Kako se zaposliti u modi | BA.rickylefilm.com
Modu

Kako se zaposliti u modi

Kako se zaposliti u modi

Kako sam dobio posao. Pokretanje svoju modnu liniju 👗

Sanjao rada u modi, ali uvijek napisana ga kao nemoguće? Pa, bio si u pravu.

Dobrodošli u Glamour novi nedeljnu kolumnu, How I Got My Job, sadrži jedna žena sa odličan posao, i pravi put do dobiti. U potrazi za karijeru inspo? Za ovaj tjedan rate, osnivač radne odjeće brend Polly McMaster deli svoje CV.

Ko? Polly McMaster, 34

Šta? Osnivač brenda odjeće The Fold da bi visoke mode do odijela, nakon uočavanje prazninu na tržištu dok je radio u Gradu

CV:

Obrazovanje: Diplomirani prirodnih nauka i doktor virusologiju, University of Cambridge

Volio sam umjetnost u školi i žele da idu u modu, ali u boci sam ga - nisam osjećao dovoljno samopouzdanja da se nastavi kao karijeru. Odlučio sam se za nauku, misleći formalne diplome bi zaista čvrsta imati. Uživao sam u to, ali u proučavanju nauka si postao stručnjak za jednu specifičnu stvar, kao što je protein. Uvijek sam bio više od generalist, i činilo preuzak za mene.

2004-2006: Konsultant, LEK Consulting

U potrazi za šire polje, prijavio sam da diplomiram sheme zapošljavanje i pridružili konsultantske kuće. To mi je dalo raznolikost sam bila poslije; Moram da vidim poslovanja u različitim industrijama. Ja sam s obzirom na probleme, kao što su "Kako možemo napraviti ovu firmu rasti? ', A zatim je radio s tim da ih riješe.

2007-2009: Investment Professional, Apax Partners

Jer sam stvarno uživao pomaže kompanijama proširiti, preselio sam se u private equity. To je značilo da zapravo imao fond novca za ulaganje u kompanijama. Bio bih u susretima sa milijardi funti-promet firme, i svi muškarci su bili u prelijepi talijanski odela dok sam nosio high street. Nisam bio sasvim dovoljno pametan, ali je bio previše junior priuštiti više. To zasađeno sjeme potrebi da se zaposlene žene više mode opcija.

2009-2011: MBA, London Business School

Apax me sponzoriše da radim puno radno vrijeme MBA - to je bila prilika da se u realnom svijetu kontakata. Ali na poslovnoj školi imao sam viziju: Nisam mogao pokrenuti modnu liniju za profesionalne žene. Dakle, umjesto da se vratimo na Apax, prodao sam moj stan za otplatu troškova Naravno da ih, zatim koriste MBA za testiranje izvodljivosti moja ideja je. Napisao sam poslovni plan i sastao se neverovatan mentora, Mark Henderson Gieves & Hawkes, koji me je upoznao sa kontaktima na British Fashion savjeta. Po završetku studija, imao sam dva investitora postrojeni.

2012-danas: direktor, The Fold

Prvi korak je stvaranje pilot kolekciju. Napravila sam raspoloženje ploče i našao mladi dizajner u studiju koji je radio sa Peterom Pilotto i Victoria Beckham. Zajedno smo radili kako bi se premostio jaz na tržištu: haljina može biti opremljena, ali ne i uskim, su dobri rukavima tako žene nemaju baciti na džemper i uništiti njihov izgled.

Kontaktirao sam svaka žena čiji vizitkartu imao iz prethodnog posla sam, i bacio lansiranje stranku da vidimo da li će odjeću prodati. Jesu! The Fold je stalno od tada porastao. Trebaće vremena da se ostvare profit, ali mi smo sada tim sedam i naše haljine su bili u Bijeloj kući i upoznao kraljicu.

Polly Life Lessons

  1. Pronađite svoj uzor. Postojao je snažan ženski partner u mom vrlo muškog kapitalom koji je uvek nosio blistavom odijela i leopard-print cipele. Voleo sam kako je našla način da bude sama.
  2. Imam povjerenja u svoje ideje, ali slušati druge. Mislio sam na punjenje 800 € za odijelo, ali povratne informacije od istraživanja tržišta je da korisnici ne bi to platiti. Mogao sam puno vremena izrade odijela niko kupio potrošen.
  3. Pročitajte novi poslovni Road Test John Mullins, profesor na London Business School. To daje veliku okvir da se poslovne ideje od A do Z.