Heroes and Douchebags ove nedelje - Rik Mayall, David Cameron i još mnogo toga | BA.rickylefilm.com
Modu

Heroes and Douchebags ove nedelje - Rik Mayall, David Cameron i još mnogo toga

Heroes and Douchebags ove nedelje - Rik Mayall, David Cameron i još mnogo toga

Heroes & Douchebags sedmice

Ko - i ono - volimo odmah (i ono što definitivno ne)

Heroes

Rik Mayall

Komičar i zvijezda The Young Ones umro je u ponedjeljak, u dobi od 56. Nakon hiljada priznanja sipao, u njegova supruga Barbara našalio, "Siguran sam da svi znate odgovor RIK-a bi bilo nešto u stilu" dobro, hvala puno sve od vas... Sad f * ck off! ' "

Polline Akello

Ovaj tjedan, Angelina Jolie i ministar vanjskih poslova William Hague je bio domaćin globalnog konferenciji u Londonu da se stane na kraj seksualnog nasilja u konfliktu. Govoreći na skupu bio je ozbiljno inspirativna Polline, 24-godišnji student prava koji je otet od strane pobunjeničkih snaga u Ugandi kada je imala 12, a proveo narednih sedam godina tuku, silovani i gladi prije nego bijeg uz pomoć War Child. Od tada je neumorno zalažu za prava djevojčica u sjevernoj Ugandi. Možete gledati ističe iz događaja ovdje.

Shonda Rhimes

Skandal i Uvod u anatomiju tvorac održao govor početka Dartmouth College prošle nedelje - i mi ljubavi njenim riječima mudrosti: "Snovi su divni, ali oni su samo snovi Fleeting, efemerne, prilično Ali snovi ne postanu stvarnost samo..... Zato što ih sanjati to je težak posao koji čini stvari dešavaju to je težak posao koji stvara promjenu Dakle, lekcija, mislim da je:.. Baci san i biti izvršitelj, a ne sanjar " Cijeli govor je definitivno vrijedan sat.

Kretenima

Seksističke saopštenja

Najnovije pol ankete - zvanog 'grubo generalizacija maskirana novosti' - zaista je naš nazad. Izgleda da žene 'pate' od neodlučnosti, jer gubimo vrijeme tražeći mišljenje drugih. Whatevs.

David Cameron

Naime, užasno izjavi koju je dao kao odgovor na tajlandski kozice trgovine skandal, rekavši da je do potrošača da kupuju kozice koje su proizvedene kroz ropstvo. WTF ?! Kako bi bilo da slamanja supermarketa koji ih čarapa? Ili prisiljavajući dobavljače da promijene svoje prakse?

Anonimni zvaničnik vlade

Koji je pretio da zatvori najveća banka hrane u dobrotvorne svrhe u Velikoj Britaniji zbog kritika smanjenja blagostanja. Chris Mould, predsjednik Trussell Trust, koja posluje više od 400 banaka hrane u Velikoj Britaniji, je rekao "netko na vlasti" da zaustavi napade sistem koristi ili će Vlada "da ugasimo".