Dolina Aosta - Svež vazduh i raj za hranu u italijanskim Alpama | BA.rickylefilm.com
Modu

Dolina Aosta - Svež vazduh i raj za hranu u italijanskim Alpama

Dolina Aosta - Svež vazduh i raj za hranu u italijanskim Alpama

Destinacija Recenzija: Aoste, Italija

GLAMOUR putuje u. Italijanskim Alpima!

U potrazi za kasno ljeto mini-break, gdje možete proći kroz planinske livade poput Heidi i da se ugađa kao princeza u jedan vikend? Zatim odlaze u Aosta. Obično je go-to odredište pametnih skijaša tokom zimskih mjeseci, Aosta čini mirno ljeto lokaciju za Foodies i ljubitelje fitness potrazi za velike Vistas, zanimljivu istoriju i dobrodošli kao topla kao glacijalnih potoci su hladne.

Fly u Ženevi i vožnja do Courmayeur Au Coeur des Neiges. Novi resort goluždravac blizini dah Mont Blanc. Smještajne planinska stilu izgleda kao glamurozna planinski kabini zajedno sa spa kupke i svoju kuhinju.

Moglo bi se opustiti u bazenu u hotelu ili se vođena šetnja iz doline Val Ferret iznad linije drveća Refuge Bonati sa Alpine voditi Gigi Airone i uzeti u nekim ozbiljno prekrasnim pogledom na Mont Blanc i doline. Onda nakon uspon do utočište, uživaju u ručku domaće supe i lokalne Fontina sir dok gledajući kroz prozor slika na najviša planina u Alpama. Ćete pjevati pjesme iz The Sound Of Music sve do kraja.

Za Foodies, Courmayeur glamuroznoj Petit Royal Restoran u Grand Hotel Royal E Golf može pohvaliti restoran Michelin zvjezdice vodi šef kuhinje Maura Gosio. Dine na posuđu svjetske klase kao što su škampi tempura i iverak i kavijar Parmigiana... I krem ​​brûlée deserti zatim najlepše petit četiri.

Tranfer do Cogne pristupnika Paradiso Nacionalni park Gran na obiteljski hotel Bellevue otvoren u 1920. Sa svojom old-school alpski dekor puna antikviteta i lokalne povijesti. Pitajte za duel-aspekt sobi broj 604 koji daje sliku-savršen pogled gore i dolje u dolini Cogne. Uzmi vožnja na električni bicikl do doline ili podigne kako bi Lillaz Waterfall i divim tri nivoa kaskadno vode... Definitivno vrhunac područja 150ft.

Opustite se nakon dana razgledanja u selu Cogne u hotelu spa sa izborom od dva bazena i četiri različite vrste sauna plus veliki asortiman tretmana za lice i tijelo... Ili samo odmaraju u jednoj od swing stolice ispred prozora širok kao spa, pijucka crveno voće čaj dok pijete u tom zapanjujući pogled.

Za Foodies, hotel ima pet odvojeni prostori za objedovanje. Ne propustite ručak na La Terrazza za van blagovanje s pogledom na planine i navečer večeru u Gourmet Restaurant. Većina planine kuhinje lokalno proizvedenih ili iz njihove kuhinje vrt, a uključuje ricotta tako poseban možete zapravo kušati cvijeće sa livade krave su pasle na. Nemojte zaboraviti probati bar na fromage svoje druge restoran preko puta, za deserte kao što je odličan Pain Perdue slatkiš tost bez jaja služio sa krem ​​anglaise... Dobro zaradila poslastica nakon toga povećanja do vodopada.

Za neke rimske istorije, ne zaboravite da se putovanje u grad Aosta, koja je osnovana od strane Rimljana u 25 BC... To je pun rimskih i srednjovekovne arhitekture i okružen veličanstvenim planinama. Uzmi obilazak i vidjeti prizori uništio rimski teatar i srednjovjekovni toranj sa satom... I obići umjetnika Chicco Margaroli studiju. Provjerite njene konceptualne umjetnosti i prekrasne ručno oslikane cipele.

Za foodie tretira završiti dan na Bataclan restoran za tanjire ukusnih Sabljarka Ravioli i pravi italijanski pizze.

Info

Ostati u luksuznoj planinska kućica na www.Aucoeurdesneiges.com (sobe od 170 eura po noći) u Courmayeur

Dine u gradu Courmayeur na nevjerovatan Petit Royal Restaurant

Rezervirajte šetnju sa planinskih vodiča Gigi Airone kroz www.sirdar-montagne.com

Ostati na basnoslovan Hotel Bellevue (sobe od 160 eura po noći)

Objedovati u brojnim restoranima hotela i ne propustite njihov odličan spa...

Uživajte u jednodnevni izlet u grad Aosta... Ističe kao ruševine, umetnik Chicco Margaroli studio i njen Chicè cipele kolekcije... I ležerno ručak u Bataclan restoran.