Inspirativne ženske heroine iz knjiga | BA.rickylefilm.com
Modu

Inspirativne ženske heroine iz knjiga

Inspirativne ženske heroine iz knjiga

6 Kick Ass ženski Sleuths

Kada provodite formativnim godinama u društvu hrabra žena koje uzimaju zarobljenike, ne možete pomoći, ali upijte girl power. Velika stvar o kriminalu fikcija? To je teško na feminizam. Ženski Sleuths su superheroji. Razmisli o tome. Oni su detektivi, sudske medicine, novinari; oni ne samo riješiti zločine, oni plamte staze kroz Alpha-dominiraju muškarci svijeta. Da kukaju o tome? Ne. Oni iščetkajte seksizam i nastavi posao. Dugujem sve do snažne ženske glasove na mojoj polici za knjige. Bez njih, ne bih znao kako da se stvori kick-ass karakter svoje. Ovdje su moji favoriti...

Nancy Drew

[Top] La Drew je svake devojke starije, hladnjak, pametnije sestra. Plus ona je vozio kabriolet. I imao je sanjive dečka. FYI, ona je od 1930. Godine lupanje se loši momci, samo deset godina nakon što su žene dobile pravo glasa u SAD-u (znam).

Clarice Starling

Kada se Ingenue FBI student poslao na intervju serijski ubojica (slash vino buff) Dr. Hannibal Lecter, Starling koristi i njen bič-pametan mozak i njenu ranjivost da stekne njegovo povjerenje - i riješiti slučaj. Ura!

Lisbeth Salander

Društveno disfunkcionalni ali oštre, Salander je jedna od vrste. Steig Larsson je zasnovao svoj anti-heroine na odrastao verzija drugog buntovne Šveđanin, Pipi Duga Čarapa.

Kay Scarpetta

Lični život Patricia Cornwall je u redu, plavuša Patolog je kao neodoljiv kao i slučajeva ona rješava. Njen ledene eksterijera može omekšati u cijeloj seriji, ali joj je zapanjujuće mozak drži čvrsto. Također, zanimljivu činjenicu: Cornwall je instalirao forenzički laboratoriji u njenoj kući tako da ona može obavljati svoju potragu za knjigu. Ciljeve, ljudi.

Modesty Blaise

Nazvan 'ženski James Bond', Peter O'Donnell je strip junakinja van pameti i van bori svaki muškarac u gradu. Blaise kasnije glumio u jedanaest romana - i ako postoji ženski detektiv sa bolje ime, ne znam o tome.

Lindsay Gordon

Bilo koji lik koji sebe opisuje kao "ciničnu socijalističkog lezbijski feminističkih novinar 'zaslužuje da bude na ovoj listi. Val McDermid je neustrašiv, ravno govori novinar zauzima posebno mjesto u mom srcu.

Breaking Dead by Corrie Jackson je sad