Visoke potpetice na radnom mestu: zašto žene moraju nositi visoke pete na poslu? | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Visoke potpetice na radnom mestu: zašto žene moraju nositi visoke pete na poslu?

Visoke potpetice na radnom mestu: zašto žene moraju nositi visoke pete na poslu?

Zašto nijedna žena treba biti prisiljeni da nose visoke potpetice na poslu 🙅

Kao što je istraživanje pronalazi visoke potpetice su loše za zdravlje žena, Juno Dawson tvrdi zašto više firmi treba da preispitaju svoj (očigledno i jasno) seksističke jedinstvenih pravila

Pa, to je malo ne-glupost, zar ne? U 2017. Godini, ni jedna žena ne bi trebao biti prisiljen na habanje, ili da, ništa protiv njen izbor. U decembru prošle godine, a procurila lista pravila nastup za žene koje su radile u londonskom Dorchester Hotel je pokazao da, u nekim radnim mjestima, žene su i dalje je to - između ostalog pravila - nose visoke potpetice. To je, nažalost, zakonito. Prošle godine, nakon slučaju recepcionar Nicola Thorpe, koji je poslan kući kada je odbila da obuče pete, Vlada smatra da postojeća pravila o radnom mjestu diskriminacija "adekvatan".

Ipak, danas, novo istraživanje Univerziteta u Aberdeenu je našao da, iako - spojler popustu - muškarci smatraju žene u štiklama atraktivan, oni povećavaju rizik žene od povrede (i duh) i razvoj mišićno-koštane bolesti kao što su upala tetive.

Smeta mi da treba da akademskog istraživanja da se istakne kao što očigledno i jasno i seksizam. Sve što mogu misliti je da muškarci na pozicijama moći ne uspevaju da shvate vrlo jednostavne istine o visokim potpeticama: oni stvarno boli.

Kao što možda znate iz mog bivšeg Glamour kolona, ​​ja sam transrodna žena. To je značilo sam proveo 28 godina čežnje nositi štikle prije nego što je postala društveno prihvatljivo za mene da to učini. I bolno sjećam kad sam prvi put u par srebra štikle u 2015. Stonewall nagrade. Prvo, morao sam da se pomogne u Muzej V & A dva krupni ljudi, kao što sam jedva hodao u ravnoj liniji. Činilo se kao da mi slabi gležnjeva može dati, i iskreno slomiti, u bilo kojem trenutku. Jednom unutra, trajala mi oko sat vremena prije nego što sam morao sjesti jer su mi stopala bila u agoniji.

Kao i mnogi ne-peta-nose, imao sam štikle pogrešno. A vijek gleda Doctor Who drugovi izbjeći Daleks u štikle, Carrie Bradshaw hodati Aidan pas u Manolos, ili Bryce Dallas Howard doslovno sprinta u štiklama u meni je Jurassic Svjetske navelo da visoke potpetice su seksi, moderan alternative na ono što sam smatra vrlo dosadan stanova. Nije tako.

Ako nikada niste nosio pet inča peta, pusti me pokušavaju da opišu bol. Prvo, ja bih da veže prste selotejp dok oblik stopala je nejasno trouglasti. Alternativno, možeš kidati svoj četvrti i peti prst. Zatim, stavite ladicu matica i vijaka u pećnici do vrela. Zatim, liberalno izazvati matice i vijci na podu. Oni ne moraju biti oštre, ali oni moraju biti metal. Sada, na vrh prstiju, ja bih da stoje na matice i vijci za vrijeme trajanja večeri, recimo dva do tri sata najmanje.

To je ono što nosi štikle osećaj, momci. Jedan pogled na moje Instagram će potvrditi da stvarno volim cipele. Imam ormar pun štikle. Međutim, vrlo brzo, saznao sam da su potpuno nastanjuju moju sposobnost da ništa postići ili imaju toliko zabavno. Primeticete nosim štikle isključivo na događaje gdje je Uber da mi padne na vratima i ja ću sjesti za gotovo sve noći. To je obično večere ili dodjele nagrada. Mislim da ću postaviti u štiklama na Instagram, važno je da sam iskren o tome što boli.

Ono što to stvarno svodi na poslodavci još uvijek dozvoljeno da nanese bol na žene. To je na radnom mjestu diskriminacije, kao i sadizam. To je uklanjanje izbore imamo. Tu će biti neki ljudi koji čitaju ovo, siguran sam, rekavši da je važno da izgledam pametno u nekim profesijama. To je istina, ali problem leži u proizvoljnim standardima 'pamet' smo postavili za svaki pol. Dok sam bio zaglavljen pretvarajući se da je muškarac, priznajem da povremeno stenjala na prisiljeni nositi sako i kravatu na vrućim danima. Sada znam blage neugodnosti da bledi u beznačajnosti u odnosu na plamen stopala vatru visokim potpeticama. Osim toga, kao što sam objasnio, svaka žena je jednostavno će dobiti više posla ako je ona u potpunosti mobile. Ja bih tvrde bolne noge su aktivno ometaju napredak žena (doslovnog i figurativnog) na radnom mjestu.

Dr Max Barnish, koji je vodio istraživanje u Aberdeen, je rekao: "Mi smatramo Velikoj Britaniji Vlada treba slijediti vodstvo drugih organa koji su uveli posebne zakone za borbu protiv ove prakse, a ne samo oslanjajući se na postojeće zakonodavstvo koje je ostavio situaciju u ovoj zemlji nesiguran i otvoren za pogrešnu interpretaciju. "

Dr Heather Morgan, predavač na univerzitetu, je rekao: "Naravno da ne pokušavamo nikome da ne treba ili ne treba da nose visoke potpetice, ali nadamo se ovaj pregled će obavijestiti osobe koje nose da im pomogne da vagati se zdravstveni rizici s socijalnih davanja, kao i pritisak na zakonodavce da zaoštri se zakonodavstvo, tako da niko ne prisiljen protiv svoje volje da ih nose na radnom mjestu ili u licenciranim javnih socijalnih prostorima. "

Ja povremeno između žena koja se kune sazna štikle udobne. Ja sam sumnjiva ove tvrdnje, ali sigurno, u redu. Ako žena uživa nosi cipele u ured, to je njen izbor, a mi smo sve o izborima. To je također u redu da se osjećaju stilski, profesionalne ili seksi štikle, jer sam svakako kad sam stacionarne ili sjedi. Ali mislim da žena u par raskošnih brogues, mokasine ili stanovima je podjednako 'pametan' kao žena u štiklama. Kraj od. Moramo promijeniti pravila: zdravlje žena je u opasnosti.

Sve. U. Cipele. Naš krajnji proljeće / ljeto 2017 edit je ovdje