Džo Elvin: dobar, loš i običan modne nedelje | BA.rickylefilm.com
Modu

Džo Elvin: dobar, loš i običan modne nedelje

Džo Elvin: dobar, loš i običan modne nedelje

Fashion Week: Dobar, loš i bojati se

Kao što se vidi u septembarskom izdanju GLAMOUR - sada van.

Jedna od radoznalih stvari o modi je da, iako smo upravo završili sastavljanje toga, velike modne izdanje, za početak vaše jesen, mi ćemo putovati na sve modnim metropolama je da vidi proljeće / ljeto kolekcija. Ne mogu da lažem, to je jedan od glavnih vrhunaca moj posao. Ja sam opsjednut odjeća i neću nikada dosadi da vidi ono što većina talentovanih dizajnera na svijetu su do naredne. Naravno, tu je i iza-the-scene smeh.

Svake sezone je kao mini djevojčica puta ceste - iako ona u kojoj svako nosi svoje najviše pete i nešto metalik u 09:00 u nedjelju. I dok su definitivno puno nezaboravne trenutke čistog glamura, ja ću priznati ta putovanja su uvijek prepune smiješno i ponekad neugodno trenutke.

Incidenta koji se još uvijek me drhti je to vrijeme skoro sam ubio Anna Wintour. Ona to ne zna. Bila je noć, bili smo u šetnji kaldrme stepenice u Parizu dvorištu, a da stvar bude ekstra 'zanimljiv' dizajner pokrio nezapaljenu kaldrmom u crnoj boji tepihu.

Nisam vidio da mi je potrebno da hodaju još jedan korak i odjednom osjetio se u slobodnom padu u vazduhu. Moje ruke, naravno, pruži ruku i propustio sam uspostavljanje kontakta, po nokat, sa Anom. Nekako sam uspeo da ispravi sebe prije sruši i nekako mi je nedostajala tresnu dole na zemlju sa mnom. Anđeo je gledao preko mene i moju karijeru te noći. To je moj jedini objašnjenje.

Isto tako, bilo je to vrijeme sam bio na otvaranju Armani prodavnicu u Londonu i gospodin Armani je tu da lično pozdraviti svoje goste na dolasku. Stavio je ruku i zgrabio sam je da ga trese. Ali on ne ide za rukovanje, on je želio zagrljaj. Bez upozorenja, on me je izvukao prema njemu, na vrlo nova, sjajna, polirani podu. Ja posrnuo. Pao sam na njega i tamo smo bili, grappling na jedni druge, što neki vrlo nezgodno mešanja poteze, trudeći se da ne padne. Uspjeli smo ostati u uspravnom položaju, ali ako smo pali, on bi snositi najveći teret - napukli leđa i glavu na taj novi keramički pod.

Zatim, tu je bilo vrijeme Ralph Lauren prošetali svoju pistu da uzme gudala za drugom prekrasnu kolekciju. Odjednom je izgledalo kao da me je gledao. Na on krenuo, prema meni, nasmijana, raširenih ruku. Nisam znao šta da radim. Ja ga ne znam. Je li to samo nešto što je uradio, pitao sam se? Čupamo neko iz mase samo da prihvate, na kraju emisije?

Nisam želeo da budem grub prema ne ustaje. Bio sam u panici sa pokušavaju raditi brzo šta je prava stvar. Bio sam iskreno hteo da ustane i prihvati ga kad je žena pored mene učinio. Oni su znali jedni druge. Urednik Marie Claire, sjedi pored mene, a onda je priznao da čak je mislila da je izgledalo kao da je trebalo da ustane i poljubi ga. To bi bilo čudno.

Ja stvarno ne treba dozvoliti u blizini bilo koji od ovih ljudi, jasno. Moli se za mene da imaju sezonu incident-slobodan, hoćeš li?

Uživajte u pitanju,

Jo Elvin, glavni urednik

No ličnosti je povređeno u izradi ove fotografije. Ali, Alexa Chung i dalje izgleda napeta pored mene na Burberry šou. Razumljivo.