Je Hollywood Racist: Chloe Bennet Marvel je prisiljen promijeniti ime | BA.rickylefilm.com
Modu

Je Hollywood Racist: Chloe Bennet Marvel je prisiljen promijeniti ime

Je Hollywood Racist: Chloe Bennet Marvel je prisiljen promijeniti ime

"Hollywood je rasistički", kaže Marvel zvijezda Chloe Bennet. Ali su stvari poboljšanje?

Promjene imena poput one Marvel zvijezda Chloe Bennet kaže osetila pritisak da bi trebalo biti stvar prošlosti. Kao što je sada.

. "Hollywood je rasistički i ne bi me bacila sa prezimenom koje ih je neugodno", tvrdi Marvel Agents of SHIELD zvijezda Chloe Bennet (ranije Wang) na Instagram ove sedmice da je ona optužuje industrija zabave predrasuda nije ništa novo - ali činjenicu da je ona tako javno i beskompromisno o sporno norma je dio ohrabrujući pogled na promjene.

Za toliko godina Hollywood je optužen za diskriminaciju i nedostatak zastupljenosti, ali nije pozvan na odgovornost. Da, da baci Mickey Rooney kao Japanac za doručak kod Tiffanyja, ili bijeli glumci kao Indijanci, biblijski likovi, čak i Othello. I mnogi umjetnici doživljavaju rasizam iz prve ruke osjetio nemoćnim da govore u slučaju oštećenja njihove izglede karijeru u industriji koja rutinski kažnjava 'teškim' ljudima. Bez službene smjernice o tome kako su oni bacaju ili šta su to projekti razvijaju, etika filmskih studija 'na različitost su samoupravna. Decenijama da je prevedena na skitnice na sedištima. Zašto ništa promijeniti ako mi, javnost, ne govori i još uvijek hrle da vide filmove oni proizvode? "To je ono što žele publika, 'studija moglo bi se reći.

Ali sada moć društvenih medija (i društvene svijesti) dala je globalni glas i publiku i umjetnika kao što su Bennet - a to znači da smo svi se učiniti svjesni problema. Holivud je morao da uzme najave podzemnih sjajna kampanje poput #Oscarssowhite i optužbe etničkih ulogu krečenje u velikim budžetom filmova poput nedavne dr Strange i Ghost In The Shell (oba cast bijele aktera u azijskim uloge). Ali, zbog čega je studija (i glumaca koji te uloge) da kreativno opravdaju svoje sumnjive odluke ne ide dovoljno daleko. Umjetnika, studija i publika treba da rade zajedno kako bi zaista ništa promijeniti i provoditi raznolikosti.

Caucasian Britanski glumac Ed Skrein samo promenio casting igru ​​tako ostavku iz visokog profila (i bez sumnje unosan) ulogu Ben Daimo u Hellboy nakon što je otkrio lik azijskih baštine u stripovima. "To je naša odgovornost da moralne odluke u teškim vremenima i dati glas inkluzivnosti", rekao je on - naravno, na Twitteru. On je sada postavljen snažan presedan koji će je učiniti neoprostivo za ostale uloge biti na sličan način pogrešno ubačeni i pita aktera, kao i studija da budu odgovorni i moralni u zastupljenosti i raznolikosti.

To je obećavajući; uz vijest da Akademija je raznolik svoje članstvo nakon Oscara kritike i Marvel dolazne Black Panther mijenja superheroj pejzaž. Ali tu je dug put - i publika su moćni u taj pokret kao i bilo koji studio glave ili zvijezde. Novac govori i jednako velike blagajni Wonder Woman i loše prinose na Ghost In The Shell je jasno da Holivud da mi žele više zastupljenosti žena, ali ne žele krečenje, možemo glasati sa našim nogama i biti odgovoran previše. I sa svijetom kakav je sada, to nikada nije bilo važnije.

Najboljih filmova ikada, prema glasovima nas 🎬