Inkluzivne manekenke Missguided-a imaju stretchmarks, pege i vitiligo | BA.rickylefilm.com
Modu

Inkluzivne manekenke Missguided-a imaju stretchmarks, pege i vitiligo

Inkluzivne manekenke Missguided-a imaju stretchmarks, pege i vitiligo

Missguided je 'stvarnog života' lutke su dašak svježeg zraka

Veliki aplauz za high-street brand slavi raznolikost.

U svijetu Facetune i Photoshop preopterećenja, bilo iskreno, unretouched prikaz ljepote zaslužuje svaku pohvalu. Bili smo ozbiljno impresioniran nedavnim tijelo-pozitivnu kampanju oznaka high-street Missguided je, #makeyourmark, u kojem je obećala da će zaustaviti Airbrushing strija i drugih smatraju 'mane' od svog modela slika. Kampanja izloženi modeli različitih veličina i narodnosti, potpuno unretouched i tražim potpuno opako.

Sada, online na malo, koja je otvorila svoju prvu fizičku trgovinu u Londonu 2016. Godine, nastavlja svoju misiju kako bi proslavili inkluzivnijeg viziju ljepote, sa 'stvarnog života' lutke koje se zasnivaju na tome kako svojim klijentima zapravo izgledaju, a ne doživljava idealan oblik ili izgled.

Brand je stvorio 'raznolik lutku vojske "različite etničke pripadnosti, uključujući i one sa vitiligo, strije i pjege. Oni su stvoreni isključivo za uz pomoć in-house šminkera brenda, i bit će na sajmu u Missguided dva prodavnice u Londonu Westfield Stratford City i Trgovački centar Bluewater u Kentu.


Missguided kaže da je "počinjen na promjenu stavova na pozitivnu sliku tijela u modnoj industriji i inspirativan samoljublja". I sa ovim najnovijim potezom ima za cilj da "inspirisati jak samo-osnaženi poruku: budite sebe, biti sigurni u svojoj koži, proslaviti svoj mane, preuzimanje rizika i poseduju i f * ck savršenog".


Tu je još dug put prije nego prikazima različitih oblika tijela, nacionalnosti, rodnog identiteta, uzrasta i invaliditeta postati norma u modi. Većina slika vidimo kretanje kroz naše Izvori imaju veće šanse da bismo se osećali nesigurno nego proslavljeni. Ali, sa svakim glavni igrač koji čini stalak za tijelo pozitivnosti (Asos također zaustavljen prošle godine Airbrushing svojim modelima), dobijamo malo bliže širu definiciju ljepote. I to je definitivno nešto što treba slaviti.