Zašto je vaš zamrzivač tajno oružje za zdravo ishranu? | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Zašto je vaš zamrzivač tajno oružje za zdravo ishranu?

Zašto je vaš zamrzivač tajno oružje za zdravo ishranu?

Pozdravite tajno oružje vašoj kuhinji a

Da, to je zamrzivač. Ako je sve imate tamo je kutija ribe prstima, propuštaš trik. Koristite ga pravo jesti zdravije, trošiti manje i kuhati brže

4 hrane Prečice od Justine Pattison, autor Freeze

Super-brze trake

"Umjesto zamrzavanja cijeli pileća prsa ili debelih šnicle - što treba vremena za odmrzavanje - cut meso u 1,5cm trake i baciti u malo suncokretovog ulja i začina prije zamrzavanja (oni će zadržati za oko četiri mjeseca) Zato što su mali. , možete kuhati trake ravno iz zamrznutog ".

Chef cheat

"Fino kockice mrkva, luk i celer su sveto trojstvo povrća koje čine osnovu većine umaka. Pripremite veliki serije, propržite sa malo ulja dok ne počnu da omekšaju, onda super, torbu i zamrznuti do tri mjeseca. Kada ste spremni za korištenje, skinite ono što vam je potrebno i nastaviti kuhati iz smrznute ".

Handy bilja

"To je teško koristiti cijelu torbu prije nego što se mlitavo. Otprilike usitniti ono što je ostalo gotovo, podijeliti u kocku leda ladicu, zatim pokriti s malo maslinovog ulja da se zaustavi ih ide smeđe. Drži za četiri mjeseca, a možete dodati sa svojim kuhanje iz zamrznute ".

Banana kriške

"Umjesto da bacaju prezrelog banane, ja razrezati i čuvajte ih zamrznute - u trajanju do šest mjeseci - da stavi ravno u frape Nema potrebe za odmrzavanje;.. Jednom uklopljena, dodaje divna kremasta tekstura"

Da, možete zamrznuti.

Jaja Ne u ljusci, obvs. Lagano miješati žumance i belanca zajedno, i dodajte prstohvat soli ili šećera po jaje (ovisno o tome da li ćete ih koristiti za slatkim ili slanim jelima).

Avokado Uklonite kožu i kamena i pire sa jednu kašiku limunovog soka po avokada.

Sir Govorimo samo tvrdih sireva. Rešetke prvi, tako da ne ide se ljušti u zamrzivač.

Rice je sigurno, ako hladno svježe kuhana riža brzo - idealno, u roku od sat vremena. Freeze u pojedinim dijelovima da se izbjegne giganta blok zamrznutog riže (nije to korisno).

Maslac Visok sadržaj masti = savršen proizvod za zamrzavanje. Možete koristiti originalnu ambalažu. Radi za margarin, previše.

Nuts Umjesto puštajući ih da idu meke na poleđini ormara, držati u Ziploc vrećicu (u mahunama ili zrnu) u zamrzivač.

Brašna To ugasiti - wholewheat brašno, posebno, ima kraći rok trajanja - i da gaje grinje ako se ne čuvaju. Transfer od papirne kese (previše porozne) u Tupperware ili Ziploc torbu prvi.

Zamrzivač faff, riješen

Zamrzivač burn.Those bez boje zakrpe su uzrokovani hladnog zraka sušenja bitova hrane. To nije štetno za jesti, ali to utječe na okus. Izbjegavajte obmotavanjem hrane čvrsto u foliju.

Hranu držati zajedno. Koristite 'otvoren zamrzavanje' metoda. Stavite hranu, tako da je ne dodiruju, na pleh obložen foliju, zatim zamrznuti. Jednom kada je hrana zamrznuta teško, torba je.