Harvey Weinstein Company Kupili su žene | BA.rickylefilm.com
Modu

Harvey Weinstein Company Kupili su žene

Harvey Weinstein Company Kupili su žene

Grupa žena upravo kupio Harvey Weinstein kompanija

Velika vijest.

Harvey Weinstein je filmsku kompaniju, The Weinstein Company, upravo je kupio grupa žena u velikoj potez nakon bludne radnje otkrića.

Grupa uglavnom ženskog investitori razgrabili kompaniju za cool 500 € milijuna - i oni u nadi da će zaposliti svježe odbora uglavnom ženskih direktora.

Maria Contreras-Sweet, čiji je posljednji posao bio šef američke Mali Business Administration, očigledno vodi optužbu.

Govoreći u izjavi, ona je rekla: "[Mi ćemo] lansirati novu kompaniju, sa novim odbora i novu viziju koja utjelovljuje principe koje smo stajali otkad smo počeli ovaj proces prošle jeseni."

"Ti principi nikada pokolebao i uvijek su bili izgraditi filmski studio predvodio upravni odbor sastavljen od većine nezavisnih žena, uštedjeti oko 150 radnih mjesta, zaštititi male biznise koji se duguje novac i stvoriti Fonda za obeštećenje za žrtve da će dopuniti postojeće osiguranja za one koji su oštećeni.

"Temelj našeg plana je bio da pokrene novu kompaniju koja predstavlja najbolje prakse u korporativnog upravljanja i transparentnosti. Imao sam dugogodišnju posvećenost njegovanje vlasništvu žena u biznisu. Taj potencijal dogovor je važan korak u tom pravcu. "

Fond za obeštećenje žrtava je ključni dio posla i to ne samo zato što je to prava stvar. Govoreći na rok, New York državni tužilac Eric Schneiderman objasnio je da će njegov ured podržati dogovor koji osigurava žrtve će biti adekvatno kompenzirati.

On je rekao: "Kao što sam jasno od samog početka, naš ured će podržati dogovor koji osigurava žrtve će biti adekvatno kompenzirati, zaposleni će biti zaštićeni kreće naprijed, a oni koji su bili odgovorni za nedolično ponašanje u TWC neće biti nepravedno nagrađeni.

"U sklopu tih pregovora, zadovoljstvo nam je da je primio izričite obaveze iz stranaka koje će nova kompanija stvoriti pravi, dobro finansirana žrtve kompenzacijskog fonda, implementirati politike ljudskih resursa koji će štititi sve zaposlene, a neće nepravedno nagrada loše glumce ".

On je također naglasio da će njegov tim raditi sa strankama u narednih nekoliko nedelja kako bi se osiguralo da stranke "čast i spomen" ovih obaveza prije zatvaranja.

On je dodao: "Naša tužba ostaje aktivan i istraga je i dalje u toku u ovom trenutku."

Weinstein je suosnivač Miramax i Weinstein Company. On je proizveo niz Oskarom nagrađenog filma, uključujući i Shakespeare in Love i Kraljev govor.

Od oktobra, stotine žena su istupili optužujući ga za zastrašivanje, seksualno zlostavljanje i silovanje. The New York Times objavio je prvu priču, tvrdeći da je seksualno uznemiravao žene za više od 30 godina. Glumice koji su istupili uključuju Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow.

U svom izvještaju, papir otkrio da je proizvođač postignut sporazum sa glumicom Rose McGowan 1997. Godine za 100 €, jedan od mnogih koje je isplaćen tokom godina.

U izjavi za The Times, 65-godišnji otac-of-pet je rekao: "Cijenim način na koji sam se ponašao sa kolegama u prošlosti izazvala je mnogo bola, i iskreno se izvinjavam zbog toga. Iako sam ja pokušavam da uradim bolje, znam da je dug put. "

Otkrivajući da će uzeti odsustvo iz svoje firme i da radi s terapeuta da se bave sa svojim pitanjima, on je nastavio: "Moj put će sada biti da uče o sebi i osvojiti svojim demonima."

"Mislim da poštujem sve žene i žalim što se dogodilo", dodao je on prije zaključivanja: "Ne mogu biti više pokajnički o ljudima sam povredio i ja planiram da urade nešto dobro sve njih."

Kao javna ličnost, Weinstein je isklesan sliku o sebi kao o šampion žena. Tokom prošle predizborne kampanje, on je bio domaćin prikupljanje sredstava za Hillary Clinton u svom Manhattan kuće. On je zaposlen Malia Obama kao pripravnik ove godine na svoje kompanije i za vrijeme Sundance festivalu u Utah, on se pridružio zemlje ženska marta.