loj, lanolin, osim ako je navedeno kako je od sintetičkog porijekla.

Čist

Generalno, 'čist' proizvodi će biti bez sulfata, silikona, ftalata, parabena, pesticidi, naftni derivati, umjetnih boja i sintetičkih mirisa. Unutar EU, oznaku treba navesti sve potencijalne alergene koji mogu uzrokovati osjetljivost (u koncentracijama iznad 0,01%). Ovi sastojci su često uključeni u kurzivu na kraju sastojaka.

Fairtrade

Time se osigurava sastojci - obično ključ botanički ekstrakt, kao što su kokos, argan, marelica i brazil orah ulja kao i karite maslac - kupuju po fer cijeni. Time se osigurava održivi zarade za lokalne, male poljoprivrednike razmjera koji uzgajaju usjeve. Ovi proizvodi također pružaju podršku za projekte u zajednici iz čiste vode za piće za poboljšanje lokalne zdravstvene zaštite. Potražite Fairtrade znak da ukaže ako sastojci su prilično izvor. Dva od Vaših omiljenih odredišta za Fairtrade proizvodi su Odylique i sajam kvadrat.

Naoružani ovaj savjet, sad si spreman kupovati kao profesionalac u know.