Da li je čista jela nezdrava? | BA.rickylefilm.com
Modu

Da li je čista jela nezdrava?

Da li je čista jela nezdrava?

Evo baš zato trebate ignorisati #CleanEating

Shannon Kelly White se na ovom wellness pokreta. I počinje njegovo dupe u naredne sedmice

Upoznaj Shannon. A zdravlje i recept bloger koji je otprilike kao daleko od "svetac tossbag hrane" (njene riječi) moguće. Ona pije, jede hamburgere i mainlines čokolade povremeno. Svom blogu, Shannon kuhinji je najzabavniji, najprljaviji dobre hrane stranicama ćete ikada iskustvo (vjerovatno). Bonus: to ima ukusan, do-stanju receptima. Ona je obučena medicinska sestra u agoniji studiranja za master u ishrani sa ličnim iskustvom o tome kako hrana može transformirati vaše tijelo: "Nakon smanjenja šećera i obrađuju s ** t pod zaštitom mog doktora, brzo sam otišla od toga da jajnici kao dud kao par Crocs da je tako plodna sam napravio i mali ljudski slučajno. "Evo, ona preuzima hashtag ona želi da se sklupča i umrijeti...

"Internet mašina nam je dao toliko: 24-satni vijesti, neodoljiva koza video, obrva tutoriali koje se obrve od Pamela Anderson oko 1996 do Bert oko zauvijek i fotografije Jamie Foxx 's penis. Također je dao neke od nas orthorexia, koji je opsesivno ponašanje oko zdrave ishrane. Navigacija online minsko polje koje je 'wellness' je teže nego pokušava prikriti svoj bradavica erekcije nakon gledanja navedenih Foxx d ** k-pic. 'Clean jelo "je muddiest bojno polje jer je njegova zastupnici ne mogu ni dogovoriti šta je to. Moglo bi se reći da je sok je lekovita, a još će vas upozoriti isključen jer je puna šećera. Nešto što svi izgleda da imaju zajedničko - osim uske bušenje i sklonost za piće od kokosa - je besmislena izjava da "to nije dijeta, to je način života '. Umm, ti nije dozvoljeno da jedu određenu vrstu hrane, tako da je od ** kralj dijete, druže.

Clean-jedu blogera izbjeći spomenuti riječ 'dijeta' od strane nemilosrdnog posvećenost i zloupotrebe termina "wellness". Wellness uvukla se na nas kao dlakava podlogom, znojav napaljenko u klubu: krišom i motiv da nas vijak. To je milijarde dolara industrije a prodaje suplemenata, 'superhrane', knjige i oglašavanja. Čist jedenje je počeo da se vuče u Velikoj Britaniji u 2013. Godini, kao zdravstveni gurui skočio na društvenim mrežama, brzo prikupljanje sljedbenika i infiltriranje naše vesti poput nezaustavljiva pobunjeničke snage atraktivnih narcise. Mnogi od njih su potpuno nekvalifikovani ponuditi saveti o ishrani, i to je problem sa čistim jelo: to je bauljajući istinu o hrani.

The British Dietetic Association mršti na čisto za jelo, jer to nije na osnovu dokaza i odveden u krajnosti kada eliminacije čitave grupe hrane. Clean-jelo savjet varira divlje, ali često ohrabruje iskorjenjivanje glutena i mliječnih iz ishrane. Ovih dana, govori neko jedete tjestenine je kao govoreći im želite šutiranja mali psi za zabavu: to je šokantno i vi trebali znati bolje. Neki wellness blogovi daju osjećaj da gluten je Putin hrane: ne shvatim kako i zašto to radi tako kako izgleda, ali ti si prilično siguran da je loše vijesti i treba da ga u širokom luku. Ali, ako gluten je tako grozno, zašto se ne bi se stavio veto od strane nutricionista i dijetetičara? (Osim, naravno, imate dijagnosticiran alergiju ili netoleranciju.)

Šećer, AKA jestivo heroin, još je jedan negativac. Šećer je poslastica, svi smo se da, i ograničavanje dodanog šećera je samo zdrav razum i podržan od strane stručnjaka za ishranu. Ali neke knedle uzimaju to predaleko i ukazuje na to da smo strogo ograničiti voća. Voće. Kada je voće postati poslastica ?! Ako mislite da je banana nezdrava, možda želite provjeriti čelo jer sam prilično siguran da je penis tamo.

