Feminističke trendove vjenčanja neveste - modne vesti | BA.rickylefilm.com
Modu

Feminističke trendove vjenčanja neveste - modne vesti

Feminističke trendove vjenčanja neveste - modne vesti

Vjenčanje groznica: Uspon feminističkih mladu

Držite zaručnički prsten, hodati tata na mesto i zaboraviti muke mijenjanja vaše ime, novo istraživanje navodi da sve više i više neveste koji izbjegavaju bijelu haljinu za netradicionalne, feminističke - fokusiran vjenčanja.

Weddingdays.co.uk anketiranih 200 žena da saznamo kako su uređenje svoje Big Day, koja je otkrila da svaki deseti plan nositi druge boje od bijele i četvrt Ne planiram da mijenjaju svoje prezime nakon kažem da, prema Daily Mail.

Claire Pettibone - svadbeni Fall 2013

Kao što smo pisali u maju Poznati uključujući i Jessica Biel, Reese Witherspoon i Shenae Grimes su preskočili slonovače / bijela u korist ružičaste ili crne haljine.

Ali ono što je vjenčanje 'feministkinja'? Dok su nosili bele i navlačenje veo može igrati u patrijarhat i ideje o djevičanski mlada, počinio u belu zbog tradicije zvuči malo izlazio. Kao i kod bilo oznakom feminističkim ovih dana, to je više slučaj ostanete vjerni svojim vlastitim uvjerenjima.

Vera Wang - Proljeće 2014

Kada sam vezao čvor u 2010., bili smo u braku na plaži i veo nije ni ući u raspravu. Niko to predložio, sumnjam neko to propustio, ali sam nositi bijele. U stvari, svjetliju nijansu nego što sam očekivala da kupim, uglavnom zbog toga što sam volio izgledu. Moj prijatelj, koji sri u crkvi u istočnom Londonu godinu dana kasnije, nosio Powder Blue broj svile koji je pogodio samo iznad koljena - to nije bilo o tome da izjavu, to je bila samo ona.

Velika Britanija je uvijek prihvatila više kreativne potrage nego SAD barem kada je u pitanju prsten na četvrtom prstu (pogledajte samo vojvotkinja 'safir ošamućivač). Angažman prsten može osjećati pomalo kao da 'prikovao' vaše srce - znak da predstavljaju svoj status veze - ali onda ne bi trebalo da svi partneri zajedno žive zajedno dijele nešto slično?

"Bio sam na svadbi nedavno na kojoj je najavio ženski matičar" sada možete poljubiti mladoženja ", kaže Alaina Vieru, viši urednik EasyLiving.co.uk. "Ja ne mislim da je par namjerno ga uvrstili - Camden Vijeće samo izgleda da ima vrlo progresivan osoblje", objašnjava Vieru.

"Imao sam i majka i otac isprati me do oltara. To je bila tradicija moja sestra je počeo kao oboje smo smatrali da je jedino ispravno da se prizna doprinos naša majka je u nama podizanju", kaže Alaina. "To je definitivno bio feministički stav s moje strane, a ja sam spreman da se bori za nju ako je naš katolički svećenik nije dozvolio (na sreću, on je)."

Neki uživanjem u tradiciji, drugi pobjegne svoje stiska za više personalizovanog potrage. Ali ne postoji pravi način da se to uradi, ili čak nužno feministički način da se to uradi, tu je svoj put.

Iznova svoj stil vjenčanja ove sezone