Modni intervju sa dizajnerom Narcissom Alisom Trautmanom | BA.rickylefilm.com
Modu

Modni intervju sa dizajnerom Narcissom Alisom Trautmanom

Modni intervju sa dizajnerom Narcissom Alisom Trautmanom

Žena iza Narciss

Osnivač Narciss Alise Trautmane možda pokupi Nagrada za najbolji dizajner 2012. Godine u Latviji, ali njena prisutnost raste u Londonu, zahvaljujući njoj dobro imenovan Notting Hill butik, koja prodaje prekrasna haljina na dobro potpeticama i modne ljubitelje. Mi ispunjavamo dizajner čiji je izvor inspiracije je njena elegantna 80-godišnja tetka Zize (na slici).

Koji su vaši FailSafe stajling tips?

Black uvijek izgleda predivno. Male crne haljine, šik crne jakne, crne svile bluze... Black je najsofisticiraniji i elegantan boja. Ne možeš ići u redu s njim.

Bilo koji savjet o tome kako da se u modi?

Lično, uče radeći i grešaka. Stvarno morate da volite to što radite i uvijek ostati vjerni svoju viziju. Naporan rad je od suštinske važnosti kako bi se u ovoj industriji.

Koji je najbolji komad modne savjete tvoja mama ikada dao?

Moja majka je odrasla u Sovjetskom Savezu, gdje je bilo teško da se zapadna štampa, filmova, muzike i mode. Međutim, bilo je uvijek načini kupnje modnih časopisa sa Najneverovatnije dizajna i najnovije fotografije pogodak. Sjećam se polica za knjige moje majke je puna ovih časopisa, a ona se koristi da ostane cijelu noć izrezivanja obrasce i dizajniranje odjeće. Ona je bila u mogućnosti da biste dosadan, dosadan tkanine u prekrasan, šik haljine. Ne sjećam se nikakve konkretne savjete koje mi je majka dala, ali ona mi je definitivno naučila da čuda mogu dogoditi kada kombinujete naporan rad sa kreativnošću.

Ko ti je ikona stila, i zašto?

Ja apsolutno ljubav 50-ih i 60-ih godina, kada su žene proslavile ženstvenost u potpunosti. Stilova Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy, Brigitte Bardot i Catherine Deneuve su danas kopiraju. Njihovi stilovi bili toliko različiti i, u isto vrijeme, tako bezvremenski.

Ono što je jednu stavku u svoj ormar niste mogli zamisliti život bez?

Teško pitanje! Ja svakako moja omiljena komada, koje sam blago i ručno pranje - sam ja jedini koji još uvijek to radi? Da budem iskren, koliko god da ih volim bih mogao živjeti bez tih komada. Na kraju krajeva, oni su samo odjeću... I ne mogu uvijek napraviti duplikate!

Šta mislite setovima London Girls odvaja od ostatka svijeta, stil-mudar?

London djevojke vole eksperimentirati! Oni preuzme rizik i povucite ga sa izrazom povjerenja i urbane elegancije. To stvarno radi!

Kako biste opisali svoju kolekciju i njegov stil?

Moje kolekcije ističu sofisticiranu ženstvenost, kao midi i maksi haljine dominiraju svakoj kolekciji. Najbolji način za opisivanje Narciss je "skroman luksuz", kao i stil se uklapa sa ostatkom svoj ormar bez obzira na trend du jour.

Posjetite Narciss Boutique na 185 Westbourne Grove, Notting Hill London W11 2SB