Indian Safari pregled Pench National Park Baghvan | BA.rickylefilm.com
Modu

Indian Safari pregled Pench National Park Baghvan

Indian Safari pregled Pench National Park Baghvan

Zašto trebate ići na indijski safari

Kada pomislite na safari, vi obično misli lavova u Africi, zar ne? Šta je tigrova u Indiji? Ako ste uši samo ubola, Nacionalni park u Indiji Pench je upravo gdje trebate ići.

Kako to izgleda:

Poznat kao područje koje su inspirisale Rudyard Kipling da napiše The Jungle Book, Pench Nacionalni park je Disney nalik kraljevstvo. Nalazi se u centralnoj Indiji, to je sastavljen od 292 kvadratnih kilometara bujne faune i drugi je stanica na indijskom Tiger Trail.

Nudi neke od najboljih prilika u zemlji uočiti Bengal Tigers u njihovom prirodnom staništu, oko 40 trenutno roaming divlja u parku. Ali, ako ste više od Baloo ventilatora od Shere Khan jedan, ima dosta drugih životinja da se vidi. Leoparda, medvjeda, jelena, leti vjeverice (zaista), divlja svinja, majmuna i preko 231 vrsta ptica se može vidjeti.

Prilikom posjete Indiji safari, najbolje vrijeme da se je od novembra do juna, kako je to izbjegava sezone monsuna, kada džungli može biti zarasla i to može biti teže uočiti divljači. U stvari, većina ali ne i sve nacionalne parkove nisu zatvorena u ostalim mjesecima zbog kiše. Ali, ako posjetite off-peak to će biti jeftinije i džungle je najživlje ćete ikada vidjeti. Divlje, zarasli i cvjeta.

Gdje odsjesti:

Prilikom posjete Pench bi se tesko naći bolji smještaj nego Taj Baghvan. Smješten na periferiji parka, Baghvan nudi vrstu bijega ćeš samo sanjati. Sastoji se od 12 samostalne safari lože, svaki nudi parovima ili obitelji mirno, i intimu u samom srcu džungle.

Dok unosite svoju privatnu kuću, hodnik povezuje kupatilo (koji je smješten zasebno) vaše spavaće sobe. Između, je vanjski tuš području i malo dvorište.

Kada je u pitanju enterijera, apartmana uzeti utjecaj od svojih divljih okoline. Ogromna tikovine kreveta u centru pažnje u svakoj sobi, krpe od Rajasthan u meke nijanse zelene naglasak sobu i Kipling doba art vage zidove.

Svaki apartman također ima privatni Machan koja je tradicionalni indijski krovu krevet. Možete uživati ​​u popodnevnom čaju tamo sa panoramskim pogledom na nadstrešnicu, gledati zalazak sunca ili zaspati na noći zvukove džungle u veličine krevet jastučast kralj.

Baghvan zaista ponosi na što mu je gostima priliku da vide najbolje od indijske džungle i traje dva safarija dnevno - jedan u zoru i jedan u sumrak. Svaki gost se vadi u Jeep od prirodnjak koji je stručno obučen u otkrivanju divljih životinja (tek nakon našeg vodiča, Shree, bager i pratili mladunče poziv tigra za više od sat vremena da smo uspeli da ga licu mjesta). Ali, za one ozbiljne ljubitelje Knjiga o džungli, možete se odlučiti za hotel Moglijeve Trail safari gdje ćete ići na neka od mjesta koja je inspirisala najlegendarnijih scena filma, a ako imate sreće vidjeti neke od Disney klasika 'najbolje volio likova u stvarnom životu.

Gdje jesti:

Biti u džungli praktično nema restoranske scene što ga čini sve više važno odabrati svoj smještaj mudro.

Kuvar glavu i njegov tim u Baghvan dolaze iz svih krajeva zemlje i njihove kuhanje stilova odražavaju. Thalis, koji su banketa od karija, Dals, pirinač i Naans, služe noćnih. Svako jelo istražuje drugi džep Indije i pokazuju široku lepezu kulinarske tehnike koje postoje u ovom ogromnom zemlje. Garantujem ćeš okusiti arome, začini i bilje nikada niste ni čuli prije. A najbolje malo? Mnogi od povrća koriste u jelima su pažljivo odabrani iz povrtnjak hotela organski.

Možete ručati na vanjskoj terasi, privatno u svojoj sobi, u Machan ili pod zvijezdama sa strane o hotelskom prirodni bazen. Svake noći, oni su upali cijeli izvan prostora svijeća, i to je veličanstveno.

Što treba znati:

Kada na safari to može biti teško zapamtiti da Pench Nacionalni park nije čovjek napravio nacionalni park ili "manje zaštićenom" zoološki vrt. To je divlja. To je prirodno stanište životinja i brojevi su krhke. Od 1990. Godine tigra svjetske populacije je pala sa oko 10.000 na oko 3.000 i tigrovi trenutno samo nastanjuju 11% zemljišta koje su navikli. Ali, ima puno dobrotvornih organizacija koje rade na preokrenemo. Free Foundation Born radi preko Indije tigar regije kako bi se olakšalo rast tigrova u divljini. Oni pružaju Park Rendžers odvratiti krivolovaca (da, tigrovi su vrlo tužno i dalje ubijaju uglavnom za kineske medicine), oni educirati ljude o važnosti očuvanja vrsta i rade na poboljšanju života u seljana koji žive na tom području. Više od 26 godina, oni su postali ključni lideri u borbi da zadrži tigrove u životu. Ako želite saznati više, molimo posjetite: bornfree.org.uk.

Kako doći:

Fly na Mumbai (većina velikih zračnih luka lete tamo direktno iz Londona za oko 500 €), a zatim leti u Nagpur (morat ćete letjeti sa indijskim operater interne letove). Odatle će vas pokupi vozač i potrebno je oko 2 sata do Pench Nacionalnog parka.

Disney Knjiga o džungli je van na 3D Blu-ray, Blu-ray ™ i DVD 22 avgust 2016.