Lista gostiju Oscar de la Renta - modne vesti | BA.rickylefilm.com
Modu

Lista gostiju Oscar de la Renta - modne vesti

Lista gostiju Oscar de la Renta - modne vesti

Dizajner uređuje dole modna revija... A prisutne

Svaki dizajnera sezone zaduženi su ne samo stvaranje, ali podrezivanje dolje svoje konačne kolekciju odjeće ispred fashion week. Ove sezone, Oscar de la Renta se uzima da je stav sa svojim listi gostiju, previše.

Dizajner NY-zasnovan je najavio da se prepolovi broj učesnika u svojoj S / S 2014 show, slanje ne više od 350 poziva.

"Kada radite megashows, gubi razlog zašto smo pokazuje," de la Renta, rekao je WWD. "To je važno za (određene profesionalcima iz industrije) da pogledaju odjeću i vidjeti ih. Oni ne bi trebalo da prođu kroz 30.000 ljudi, a 10.000 koji pokušavaju da slikaju sve one ljude koji su potpuno nevezano za odjeću. "

Prošle sezone, de la Renta je imao John Galliano na ruci u backstage da pomogne u pripremi svoju kolekciju jesen, privlači više pažnje na njegov već užurbanog šou.

"Zašto imaju 20 miliona ljudi s nula veze sa odjeću?" de la Renta je pitao, ponavljajući Suzy Menkes 'osjećaje od februara prošle godine. U svom kontroverznom Cirkus Fashion karakteristika, Menkes, stil urednik theInternational Herald Tribune, napisao je:

"U frka oko emisije sada se čini jednako važno kao ono što se dešava unutar čuvanoj šatorima. To je tako teško dobiti u, kao što je uvijek bio... Ali razlika je u tome sada je akcija izvan šou."

Uz sve live streaming, tweeting i ažuriranje, nije tajna društvenih medija pretvara fashion week - ali sigurno nismo dovoljno naivni da mislimo da nam na kolač i pojesti ga u prvom redu, previše? Je pad, za neke je demokratizacija ovog notorno uzvišenih - i luksuzan - industrija putem blogera, fotografa i prijatelji prijatelja širenje mode trenutno. Tom Ford je već zabranjene fotografije u svojoj emisiji da spriječi strašna smartphone domašaja-oko (devojka izvijajući oko vas da se širi ugao na modnoj pisti), koji odvraća od dizajnera - i promovira sve prebrzo (stranica napomena: naš online urednici Pitam se da li postoji takva stvar kao što je 'prebrzo').

Kao što smo glavu u London Fashion Week 13. Septembra, znamo da je prvi dan će biti parada who's-nosi šta ulice oblikovanje hobbling oko Somerset House je kaldrma, ali u posljednjih nekoliko godina to je nešto što smo navikli i - nazovite nas lud - vole u Londonu. To je mlađi, inkluzivne publiku, a kad su u red za 30 + minuta ispred mesto, ne možemo reći da nije inspirativno / zabavan / ponekad nevjerovatan (biraš pridjev) gledati ove vatreni fashion ekstrovertni šepure.

Moja nedelja kao Street Style Star