Da li se širi seksi debatu | BA.rickylefilm.com
Modu

Da li se širi seksi debatu

Da li se širi seksi debatu

Zašto manspreading nikada neće biti seksi

Svih turn-off u celom svetu, malo su više iritira nego čovjek koji širi noge široko. Međutim, prema novoj studiji, žene da je seksi kao grijeh.

Američki istraživači i Tinder stilu zabavljanje aplikacija su sproveli istraživanje koje dokazuje da smo naći ljude privlačnijim kada ispružite. Ne postoji metoda u ovom naizgled ludilo - položaje kao što su istisnuti noge i proširene torza su indikativne dominacije i biti Ekstrovertna. Ekspanzivna položaja rade dobro i za muškarce i za žene, iako muškarci požnjeli koristi više u smislu ljubavi interesa.

Ponašanje ima paralele u životinjskom carstvu gdje muški gorila prikazati svoju snagu po nogama i pustite stranu, dok paunovi privlače njihove koleginice prikazujući njihov rep perje.

Volim da mislim da smo evoluirali malo dalje od gorile i da čovjek ne osjeća potrebu da se raširiti noge kako bi dokazao svoju alfa snagu. Pogledajte momci, niko neće da se pretpostavi da imate gigantski muškost samo zato što ste u stanju da šire noge široko. To nije znak da si dobro obdaren, samo da možete koristiti svoje noge. A čiji loptice su dovoljno veliki da je potrebno tri mjesta u svakom slučaju? To me ne čini mislim da si seksi; to me navodi na pomisao da si arhaični pećinski i neko treba izbegavati.

U New Yorku, u doba manspreading skoro završio prošle godine, kada je NYC transport organ upravljanja pokrenulo svijest kampanju pozivajući ljude da ne zauzimaju nepotrebno prostor u podzemnoj. U stvari, dvojica su uhapšeni za otvaranje svoje noge previše široko. Ovo izgleda jak, ali maniri košta ništa.

Na žalost, TFL tek treba da sprovede slične mjere ovdje, gdje muškarci i dalje zauzimaju nesrazmjerno prostor na Tube. U stvari, to je sve to, na neki način, direktno u odnosu na nejednak prostor muškarci zauzimaju u društvu kao cjelini? Je manspreading još jedan primjer muške privilegije i prava?

Da li je odgovor na to pitanje je da ili ne, manspreader je definitivno unsexy. Postoji veći feminističke borbe da se borio - To mi - ali gnječenja bilo koga na javni prijevoz nije u redu, niti zauzima tuđi prostor. To dočarava bazu Tarzan vs Jane scenariju to je kao atraktivna kao buđav celer. Ako ništa drugo da čini da izgledaš kao da kompenzira nešto i da imate pravo. Dve osobine da ni Michael Fassbender mogao napraviti seksi.