Kako zaustaviti preuveličavanje svega i pronaći mir u umu | BA.rickylefilm.com
Modu

Kako zaustaviti preuveličavanje svega i pronaći mir u umu

Kako zaustaviti preuveličavanje svega i pronaći mir u umu

Kako zaustaviti overthinking sve odmah

Hrčak točka razmišljanja nas sve pogađa u nekom trenutku. Dobra vijest? Nedavno istraživanje Sveučilišta u Londonu otkrili da overthinkers su kreativni i imaju jači maštu. Ali kada si zaglavio u petlji, to je iscrpljujuće i nije od pomoći. "Problem je, overthinking obično ne izjednačava na uvid ili dostaviti rješenja", kaže dr Alice Boyes, autor anksioznost Toolkit. Kretati svoj mentalitet sa ovim pokušao i testirana tehnike terapije.

1. Tri pitanja 'Tehnika

Potrebno je da se suoči vaš cimer oko čišćenja, ali drži se, šta ako ona kaže ovo? Ili to radi? Ono što je bio mali bunim postaje dan dug razgovor - sa samim sobom. "To je prirodno da želi predvidjeti rezultate, ali morate strukturirati vaše razmišljanje, tako da se ne vuče po", kaže dr Boyes. Ograničiti na ova tri pitanja: Koji je najbolji rezultat? Koji je najgori ishod? A što je najrealnija ishod? "To je standardna tehnika u kognitivnim terapije", kaže dr Boyes. "To vam pomaže da uravnoteži svoje mogućnosti brzo i racionalno. Overthinkers potceniti njihovu sposobnost da se bave problemima. S obzirom na najgori ishod čini da shvatite kako bi nositi ako se to dogodilo."

2. Dobro jutro Pages '

"Na početku dana, uzeti notes, i bez zaustavljanja, zapišite sve što je u vašoj glavi", kaže trener život Annabel Gledden. "To je tok svesti, to ne mora da ima smisla. Samo nastavi pisanje i dobiti sve svoje misli se, od inane do ozbiljno." Prije nego što ga odbaciti kao New-Agey gluposti, znajte da je to izuzetno popularan kod poslovnih ljudi i stručnjaka produktivnost za decluttering um na početku dana (Google 'jutro stranice "ako nas ne vjerujem). "Istraživanja su dokazala djelotvornost eksternaliziranih misli kroz 'journalling'", kaže Gledden. "Ova vježba prestaje uporan misli uzima maha ih fizički obrade. Probajte za tri dana, a vi ćete primijetiti razliku."

3. 'Dva Najlakši akcije' Način

"Često smo razmišljaš jer smo u potrazi za" savršenim "rješenje", kaže dr Boyes. "Ali, dok mi mislimo na" najbolji "stvar, mi zapravo ne rade ništa, a pitanje postaje sve veća u našim glavama. Ponekad smo dobili još jedan nivo straha da ne radimo ništa." Do trgni se, misli na dva najlakše akcije koje će napraviti razliku na dilemu, i da možete izvršiti do kraja dana. Onda to i njih. Na primjer, ti si u agoniji preko prezentacija rada: dva najlakše stvari koje možete učiniti prije nego što ode kući možda rezervacije sobi za sastanke, i što je naslovni slajd. "To neće riješiti problem, ali moraš iz glave i učiniti nešto. Akcija rađa više akcije."

Beat Analiza Paraliza

"Overthinkers preopteretiti se sa informacijama za odluke koje ne zahtijevaju", kaže Gledden. "Praksa čini mali izbor potaknuti-of-the-trenutak. Ako idete na večeru, umjesto provjere menija online, u odnosu više komentari i gledajući slike jela na Instagram, samo se pojavio i red."