Modni dizajneri koji neće obući Melanija Trump prvu damu | BA.rickylefilm.com
Modu

Modni dizajneri koji neće obući Melanija Trump prvu damu

Modni dizajneri koji neće obući Melanija Trump prvu damu

To su modni dizajneri koji će stan od NE dress Melania Trump

Od Zac Posen Marc Jacobs i Tom Ford, dizajneri svuda odbijaju da oblače FLOTUS.

Sa mužem sporne kao predsjednika Donalda Trumpa, osuđeni ste da osjetite odjek svojih riječi i postupaka. Ne samo na svoju garderobu. Uprkos tome što je prva dama, i imaju univerzalni profil ide uz to, modne marke nadaleko i naširoko odbijaju da se obuče Melania Trump.

Ljudi su počeli pale njihove New Balance trenera kada je brend javno podržao stav Trampa o trgovini; Ralph Lauren suočeni bojkot za oblačenje Melanija u prahu plavo odijelo za inauguraciju svog supruga; dok su kompanije poput Nordstrom su navodno pale kćer Ivanka Trump koji započinje modnu liniju. Posledice se povezuje sa Trump (i njegov krug) su nesumnjivo šteti - i marke hvataju na.

Zac Posen, za jedan, rekao je za Daily Beast, on ima "nema planova da se obuče članovi prve porodice."

On je objasnio: "U ovom trenutku, ja ostajem daleko od donoseći svoj brend u politiku Postoje pitanja koja se pitanje koji su u osnovi uznemirujuće za mene-duboko:. LGBT prava, imigracije, sredstva za umjetnost, Planirano roditeljstvo i žena prava. "

Melanija nosio pink pussy-luk Gucci bluzu je doveden iz Net-A-Porter na predizbornoj kampanji, ali je italijanski brend su ćutali o svoj stav, i * definitivno * nisu bili voljni da pruže hvala.

Što se tiče Marc Jacobs, njegov stav je daleko jasniji: "Ja nemam nikakvih interesa za oblačenje Melanija Trump", rekao je za WWD. "Osobno, radije bih stavio svoju energiju u pomaže onima koji će biti pogođeni [Donald] Trump i njegove pristalice."

U razgovoru za The View, Tom Ford rekao je Melanija "ona nije nužno moj imidž", ali je tvrdio da je čak i Hillary Clinton, koji je glasao za na izborima, ne bi nosio istoimene linije. "Čak i da Hillary osvojio, ona ne bi trebalo da nosi moju odjeću. Oni su preskupi. "

Drugih dizajnera koje su javno odbio da obuče Melanija su Phillip Lim, Derek Lam, Naeem Khan i Timo Weiland.

Za više mnogo drugih, dok su oni izabrani da ne daju izjave o svom položaju, postavljanje poruka ljubavi i jedinstva na svojim društvenim platformama izgleda sve to reći. Tory Burch proglasio da je "ljubav je univerzalna" na svoje Instagram je u novembru 2016. Godine, u vreme izbora.

Evo još malo vremena da je moda i politika miješa.