Latitude festival 2018 live review - zabavne vijesti i recenzije | BA.rickylefilm.com
Modu

Latitude festival 2018 live review - zabavne vijesti i recenzije

Latitude festival 2018 live review - zabavne vijesti i recenzije

PREGLED: Širina Festival 2011

Naplaćena kao više od samo muzičkog festivala, tu je očaravajuća iznos događa u Širina - u bilo kojem trenutku mogli gledati svjetske klase strip, uz velika stvar muzike duboko u šumi na Sunrise Stage, ili uzimanje u malo balet dole pored jezera.

U prekrasnom osnovi Henham Park u Southwold, Suffolk selu u petak sunce je gotovo kao veliki remi kao djela. KT Tunstall je akustični pop hvata letnje vibracije na sceni Obelisk koji se nastavlja sa bogato headdressed Paloma Faith, čija je duša i blues pogađa samo prave note kao sunce počinje postavljanje (rijetko viđeni preko vikenda). Preko u Word šatoru, Caribou su rano festival vrhunac. Hot novi bend The Vaccines jurnulo kroz žestok skup zarazna tri minute pop pjesme dok prekrasne Bombay Bicycle Club nastupiti na njihov miješanja najbolje. Natrag na Obelisk Stage, američki rock bend The National blizu petak navečer veličanstveno s prekrasnim kultni set koji uključuje jedan Engleske, koji je posvećen gomile, i kreće Slow Show.

Širina je drugačiji festival po mraku jer ljudi spakovati dalje svoje fold-up stolica i stavi djecu u krevet. Plešemo među drvećem u šumi na klasične indie melodije iz Londonski klub noći Feeling Sumorna, dok je glavni arena je živ sa sve, od hip hopa do 60-tih godina Faves dugo u noć.

Sunce daje način da se kiša u subotu ujutro, i dok je nekoliko hrabrih duša izlaziti gledati Ed Sheeran i They Might Be Giants na sceni Obelisk, tražimo sklonište u Word šatoru gledati 80-legenda Adam Ant će nas odvesti niz vrlo zabava Memory Lane dok nas uzbuđivanje set britanskih Sea Power drži pod platnu, čak i dok se sunce čini kratko pojavljivanje. Daleko od muzike, tu stoji-ispred prostorija preko u komediji šator za Never Mind The Buzzcocks, dok pozorišne predstave iz The Lab Collective, kabare, i razgovora sa Booker Nagradna-autor Alan Hollingshurst zadržati kiše publiku zabavljati. Kao oblake otkotrlja, Pablo Nutini dobija ljude od puta-up stolice i iz pod njihovom brollies za ples, a više u Word šatoru, Foals imaju Brzi i žestoki set da bi subotu je euforično kraj.

Vrijeme je kao različite kao festival line-up u nedjelju, ali traže zaklon od kiše izbacuje neka iznenađenja. Ko je znao poezija mogla biti smiješno kao ništa u komediji šator ili kao drzak i kao sjajan kao rock bend na glavnoj pozornici? Prkoseći kiši, Ana Calvi igra skok set - ona može biti maleni, ali Anna je ogroman glas je udar sjaj na lijen nedjelju ujutro. Kele Bloc Party je borbu - i osvaja - protiv kiše sa njegovim uplifting otkucaja. Kao tuševi nas drže pogađanja, komedije Šator ispupčena po šavovima, i Dylan Moran se na pozornicu. U međuvremenu, preko u Word šatoru, sve, sve je zamišljeno električni art pop nas je plesala u našoj Wellies. A reformiran i podmlađeni Suede zatvoriti festival stimulirajući set na pozornici Obelisk, udaranje off sa debi singl davitelja. Oni igraju publici omiljene Trash and Beautiful Ones previše, zastavši na dah sjajnim ptice, dok je frontmen Brett Anderson vadi se gomile, dokazujući Suede su jednako zadivljujuće kao što su bili u svojim 90-ih godina vrhunca.

Nije važno na vrijeme. Ovo je jedan vikend nećemo zaboraviti u žurbi.