Kako biti produktivniji na poslu: savjeti i alati za upoznavanje | BA.rickylefilm.com
Modu

Kako biti produktivniji na poslu: savjeti i alati za upoznavanje

Kako biti produktivniji na poslu: savjeti i alati za upoznavanje

7 super pametan način da budu produktivniji i dobiti sh * t done

Je potrebno da biste dobili vaše produktivnosti mojo nazad? Pročitajte ovo idu od 😖 u 🙅

Zamislite ovo: vas ostaviti posao u 05:30, to-do lista potpuno precrtan, a ne zaštite u prokletom svijetu. Zvuči poznato? Ne, nas ni. Uz produktivnost na svih vremena nizak (87% od nas ne može koncentrirati na posao u ruci, dok je 50% prizna da je neproduktivno za jedan sat svaki dan), mi nedostaje ozbiljne motivaciju. Dakle, kako su žene na vrhu svoje igre žonglira sve to? Sedam od najboljih prosuti njihove tajne efikasnost...

Ulazi u Meet-Free ponedjeljkom hype

Naša raspored može biti više aparata od Primark u subotu, ali bubanje možete napraviti više posla, kaže Grace Marshall, produktivnost stručnjak Misli produktivan. "Back-to-back sastanaka može izgledati efikasna, ali kada ćeš da rade posao koji dolazi od njih?", Pita ona. "Ako ne možete, postavite dan kada niko ne može rezervirati u svoj dnevnik." Et voila: cijeli dan bez ometanja.

Zaboravite na inbox, pozdravi 'yesterbox'

Je strah da se osećate kada one "Žao mi je da jure, ali..." e-mailove počnu da se gomilaju? Svi smo bili tamo. I, ispostavilo se, oni su produktivnost kriptonit - u prosjeku, to traje 25 minuta, da se vratim u zoni nakon provjere naše poštanske sandučiće. Unesite 'yesterbox' strategiju Kathryn Minshew, generalni direktor karijere-razvojne platforme Muse. "Fokus na sve e-mailove koje ste dobili juče, danas", objašnjava ona. "To znači da je Vaša lista zadataka je jednostavno jučerašnje inbox - bar čudan 'e-hitne' - tako da znate koliko zadataka imate svako jutro, i niko je napustio čeka više od 24 sata za odgovor." Music za naše uši.

Koristite 'dnevnika mrtvo vrijeme'

U vozu, u taksiju ili čekaju na sastanak? Prema Helen Tupper, suosnivač karijere stranice Amazing Ako je ovo 'dnevnik mrtvo vrijeme', kad bi u suprotnom biti na Insta. "Ja koristim mijenjati za čitanje relevantne knjige ili nadoknaditi na papirologiju", kaže ona. Plus, Harvard Business Review otkrili da okreću 'mrtvo vrijeme "u" džepove slobode "povećala efikasnost posao i zadovoljstvo. A sretan radnik je zaista produktivan radnik.

Ruke u zrak

Reality check: svi želimo da izgledaju sposobni, ali ne možemo učiniti sve. "Neko je vjerojatno suočio vaše upite i ranije, tako da se ne plašite da iskoriste da mudrost", kaže Julie Chakraverty, osnivač karijere savjet oko Rungway. "Ako je potrebno delegirati ili pitaš za više informacija, da se vaš glas čuje", kaže ona. Mislim, "Želim da razjasnim da budem siguran da sam na pravom putu." To nije neprofesionalno, to je efikasnost junaštvo.

Šutnuo digitalni centri za detoksikaciju

Onemogućavanje naših uređaja je tako 2016 - aplikacija odugovlačenje-busting su upravljanje vremenom zlata. "Volim Asana - aplikacija koja pojednostavljuje proces rada i pokazuje napredak", kaže Rebecca Glenapp, suosnivač modne stranice Lux Fix. "Ažuriram projekata našeg tima svako jutro, tako da su naši ciljevi su jasni." Također pokušati 30/30 (rokova), Microsoft To-Do (za interaktivnu golova) i PRIZMO Go (za snimanje štampani tekst s kamerom telefona). Sve besplatno na App Store

Pratite 1-3-5 pravilo

To je vrijeme da se zabrani nerealne ciljeve. Alexandra Cavoulacos, koautor novih pravila rada, razvila je prioriteta tehniku: "Pretpostavimo možete ostvariti jednu veliku stvar, tri srednje stvari i pet malih stvari, i suziti listu zadataka za tih devet zadatke" ona kaze. "Imati 1-3-5 lista znači stvari koje vam potpunu su one to odaberete, a od onih koje su se dogodile da se uradi." Na taj način, 'manji' zadaci ne budu gurnuti u stranu.

Držite Podsjetnici aplikaciju

Termin "umrežavanje" često razbacane, ali izgradnja krug stručne podrške je ključ za uspješan. Održavanje kad smo tako zauzeti, međutim, može biti izazov. "Ja postaviti podsjetnike na telefonu na check-in s ljudima u industriji, inače ću zaboraviti", kaže Maria Hatzistefanis, osnivač Rodial i Nip + Fab za njegu kože, i autor Kako biti Prekonoćni. "Ovo će osigurati da ostanete u kontaktu."

Istraživanje Fellowes, pomažući da se ljudi u Velikoj Britaniji rade dobro

Dopalo? Ćete voljeti ovo.