Usklađivanje lepote je novi trend plastične hirurgije koji raste među parovima | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Usklađivanje lepote je novi trend plastične hirurgije koji raste među parovima

Usklađivanje lepote je novi trend plastične hirurgije koji raste među parovima

Zašto "Beauty Matching" je novi trend plastične kirurgije raste među parovima

Datum noć može imati potpuno novo značenje zahvaljujući "ljepote Matching" - trend operaciju plastike koja ima parovi gaženje u kancelariju hirurga za dvostruko procedure. "Imao sam parovi dolaze u prije njihovog vjenčanja, nakon njihova deca otišao na koledž, a u svakoj fazi između" Julius Malo, ovjeren odbor-plastični kirurg i klinički profesor plastične kirurgije na University of Chicago Pritzker škole Medicinski, kaže Allure.

Ljepota odgovarajući ima dva različita tumačenja. Većinu vremena, hirurzi kažu da je trend je prilično kao Nekoliko opisuje - parovi rezervirati kozmetičke zahvate zajedno pre veliki događaj ili samo podijeliti iskustva jedni s drugima. Hirurzi kažu da je to iznenađujuće uobičajeno. "Slično istomišljenici su zajedno i imaju slične prioritete," Haideh Hirmand, ovjeren odbor-plastični kirurg u New Yorku i klinički docent hirurgije u Weill-Cornell Medical College, kaže Allure.

U nekim slučajevima, jedan partner je inspiriran drugih estetskih promjena-up i knjige svoju verziju, kaže Alan Matarasso, ovjeren odbor-plastični kirurg u New Yorku, a novoizabrani predsjednik Američkog društva plastičnih kirurga. "Ili oni vide rezultat u bračni drug ili uče o tome što oni mogu učiniti i da ih podstiče. U međuvremenu, dok je jedna osoba je učenje o tome da će se o tome sa suprugom," kaže on Allure. "To je često međusobne razmjene ideja."

Drugi tumačenje ljepote usklađivanje je više doslovna - i malo se odnose na: Kako procedure u tandemu, tako da parovi zapravo mogu izgledati kao jedni na druge. Mislim da je to ekstremni verziju da ime vašeg SO tetovirane na svom tijelu.

Koje vrste procedura može biti uparen?

Beauty odgovarajući može primijeniti na čitav niz estetskih zahvata. "Kada govorimo o parovima, često ageing", kaže Matarasso. "Ljudi su često relativno slične starosti, tako da mogu imati slične pritužbe."

Dok ste mogli tehnički dobiti skoro ništa učinjeno zajedno, nešto kaže da većina parova dolazi na molu, ne-invazivne procedure, kao što su punila, Botox, ili CoolSculpting. Datum noć-meets-plastične procedura operacije često javljaju u tandemu sa velikim životnim događajima, kaže Matarasso. Na primjer, nekoliko svibanj želite dobiti Botox pred vjenčanje ili liposukciji pred prekretnica godišnjice stranke. Životni događaji navelo promjena "ljudske prirode", kaže on, bilo da je pojedinac ili par koji pravi promjena.

Što treba znati prije nego što rezervirati imenovanje ljepotu-odgovara.

Ljepota usklađivanje može podići neke obrve - to nije dugo protežu za ideju dobiti plastične kirurgije sa svojim partnerom na trend nezdravo. Kao takav, kozmetički kirurzi gledate za crvene zastave koja bi mogla signalizirati nezdrav odnos situaciju.

"Jednom sam imao par koji zaista činilo neugodno i gotovo kao da su pokušavali napraviti pod pritiskom promjenu spasiti njihovu vezu," Malo je, kaže. "Dok se par pristup može biti izuzetno korisno i vrijedno, kada je jedna osoba stvarno ne želi nikakav oblik poboljšanja ili tretman, to je zaista loša stvar, a mi ćemo obično izbjeći tretiranje - čak i ako je bračni drug ili značajan drugi stvarno želi za svog partnera. "

Kada ljepota odgovarajući se ne radi o prisile ili imitiramo i zajednička odluka da dijele iskustva, hirurzi kažu postaje procedura sa svojim partnerom je sasvim normalno - praktični, čak. Razmislite o tome na ovaj način: Ako vi i vaš partner su oboje zainteresirani za liposukciju, prolazi kroz proces zajedno će značiti priliku da ostanu jedni druge kompanije tijekom oporavka.

"Sposobnost da ponudi emocionalnu podršku je velika prednost", objašnjava neke od njih. Jednostavna čin što vaš partner u sobu da pomogne dati savjet je također veliki plus dobivanja postupaka zajedno uradili, kaže on. "Sada više nego ikad, imamo toliko mnogo načina da se tretiraju datom pitanju - ponekad imaju druge osobe u prostoriji ko zaista zna da je od vitalnog značaja da najbolja odluka."

Prije nego što ukazuju ljepote usklađivanje kao izlazak aktivnostima...

Iako je jedna stvar da želite podijeliti iskustva sa SO, postoje dva glavna stvari vagati prije nego što mislite o ljepoti uparivanje. Prvo, trebalo bi da nikad, osećaju pritisak u proceduru (ili pritisak na bilo koga drugog po tom pitanju). ". Vi ne želite da se osjećaju pod pritiskom u nešto što želite da to uradi za svoje razloge -. Ne zato što vaš suprug želi da uradi ne mogu da naglasim da dovoljno", kaže Matarasso.

I na kraju, uzimajući ljepota odgovarajući na ekstremnom kraju spektra - aka postaje procedura sa ciljem tražim kao i svaki drugi - uzima trend malo predaleko. "Extreme pristupi u plastične kirurgije često završavaju veoma loše", rekao je nekoliko. "To nije tako lako promijeniti natrag jer je da izbriše tetovažu ime svog bivšeg iz vašeg tijela."

Prije nego što ljepota utakmica, pobrinite se vi i vaš partner su potpuno na istoj stranici o tome šta svako od vas se nada da će dobiti iz iskustva. Ured plastični kirurg je nije mjesto za kompromis ili ispunjavanje vaš partner u sredini - što god želite ići.