Ove vrste ekstremnih dijeta se žale jer oni čine obećanja i nadu. Zdravlje blogera napraviti senzacionalističke tvrdnje spasenja, iz obećava sjajne kože i vitkog okvir lečenju raka. Clean-jelo zagovornici često se oslanjaju na usmeni dokazi i svjedočanstva da podrže svoje tvrdnje: 'Meet Cheryl! Cheryl je nekada bio debeo - magarca rival je Clydesdale a. Bilo koji penis u roku od 10-metara pretrpio neposrednoj erektilne disfunkcije zbog nje ugrožena fizičkog stanja, dok nije počela na našem programu. Sada je vruće, i udaranje off toliko čvrsto, kvalitete d ** k je morala da kupi malja. " Mainstream ishrana je manje seksi, ali se zasniva na savjete stručnjaka, razvio iz bezbroj naučnih studija. Ne samo Cheryl.

Neki blogeri su napravili nečuveno tvrdnje, kao što je pala Belle Gibson - čiji je uspješan blog The Whole Ostava je bila zasnovana na priči o liječenju svog raka kroz ishranu. Problem je bio, ona nikada nije puna raka: ona je bila puna s ** t. Naravno, postoji veza između ishrane i bolesti, a kao medicinska sestra sam vidio izbliza u bolničkim. Ali ova veza ne znači da je hrana uzrok / leči sve bolesti ili osuđuje / zdravlje garancije. Davanje vaše tijelo ishranu je potrebno je neophodan za dobro zdravlje, ali ti ne 'potrebe' Matcha prah i ne možete izliječiti rak sa hranom.

Osim što je na osnovu pseudo, čist jelo može učiniti da se osjećamo loše izazivanjem krivice o našim izbor hrane. Jede hamburger može ostaviti osjećaj prljaviji od tada ste imali šator seks na dan tri Glastonbury i proveo narednih dana smrdljiva od oštrih lopte mrvice i žaljenje (govoreći iz iskustva). Moralističke prizvuk termina, pomiješana sa svojim često složene recepte sadrže skupe sastojke, hrani smislu da je čist jedenje je elitni sport i odvratan oblik jedne upmanship. Vidio sam čist jedenja receptima, koje pozivaju na polena. Da, polen.

Naučnog savjetnika dr Tim Crowe razbija fenomen: "Čista jedenje je moralna, elitistička presuda na hranu - to ima malo veze sa svoje nutritivne zasluge. On služi malo koristi u promociji dobre prehrambene navike i samo dodaje na nepotrebnu zabunu i straha o hrani. ' Gotta love pravi stručnjak izigram od reklama ** k-udarac. Poznati wellness blogera, kao što su Hemsley sestre i Ella Mills (AKA Deliciously Ella), se bore da se distanciraju od čistog jedenja kao ona postaje prljava riječ među stručnjacima. Ella je nedavno očišćen nju sajtu spominjanje čistog jedenja nakon priznavanja ga kao hir je.

Dakle, ako čist jelo je sranje, zašto ljudi je izjavilo da je bolje na ovim dijetama? To bi bilo, jer su oni znatno povisio njihov unos voća i povrća. Trenutno, 85% odraslih ne jedi 5+ porcije dnevno preporučuje britanski Dietetic Association, koji je, usput, može u potpunosti biti učinjeno bez na dijeti i bez kao dugme o tome.

U mom studije o ishrani, naučio sam da treba da prestanu overthinking hrane. Zdrava prehrana je prilično jednostavan. Dr Crowe savjetuje, "Držite se osnove imaju puno hrane sorte od svježeg voća i povrća, visok u hrani na biljnoj bazi, u neposrednoj blizini svoje prirodno stanje. Voće, povrće, wholegrains, orašasti plodovi i sjemenke su kamen temeljac, a zatim nemasno meso, ribu i mliječne ako ove namirnice se slažem sa tobom. Odatle, uključuju hranu da ćete uživati ​​u ukusu koji više raznolikosti i uživanja u vašem jelu, bez osjećaja potrebe da se potpuno zabrani ili opsesiju preko bilo koje hrane ili nutrijenata. " To je kao jednostavan (i teško) i da.

