Sportska zvezda ove nedelje: Nicola Adams | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Sportska zvezda ove nedelje: Nicola Adams

Sportska zvezda ove nedelje: Nicola Adams

Naša Sportski Star Of The Week: Nicola Adams

Svake sedmice, GLAMOUR je profiliranje inspirativan žena u sportu, kao dio naše reći ne Seksizam u Sport kampanje. Ove sedmice je boksač Nicola Adams, MBE. Nicola je bila prva žena bokser koji je osvojio olimpijsko zlato, trijumfovala u Londonu 2012. Godine; ona je trenutno aktuelni šampion na Olimpijskom, Commonwealth i europskoj razini. Ona je također u užem izboru za BT Sport Akcija Žena nagradu 2015. Godine.

By Pravina Rudra

Kada ste počeli boks?

"Imao sam 12 godina, moja mama nije mogla dobiti dadilju za jednu noć, tako me je odvela do poslije škole boks klase Znao sam od prvog sjednici, koja je ono što želim da radim Odatle, morao sam.. Rade stvarno teško. Otišao sam na mnogo kampova za obuku i takmičenja u različitim zemljama. Prva velika pobjeda je pobjeda na nacionalnom prvenstvu. Na kraju sam dobio na osigurača za Veliku Britaniju, i na kraju, u 2012. Godini, osvojio sam zlato na Olimpijskim igrama u Londonu ".

Vi ste imali neverovatan karijeru, ali ono što je bio najveći izazov ste imali prevazići?

"U 2009. Godini sam zadobio ozbiljnu povredu leđa. Bio sam u krevetu za tri mjeseca, a nije mogao hodati ili potez, što je bilo teško jer sam jako get-up-and-go osoba. Bio je to težak put nazad :.. Morao sam da se obuku, fit i ponovo motiviran u svom prvom borba nakon mog oporavka, ja sam boks na dosta turnira male, ali na kraju se protiv svijeta broj jedan tukao sam joj i na kraju pod nazivom "Best bokser turnira '. "

Si dobio ime najutjecajnijih LGBT osoba od strane Nezavisnog u 2012. Godini, nakon Olimpijskih igara. Šta je to značilo za vas?

"Mnogo To je značilo da su ljudi gledali do mene. To je čast za mene, koji su LGBT nije bilo tako teško, jer sve što je važno je moja porodica i mišljenja prijatelja, a oni su me uvijek podržao je. Dobro je znati da možete biti sami i veliki sportista, kao i. Uz sport nije bitno da li si LGBT, crna, bijela, svejedno. Ako ste dobri u ono što radite, vi ćete uvijek biti najbolji ".

A kako to izgleda biti u uži izbor za ženu nagradu BT Akcija?

"Zaista sam uzbuđen, ne mogu da vjerujem. To pokazuje da radim dobro, a ja se priznaju za ono što ja radim u svom sportu. Voleo bih da pobedi".

Kako možemo dobiti više žena uključenih u boksu?

"Olimpijske igre London učinio mnogo da poveća učešće žena u sportu. Na primjer, kada sam bio trening, znam dosta boks klubova neće trenirati žena. Ali sada svaki boks klub u Velikoj Britaniji prihvata žena, a mi smo. Imao je porast od 50% u broju žena boksera u Velikoj Britaniji neki dan sam razgovarao sa roditelja koji mi je rekao da devojčica uze boks nakon što mi je osvojiti Olimpijske igre - to samo pokazuje kakva razlika TV pokrivenost ženskog sporta može napraviti. "

Na kraju, ono što su vaša očekivanja za Rio 2016?

"Tako sam uzbuđen, nadam se da ću dobro odraditi posao. Volio bih da postane prvi bokser koji je osvojio dvostruko olimpijsko zlato."

Clare Balding će predstaviti BT Sport Akcija Woman of the Year Awards pokazuju u utorak 1. Decembar žive na BT Sport 1 od 7:30 sati.

Pokazati svoju podršku za sport kampanju GLAMOUR i pratite @GlamourMagSport. Nicola je u uži izbor za GLAMOUR-a za sportsku ličnost godine - pronaći popis i kako da glasaju za pobjednika ovdje.