Znaci da ste u toksicnoj vezi - kako znati i sta da radite | BA.rickylefilm.com
Ljepota

Znaci da ste u toksicnoj vezi - kako znati i sta da radite

Znaci da ste u toksicnoj vezi - kako znati i sta da radite

10 znakova da ste u toksični odnosa

Ako ste prepoznali ove crvene zastave, možda bi trebalo da preispita ko ti posvećuje svoje vrijeme u.

Odnosa. Oni su komplikovane stvari. Naravno, biti uključeni u neko može biti divno, ali ako je to pogrešna osoba, to može biti zbunjujuće i efekta na načine na koje ni zamisliti. Presuda može biti iskrivljen, samopouzdanje može da se ukuca i crvene zastave mogu se propustiti. U nastavku smo navedeni 10 konkretnih znakova kada stvari nisu u redu. Ako su zvuči poznato, možda je vreme da razmisli ko ti posvećuje svoje vrijeme za.

1. Ljubomora

Ljubomora je prirodni osjećaj - ponekad ne može pomoći, ali to je kako se saopštava da je to bitno. Ako ljubomora krvari u redovne put prema dolje komentare ili se ispostavi da je odraz vlastite nesigurnosti vašeg partnera, a ne nešto što si učinio, onda to treba rješavati. Ako je neopravdan i dalje postoji nakon toga, to nije u redu.

2. Blame Game

Ah prastarim krivice igra. To nikada nije njihova greška, samo tvoj. Ako neko stalno dodjeljivanje krivicu za vas, to je iscrpljujuće i mogu (s pravom) rezultirati ih se buniti - nešto što vjerovatno će samo pogoršati duže ide dalje.

3. Kritika

Znaš kako si pretpostavljam da voliš nekoga kvarova i sve? Da, to je nekako istina. Konstruktivna kritika može biti velika stvar, ali negativan sve-u-prokleti vremenu kritika će rezultirati samo u svoje samopouzdanje nagli pad. Nikad, nikad dobro.

4. One-Way Happiness

Ako provodite svoje vrijeme vodeći računa da su sretni, oni osjećaju podržali, oni doživljavaju sve što žele onda da to nije dovoljno dobro. Da, možda mislite da želite dati svom partneru "najbolje", ali to nije način odnosa treba raditi. Morate imati međusobne sreće, uzajamne podrške, uzajamnog uživanje - to je dvosmjerna ulica. Oni ne zovu partnerstvo za ništa.

5. Pasivna agresija

Bez obzira da li sensing pasivne agresije kroz prerušen neprijateljske komentare, humor ili radnje - to nema mjesta u zdravoj vezi. Kada izolovan, ovi incidenti mogu izgledati "nije velika stvar", ali kumulativno oni mogu biti stvarno štetno. Vaš partner treba prvak ti, te odgojila, ne stavi te.

6. Oni neće dopustiti da Grow

Ako vaš partner ne cijenimo svoj lični rast onda, da pogodili ste, to je još jednu veliku crvenu zastavu. Znate li izraz ljudi koriste kada govore kako divno njihov partner je... "oni izvući najbolje iz mene" - da, to jedan. To je zato što su partneri pretpostavljam da vas ohrabrim da nastave svoje ciljeve i postati najbolja osoba možete biti. Ako oni smatraju da je rast kao negativna stvar, ti si sa pogrešnom osobom. Činjenica.

7. "Nema svrhe"

Ako ste došli do tačke u kojoj ne vidite bilo kojem trenutku u vašem odnosu onda stvarno treba da im se obrate. Posvećujući sebe partner bi trebao biti zato što želite da bude sa njima, da se osjećate dobro i donose ono najbolje u vama, ali ako je to sve nestalo i osećate se nade, trebalo bi stvarno uzeti malo vremena da razmislim o tome zašto ' re i dalje zajedno.

8. Kontrola

Kontrola nije u redu. Vi odlučujete koga vidite, šta radite i kada to radiš. Nadamo se da ćete želite uključiti vaš partner u mnogim od tih planova (jer znaš, da ćete uživati ​​biti s njima), ali ako ne, ne morate da se opravda da i niko ne bi trebalo da se osjećate kao da učiniti.

9.Lack komunikacije

Ako vi i vaš partner zaista bore za komunikaciju, to neće posuditi sama na vezu u razvoju. Komunikacija je ključ; biti u stanju da priča o tome kako se osjećate, što želite, ono što vam se ne sviđa, biti u stanju da glasa kada je potrebna podrška ili biti u stanju da ih podrži je tako važna za trajnu vezu.

10. Pretvarajući se da nešto što nisi

Ako je vaš odnos je "u redu", ali znate duboko u sebi da nisi sebe, zašto si s tom osobom? Trebalo bi biti u mogućnosti da bude ko si - mane i sve. Zapitajte se - zašto se ne biti? Ako mislite da je to zato što ne bi želite, pokušajte da budem iskren s njima - dati im šansu, to je nepravedno pretpostaviti da će te ne volim baš onako kako su. Ali ako je to zbog toga što su te izgrditi kada vam pokazati nazire na true, izaći i naći nekog ko te voli - nema kompromisa. Svako zaslužuje.

Ako samo odnosi su kao da su u filmovima, hej? Pogledajte najromantičniji filmova svih vremena ispod.

72 najboljih rom coms svih vremena