To je put da smo rekli čist jedenje učiniti jedan. To nam je čak i okrenuo protiv kruh, za Boga miloga. Ono što je kruh uradio nikome (osim te jadne oboljelim od celijaklije)? Još nije očišćen je curenje žumance naše jaja bez pitanja, s vremena na vreme? Voleo bih da vidim da samozadovoljan b ***** d avokada uzeti zadatak; svojih ovlasti žumance-apsorpcija smiješno. Oni nekvalifikovani zdravlje guru Doodlebugs na internetu namami nas uz obećanje zdravlja i savršeno tijelo, ali oni petljanje u pseudo i propagandom opsesivnosti oko hrane. Dakle, prije nego što kazniti sebe za jelo tjestenina ili povremeno keksa, zapamtite da ne trebate 'jedu čist' da budu zdravi. Vi samo trebate jesti povrće. Odbacujući dijete ne znači odbacivanje zdravlje ili zgodnosti. To znači slobodu. "

Tipičan dan dobre hrane za Shannon, prema njenim riječima Insta

"Razumem ovo izgleda kao tužna doručak, ali to je prokleto ukusno i tako krvav brzo da dajem upravo nula f ** ks."

Zeleni frape: Imam ih na redovnoj da povećam unos povrća i da ne mogu biti jednostavnije. "

"Kuhana f ** k od piletine kosti sa pun ko brod bilja i začina."

"Zdravo, čokoladnu tortu. To je pšenica bez i ima zdrave sastojke. Ali, da li to ima šećera? Naravno, to je torta. "

"Imao sam vrlo malo f ** ks dati večeras, pa sam šlag ovaj iz novog Cookbook @yummololaberry."

Nekoliko recepata iz mojih hrane blog, Shannon Kitchen.

Doručak

Good Morning Apple crumble

Noć prije, miješati ovo s ** t zajedno u zdjelu:

Sastojci
• 1 ribani jabuka
• 30g zobenih pahuljica
• 1tsp chia sjemenke
• 1tsp meda
• ⅛tsp cimeta
• 125ml kokosovog mlijeka (ili normalno mlijeko)

Metod

Sledećeg jutra, kada si mrzovoljan, sve što treba da uradimo je da posudu iz frižidera i posuti na:

• mali pregršt lomljenog,
pržene makadamija orasi
• 1tbsp isušenih kokosa
• A Wee sprinkle muškatnog oraščića

Ručak

Manga i Lamb salata

Okus kombo snova, pravo na ovaj način:

Sastojci

• Nekoliko šaka bebe spanaća i raketa (ili zelenilo po svom izboru)
• 1 mali mango, izrezati u male komadiće • ½ male avokado, iseći na male komade • 1tbsp mekan perzijski feta, izrezati na komade
• 100g kuhana janjetina, izrezati na komadi • Talas balsamica MethodGive svih ovih sastojaka je bacanje cijeli život i jesti.

Užina

Med i Nut barovi

Prvo, masti i linija na pleh, a zatim uzeti:

Sastojci

• 250g maslac od kikirikija
• 175g meda
• ekstrakt 1tsp vanilije
• Pčela kurac soli
• 50g nadima riža

Metod

Pop maslac od kikirikija i med u šerpi i otopiti preko laganoj vatri. Iako je sve toplo i curi, umiješajte vaniliju, sol i nadima riža. Pritisnite preparata u konzervu tako da je lijepo i ravna, onda udariš ga u frižider na sat vremena. Ta-dah.

Večera

Easy-as-F ** k lososom i Rice

Sve što trebate učiniti ovdje je kombinirati:

Sastojci
• Kuhana smeđa riža (koristim oko 80g, ali polude)
• A kuhani losos filea, (peći ili sprži)
• A shedload povrća (volim brokule, paprike, mrkva, luk i spanać, ali upotreba kako god fancy) koje su pržene u bijeli luk i ulje

Metod

Da se ovaj iz s ** t na odličan, sipajte na sok od pola limuna, nekoliko kapi sezamovog ulja i pospite pinjolima.