Sportska zvezda ove nedelje: Victoria Pendleton | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Sportska zvezda ove nedelje: Victoria Pendleton

Sportska zvezda ove nedelje: Victoria Pendleton

Naša Sportski Star Of The Week: Victoria Pendleton

Kao dio GLAMOUR je reći ne Seksizam u sportu kampanje, svake sedmice smo profiliranje strašan žena u sportu. Ove sedmice je Victoria Pendleton, britanski najuspešnija Olympian, osvojivši jednu srebrnu i dvije zlatne medalje u atletici biciklizam. Od odlaska u penziju u 2012. Godini, ona je zamenio bicikle za konje, a obuka biti džokej.

Zbog čega želite da postane džokej?

"Ja sam malo brzinu demon a ja sam oduvijek želio biti u stanju da jaše -. Ja volim životinje Kada me Betfair uručena Switching Sedla izazov - gdje ću trenirati sa dva od najboljih konjanika u svijetu, yogi Breisner i Paul Nicholls - to je bila opporunity nisam mogao odbiti Cilj izazov je da dobijem džokej dozvolu moje amaterske, a potencijalno voze na Cheltenham Festival iduće godine to je pomalo ludo, ali to je ono što ja '.. M radi u pravcu. "

Kako jahanje u odnosu na biciklizam?

"Očigledno je da je velika razlika je u tome što konj radi puno posla - to je sasvim drugačije što je na biciklu, gdje radim sav posao Radite koristiti mnogo sličnih mišića ipak, posebno u noge: vi. Dobiti tako duboko opekotine kad sjedite u zgrčenom položaju džokej za duži vremenski period. "

Jeste li propustili konkurentne biciklizam budući da se povukao iz sporta?

"Volio sam trening, budući da se u selu, ima vremena i prostora da se očistiti glavu. Uvijek sam se bolje jer se na svježem zraku i ima priliku da izvrši sebe. Nedostaje mi moje saigrače, postoji neverovatna drugarstvo u biciklizam i Nedostaje mi biti dio tima, koji osjećaj da su dio nečeg većeg od sebe. Nikada nisam htjela razočarati moj tim ili neka ih. To je ono što me je podstaklo na ".

Ono što je bio najveći izazov u karijeri?

.. "Najveći izazov bio je dosljedno ostati na vrhu svoje igre za toliko godina, to je teško Morate da se bavi povredama i fokusirati se na vrhuncu na takmičenjima, kada se broji Morate da sport svoj prioritet broj jedan.; to je ogromna posvećenost, stavite ostatak svog života na čekanje. Ali na kraju je vrijedno truda i odricanja. "

Recite nam nešto o svojim ulogu mladih Sport Trust i djevojkama Active program?

"Ja sam uvijek bio veliki fan Baroness Sue Campbell - mladih Sport Trust, koji je stolice, je velika organizacija koja u nekim zaista inovativni rad JP okolo i školskog sporta Djevojke Active koristi peer-to-peer marketinški pristup. Osnažiti djevojke da se uključe u sportu. Ja bih volio da se uključe u nešto ovako kad sam bio u školi, a ja sam čast da bude ambasador. "

Koji ženski sportske zvijezde inspirisati?

"Volim sve žene koje rade bilo koji sport a posebno one koji ruše granice u onome što se tradicionalno smatra 'muškim sport". Susie Wolff u Formuli je strašan primjer, kao što je snooker igrač Reanne Edwards. Oni su, kako uspevaju u pretežno muškom svetu. To je sjajno. "

Kako možemo dobiti više žena uključenih u sportu?

"Žene mogu dobiti i druge žene koje su uključene u sportu tako što više podrške, aktivniji i počinio više sportskih izazova Potpisivanje do izazov i podizanje novca za dobar razlog je odličan način da se u sport -. Puno žena iznenađeni koliko oni mogu učiniti ako su postavili svoje misli na to. Svi moramo biti bolji na izlazak iz zone udobnosti i ako smo da radimo zajedno, u grupama, to je mnogo manje zastrašujuće. "

Victoria Pendleton je Djevojke Aktivni ambasador za mlade sport Trust. Djevojke Active ima za cilj da se poboljša sudjelovanje djevojčica u PE i sporta. To je potpomognuta Sport England sredstava Nacionalne lutrije i isporučuje u partnerstvu sa ženama u sportu. #GirlsActive

Pokazati svoju podršku za GLAMOUR je reći ne Seksizam u sportu kampanja - pratite @GlamourMagUK #GlamourSport