David Bowie 10 modnih naglasaka i uticaja | BA.rickylefilm.com
Modu

David Bowie 10 modnih naglasaka i uticaja

David Bowie 10 modnih naglasaka i uticaja

10 stvari David Bowie dao mode

Nikada nisam upoznao jednu osobu koja nije kao David Bowie.

On je pop muzike čudno, sjajan i pametan; on redefiniše šta znači biti cool; on je bio bezočan, revolucionarni čak i - to je tip koji je odbio titulu viteza (u facu Mick Jagger). Bio je uzbuđen i zainteresovana za sve i ispred svih nas u svakom pogledu.

Da biste slušali Heroes je kao stoji na vrhu svijeta, budući da u ljubavi i dobivanje promociju posao, sve u isto vrijeme. Bio je izvanredno; on je bio živ izgledati uzbudljive bez razloga.

Osim što je glazba, dao svijetu mode ormarima po ormarima materijala da pljačkaju. U našem unshockable doba, to nije lako stvoriti izgled koji je zaista privlače pažnju - ali Ziggy Stardust alter-ego i dalje hapsi tri decenije niz liniju.

Ni u stvarnom cilju, ovdje su 10 stvari koje Bowie dao mode:

Izgovor da gurnuti granice

David Bowie došao iz Beckenham, mirnom predgrađu južnom Londonu i kao bivši stanovnik mogu potvrditi da se ništa značajno ne dešava tamo. Ovo nije odvratiti Bowie, mršava, blijeda, zakačio zubima đumbir momak iz paradiraju Beckenham okolo u čizme gležanj čipke-up, patchwork kapute i izjavu kombinezonima. Ljudi su mislili da je čudno za početak, ali na kraju, svi su počeli da ga kopirati - u stvari, do 70-ih godina, svijet je želio biti on. On je čudan kul.

Ziggy Stardust

Hajde da trenutak za Bowie Ziggy Stardust dize. Ne postoji mnogo odjeće koje su trajne; uskim podudaranje majice i pantalone masnim otiscima, udružio sa metalnim čizme; knit Jumpsuits u svijetle boje, sukobljenih sve. To je bio dio sci-fi, dijela Japana, i potpuno nečuveno. A pravi podvig je u tome što i dalje izgleda šokantno danas - Bowie je uvijek bio ispred nas.

On je androgyny ozbiljno seksi

Čak i kada je živio u mirnom Beckenham, Bowie šetali obučen kao djevojka. Kao što je razvijao svoje karijere, tako je i njegov androgeni stil - uranjajući dekolteom, catsuits, divlje šminke, a onda kasnije, visokog struka hlača udružio sa košulje a la Katharine Hepburn. On je uspio da dvopolnosti seksi u čudan, subverzivan način. Muškarci želio biti on i žena je želio da imaju seks sa njim.

Glitter, uvijek sjaje

Bowie prihvatili glitter i metalik na velika vrata, favorizovanje glitter odela, svjetlucavih sjenila i sequined oštrim ramena jakne.

Poveze za oko

U januaru 2016. Godine, David Bowie je umro u dobi od 69, nakon 18 mjeseci borbe s rakom.

Ne zaboravite vrijeme Bowie obučen kao prostor dobi pirat? Pravi razlog je bio da on ima konjuktivitis i da ne želi da otkaže predstavu, pa je koristio povez preko oka da prikrije svoju Gemi oka.

Majstorski istrošen krojenje

Navodno, Hedi Slimane Saint Laurent koristi fotografije Bowie u prilagođavanje potaknuti njegov muške odjeće kolekcija. To nije teško vidjeti zašto - rez njegovog krojenja stalno bili na tačke, posebno njegova faza Thin White Duke. Pravi dandy.

Aladdin Sane flash

Vijak za posvjetljenje koje su pokrivale Bowie lice na njegovom Aladdin Sane omot albuma je nebrojeno ponovljen, a najpoznatiji po Vogue koji ponovo stvorili pogled na Kate Moss u 2003. Godini.

Flame-obojenu kosu

Iako Bowie poigravao sa mnogo različitih frizura, to je njegova đumbir cipal da je on najviše povezan sa - što djecu sa plamenom kosom barnets mislim da su i oni mogli biti kraljevi kul.

Stars

Zvijezde su sinonim za Bowie - hrabar, razigran i glamurozno. Danas svaki znak zvijezde prekrivene boot (po mogućnosti u metalik ili glitter) prizove slike muzike heroj.

Čizme s ortopedskom petom

Bowie je u petama, uglavnom chunky čizme s platformom. Dio njegove misije rodno miješanje, bio je poznat i zbog nošenja klinove, ali uglavnom je pogodio pozornicu u složen bloku heeled čizme -Trenutno inspiriše modnim pistama Saint Laurent.

David Bowie: 14 od njegovih najpoznatijih izgled