Svetski dan knjige | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Svetski dan knjige

Svetski dan knjige

Svjetski dan knjige: Ono što volim da čitam

U čast Svjetskog dana knjige, GLAMOUR.com tim dijele naše omiljene čita.

Pitao sam tim da pošalje svoje omiljene djetinjstva i odrasle čita podijeliti s vama za Svjetski dan knjige. To dokazuje teško za neke ljude da pokupi. To je tako teško za mene da uzmem, ja ću vam reći nekoliko rudnika (pohlepni).

ONDA: Ja sam opsjednut Malory Towers serije Enid Blyton-a, ponovno čitanje njih (pogotovo u petom Na Malory Towers - Ne znam zašto) iznova i iznova. Htio sam da budem Darrell. Takođe sam slušao audio knjige od Roald Dahl The Minpins svake noći prije spavanja. I uvijek je Stan Stanley Jeff Brown i Flossie Teacake je krzneni kaput od Hunter Davies na svakom odmoru.

SADA: I love Atonement Ian McEwan, Voda za slonove Sara Gruen, Delirium Lauren Oliver, A Discovery of Witches Deborah Harkness, i čudo Castel Di Sangro Joe McGinniss. Nema ništa bolje nego da spusti briljantnu knjigu nakon što je posljednju stranicu. Ali ništa bolje od pokupiti svoj sljedeći, i vidimo šta pita ga drži. Evo preporuke tim GLAMOUR-a - neka lista čitanje početi!

Natasha McNamara, urednik: Bio sam veliki knjiški moljac kao dijete (ja bi i dalje da nije bilo toliko prokleto dobar box-seta tamo) i balet je bila moja stvar. Baletanke Noel Streatfeild je bio moj favorit, sa Sadler je Wells knjige blizak drugi. Ali ako govorimo o knjizi mislim da mora pročitati 100 puta u najmanju ruku, to je moja najbolja Fiend po Shelia Lavell. Ipak me zasmejava.

Nedavno sam bio opsjednut Otkriće of Witches Deborah Harkness (kao što je ona dobro zna;)) Nakon što pročitate prvi 2 dijela onda sam otišao i sve iznova uživali ih na audio knjiga daje cijeli doživljaj drugačiji ruba. Volim način na koji priča vodi me odavde na potpuno novi svijet ispunjen sa vampirima i vješticama (a ne rad i migracije) i uvid u elizabetanskog London u knjizi 2 je bio izuzetan. Ja sam sa našim modni urednik sa 100 godina samoće, ali i volim sve Tales From The City knjige, VS Naipaul, Graham Greene - arghghghghg ima previše. I LOVE READING!

Hannah Powell, News & Features Pisac: Zatim: Svaka knjiga iz Dorrie The Little Witch serije (Patricia Coombs) i The Little Princess (Frances Hodgson Burnett) - oni su bili moji Faves. Sada: The Drowned And The spremljene - Primo Levi

Charlotte Duck, zamjenik urednika: Moj omiljeni djetinjstvo knjiga je Anastasia Krupnik serije. Moj omiljeni fantastike u ovom trenutku je David Sedaris 'haljina obitelj u Corduroy i Denim.

Lauren Smith, Junior modni urednik: Sviđa mi se Nataša Bio sam veliki knjiški moljac kao dijete. Nakon tri godine čitanja najmanje tri knjige tjedno, svake sedmice (hvala ti, Engleski stepen) Nisam sasvim vratio u knjiški navike, ali planiram da nakon čitanja svih ostalih odgovora! Kao klinac nisam mogao dobiti dovoljno od najgorih Witch (Totalno sam identifikuje sa Mildred Hubble, kao što sam bio nespretan, a ne da su dobri u školi na sve samo ne na engleskom), au stopu ih prate mojih top priče za laku noć Idemo na Bear lov. Flannery O Connor, A Good Man je teško naći je nevjerovatna zbirku kratkih priča o američkom Jugu sam pročitao na Uni i obožavao - ali jedan od mojih svih vremena favorita je Wuthering Heights - Ja sam veliki Bronte fan jer pisao romane koji stvarno izazov koncepcije žena u to vrijeme. Plus Hitklif zvuči stvarno fit.

Dana Karlson, modni urednik: Najdraža knjiga djetinjstva: Nancy Drew Carolyn Keene- nisam mogao dobiti dovoljno ove serije, Pročitao sam ih i ponovo pročitao ih i ne bi pustiti moji roditelji ih čak prodati kad sam se iselila. Favorit Beletristika: 100 godina samoće Gabriel Garcia Marquez -Ali ipak obično radije realnije fikcija, ovo je knjiga koju sam pročitao o pet puta i vlastitu više kopija - Ja jednostavno ne dobiti bolestan od toga. Fountainhead od Ayn Rand - Ova knjiga samo ostaje kod mene. Moj tata mi je rekao da je to jedna od onih knjiga koje kada čitate ne možete zaboraviti. To je posao gdje sam smisliti nova značenja svaki put.

Sandra Waibl, Slika Urednik: Najdraža knjiga iz detinjstva... Ništa Enid Blyton, posebno Famous Five serije. Teško je lociraju omiljeni fikcija, ali ja volim Agatha Christie knjige posebno Hercule Poirot i Tommy i Tuppence serija, ne može pobijediti dobar Whodunit. Druge knjige sam pročitao u posljednjih godinu dana da sam stvarno uživao je Nefertiti Michelle Moran, jer drevni Egipat je tako zanimljivo. Girl Blake Nelson je veliki dolazak starosti romana i ja volio u Hangman kćer Oliver Poetsch o porodičnim dželat je u Bavarskoj 17. Stoljeća. Nisam mogao ići na...

Ako volite čitanje, pridružite u razgovorima sada dešava na GLAMOUR Book Club.