Festival br. 6 naglašava i razmatra | BA.rickylefilm.com
Modu

Festival br. 6 naglašava i razmatra

Festival br. 6 naglašava i razmatra

Zašto trebate znati o festivalu No 6

No6 je najbolje čuvana festival u Velikoj Britaniji tajna. To još uvijek nije mainstream ime i iako bi mi bilo drago da se držati u tajnosti, osjeća nefer da ne govori svijet o tome mali komad raja skriven u najdubljem, najmračnijim Wales.

To nije lako doći do (pet sati Virgin Trains iz Londona), intenziviranje taj osjećaj stajati u Narnije. Kampova gledaju na brda velški i slikovito ušće; stabla su ukrašeni fenjerima i trakama, a ako uđete dovoljno daleko u šumu, slavljenici stranka na plutajući plesni podij (zamisao Virgin).

Tu je glavna arena na kojem djeluje i ove godine uključena Mark Ronson, Grace Jones i Belle & Sebastian, ali ono što No6 zaista poseban je način na koji se koristi lokalna sela, Portmerion kao postavku za mnoge svoju liniju, da li je komedija , glazba ili izgovorene riječi. No6 je magičan, primorskom, intimni verzija Edinburgh Fringe. Čak i izbacivači su prijateljski. To je i toplo krevet za nove talente - mi smo izabrali naših pet omiljenih:

Bend: The Big Moon

Tu je nova djevojka bande u gradu i oni postavili na vas impresionirati svojim gitare, zastrašiti vam njihovo povjerenje i da želite da se formira sve-ženski bend. Ima nešto od proreza oko rođen u Londonu, četiri komada The Big Moon - oni su bučni, drzak i prkosan a mi smo prodali. Soph Nathan (gitara, vokal), Celia Archer (bas, vokal), Juliette Jackson (gitara, vokal), i Fern Ford (bubnjevi) su zajedno samo godinu dana, ali zvuče kao da su se poznajemo zauvijek. Grungy, glasno i original - predviđamo velike stvari za ovu talentovanu četvorka.

Wild card: Stella Grundy

Svi smo upoznati sa poznatim nusproizvodi od Madchester muzičkoj sceni 80-tih godina - bilo da je The Smiths ili The Stone Roses. Ali, ono što se dogodilo onima bendova koji je nadmudrio mrežu nakon muzičke štampe postao dosadila Mancunian izvoza? Stella Grundy i njen bend Intastella bili jedan od tih žrtava, a ona je okrenula iskustvo u obrazovanje performanse riječ, u pratnji pjesme. Uspon i pad jednog Northern Star je priča o mladoj ženi iz Manchester, realnost droge, seksa i rock 'n' roll i šta se dešava kada obećanja zvezde ne dolaze da prođe. To je tragično, iskren i divlje zabavnih račun jednog neopevani heroj.

Kuvar: Luke Thomas

Luke Thomas je definitivna postavlja ogromne napore. Počeo je kuhanje kada je imao tri (iako nije dobro, on predviđa) i, dok je on bio 18, postao je najmlađi šef kuhinje u zemlji u Fine Dining na hvaljene Luke u Sanctum on the Green. Radio je zajedno sa Heston Blumenthal u The Fat Duck, kao i sa Gary Rhodes, ali sada, u dobi od 21, vodi dva restorana, jedan u Cookham u Berkshire, a drugi u Dubaiju. On planira da otvori restoran u Londonu u blizini dalekoj budućnosti, u kojoj će glavni grad biti dovoljno sreće da uživa u svojoj britanska kuhinja sa mediteranskim twist. Preporučujemo njegov velški janjetina sa harissa i limete.

Komičar: James Veitch

Znaš one muljaža e-pošte primate svaki dan i želju da ode? Pa, James Veitch, raste komedija zvijezda, proveo je tri godine odgovaranje na one e-mailove s ciljem dobivanja prevaranti da ga eventualno zamoliti da ih ostavi na miru. Kroz mnogo Naime, veselje i odlučnost, uspeo je i samim tim napravila knjigu od nazvao Dot.Con. Njegov stand-up verzija razmjena postupak će vas nasmejati od srca od početka do kraja.

DJ: Blonde Ambition

Zaboraviti ogroman London noćnim klubovima ili covetable radio spotove, najbolje mjesto za DJ je u sred šume gledanje slavljenika plešu na plutajući palubi - nešto Blonde Ambition znaju dobro. Njen funk-disko skup je blaženi popodne ples sve više savršeno - kao i prodorna, party verzija San ljetne noći. Ona je to nemoguće ne žele da igram s njom velike energije, neodoljive zvukove. Želimo joj na svaka stranka od danas.

Pratite @ella__alexander na Twitteru.