Alexander McQueen Preview Exhibition Kako je promenio modu | BA.rickylefilm.com
Modu

Alexander McQueen Preview Exhibition Kako je promenio modu

Alexander McQueen Preview Exhibition Kako je promenio modu

Kako Alexander McQueen promijenjen mode

Naredne sedmice, V & A otvorit će svoja Alexander McQueen retrospektivu, Savage Beauty - omaž jednom od najvećih dizajnera 20. Stoljeća. Već muzej je morao proširiti šou na 2 augusta, nakon prodaje unaprijed rekordna.

Bio je poznat po svojim tamnim, preteći ljepota, njegova catwalk spektakle i fin krojenja - McQueen je bio kreativni vatrena kugla, kao i čovjek koji pažljivo je znao svoj zanat, nakon što je naučio umjetnost krojenja na Savile Row. On posuti crnu magiju preko svake kolekcije.

Mnogo je rečeno o McQueen modni nasleđe. On je promijenio kurs mode i naučio dizajnere da bude odvažan; da istraže svoju maštu i držite na njihov integritet. On je bio neustrašiv, ekstremni, i provokativan i uzeo sposobnost privlačenja pažnje na nove visine.

Njegov utjecaj je svuda, ali mi predstavlja slom kako McQueen preoblikuje mode:

On je bio pionir pisti teatra

Niko promašio McQueen. Kada govorimo o pisti spektakle sada mislimo na Karla Lagerfelda na Chanel i Burberry, ali McQueen pokazuje je predstava Kazališna na novi nivo. Bilo je Joan za A / W 1998. Godine, a završio sa modelom okruženi plamenom; Voss S / S 2001 vrhunila staklenoj kutiji razbijanje otkriti moljaca lepršaju oko maskirana lica žene; Untitled (ranije pod nazivom Zlatni tuš, ali promijenjen zbog očigledne pornografske konotacije) za modele hodati po kiši; dok je S / S 1999 show je zaključio sa modelom Shalom Harlow rotirajuće na gramofonu kao sprejom po dva robota. McQueen emisije bile sastavni svoju viziju; ponekad je došao sa predstavom koncept prije same zbirke. On je želio da javnost bude dirnut što su vidjeli, bilo da je bilo prijatno ili mrzi.

Redefinisao žensku

McQueen volio žene - on okružio sa jakim ženske figure, uključujući i njegova voljena majka Joyce, kao i modni urednik i mentor Isabella Blow. On je optužen da je ženomrzac nakon što je njegov show pod nazivom Highland Rape, što vidio razbarušen modele prošetati pistom ripped iskidan odjeću. McQueen je rekao da nije o silovanju žena, već o njegovom Škotski istoriji. Blow kada je naveo da je promijenio način na koji žene hodao pomicanjem siluetu pored bokova. Dok je njegov pogled na ženama je ponekad brutalan i on je često igrao s idejom žene kao plijen i predatori, oni nikada nisu bili žrtve i svoju odjeću su amour. "Oni ne izgledaju ranjive", rekao je profesor Claire Wilcox, viši mode kustos, Guardian. "Zapravo, izgledaju kao da su mogli te udarim."

Stvorio je bumster (dakle nisko spuštena pantalone)

Njegov bumster pantalone su prvi put predstavljena 1996. Godine - spušteni hipstere, usko skimming na pubis i prikazivanje na vrhu vaše bum obraze. Navodno, Kylie Minogue je bila jedina osoba kupiti par, ali to je izazvalo sveprisutni trend spušten stilova. "Za mene, taj dio tijela - ne toliko stražnjice, ali na dnu kičme - to je najviše erotski deo neko telo, muškarac ili žena", rekao je u 2009. Godini originalni par bumsters prodati su za impresivno 3 € u decembru.

On je lobanja otiske sveprisutna

S obzirom na tragičan kraj McQueen život (dizajner objesio 10. Februara 2010. Godine), osjeća pomalo morbidan da je jedan od njegovih najboljih komercijalno uspješan dizajn je njegova lubanja tiskani šal - mrijesta mnoge high street primjeraka. To je predmet koji je bio favorit od strane nekih od najvećih svjetskih zvijezda, uključujući i Kate Moss, Johnny Depp i Kim Kardashian.

On je stvorio novi oblik ljepote

Alexander McQueen je bio Francis Bacon mode, pretvarajući macabre i tamne u jedan drugog sveta ljepotu i umjetnost. On je bio romantičan, strastven i intenzivan i fascinirana smrću i prirode. Animal simbolizam često prikazuje u okviru svog rada, naklon do krhkosti i snagu. Jedan od njegovih najpoznatijih kreacija je putem od Armadillo cipela, koji je oblikovan kao jastog kandža i sa zapanjujućih 12-inčni peta.

Predavao je važnost izrade

McQueen nije bila samo ideja čovjek. Započeo je svoju karijeru u Savile Row u Anderson & Sheppard, gdje je napravio odijela za princa Charlesa. Legenda kaže da je koristio da šije psovka-ispunjen poruka u obloge, čitanje slatke stvari, kao što su: "Ja sam ac ** t." On je također radio za Koji Tatsuno i Romeo Gigli, pred upis na Central Saint Martins uraditi modni dizajn. On je bio maestro krojenja - onih "bumsters" ne bi radio je McQueen nisu poznate njegove proporcije.

Pratite @ella__alexander na Twitteru.

Kliknite kroz galeriju ispod kako bi vidjeli pregled izložbe:

Alexander McQueen: Savage Beauty, u partnerstvu sa Swarovski, podržan od strane American Express, sa zahvaljujući Mac kozmetike i omogućeno uz saradnju sa Alexander McQueen, traje od 14. Marta do 2. Avgusta.

Obojeno nojevo perje sa ručno oslikanim mikroskopski slajdove

S / S 2001

Leptir pokrivalo za glavu u handpainted puretina perja

Philip Treacy za McQueena, S / S 2008

Alexander McQueen, 1997

Shalom Harlow po uzoru na sprejom haljinu

S / S 1999

Meduza ansambl i Armadillo cipele

S / S 2010

To je samo igra catwalk set

S / S 2005

Tahitian bisera i srebra ogrlica

Shaun Leane za S / S 2001

Tila i čipke haljina sa rog velom

A / W 2006

Gnezdo napravljen sa Swarovski dragog kamenja

Philip Treacy za McQueen A / W 2006

Patka pero haljina

A / W 2009

To je Jungle Out There jakna

A / W 1997