Porast modnih dizajnera koji su napustili društvene medije i Instagram | BA.rickylefilm.com
Modu

Porast modnih dizajnera koji su napustili društvene medije i Instagram

Porast modnih dizajnera koji su napustili društvene medije i Instagram

Uspon modnih dizajnera anti-socijalne

Neki od najuticajnijih dizajnera modne uzvraćaju udarac protiv cunamija zakulisne snimaka i #OOTD - u vlastitoj tiho cool način. Upoznajte novi anti-socials, kaže Navaz Batliwalla.

Kada je prošlog leta Marc Jacobs slučajno podijelio gol autoportret sa svojom 191.000 Instagram sljedbenika, to je bio krajnji bojati se trenutak - i mi smo kolektivno pocrvene u njegovo ime. Strojare dizajner stilu svoju socijalnu slip-up sa zaštitni znak humora, naravno, ali za tradicionalno tajnovit modnoj industriji, društvenih medija bum je bio lukav put za navigaciju. A sada postoje znaci reakciju.

Tu je sigurno ne manjka mode brbljanja tamo upravo sada, ali tu je i novi val društveno-stidljiva vizionara na sceni, rijetko vidjeli ili čuli na društvenim mrežama. Kada Alexander Wang se povukao iz Balenciaga, a zamijenio ga je uticajni još malo poznate Demna Gvasalia od anonimnih (i šire cool) dizajnerski kolektiv Vetements. Zatim, tu je Johnny Coca at Mulberry, koji dolazi od stvaranja torbe za luxe etiketu über-nevidljiv Céline. I na Hermès, imenovanje Nadège Vanhee-Cybulski kao kreativni direktor je zapalilo naša strast za sve stvari konjički bez toliko kao nagoveštaj #shoefie ili #throwbackthursday. Umjesto toga, njena mekši, sportski pogled na etiketi nam je lopta sjajem reflektora na odjeću, a ne sebe.

To je neočekivani preokret u trenutku kada je pritisak na korak iz iza stola za rezanje i pridružite online razgovor. Za takve kao nezaustavljiv Brand Beckham i Givenchy Riccardo Tisci je drugarski pristup insajder osjetiti svojim navijačima nadahnjuje lojalnost marki i iznosi prodaje. To je razlog H & M je najavio svoju saradnju sa Balmain Olivier Rousteing na Instagram. Koji je bolji način da razgovaraju sa milion potencijalnih kupaca odmah nego grli svoje "Balmain vojske?

Ipak, sve veći broj ključnih modnih igrači su samo kažem ne.

Christopher Bailey, Phoebe Philo, Miuccia Prada, Raf Simons i Hedi Slimane su među najuticajnijim imena u modi, ali su i one koje su najmanje oko zna. I to nije slučajno. "Mystery privlači - i ličnosti koje održavaju privlačnost može steći dugovječnost u industriji", kaže Daniel Saynt, direktor Socialyte, agencije koja predstavlja neke od vodećih svjetskih kreativnih uticajne. Za Hedi Slimane, javni Twitter prepirke sa kritičar Cathy Horyn nakon što je Saint Laurent debi dovela ga je da pozovete spusti društvenih medija prisustvo blizu nule. U međuvremenu, Céline Phoebe Philo je uvijek bio zagonetan. Dizajner slavno mrzi objašnjavajući svoje kolekcije, a rekao je da je "chicest stvar je kada ne postoji na Google-u."

Trend-predviđanje agencija The Future Laboratory stavlja pomak do 'Peak Real'- reakcija na overstyled, Instagram-spreman verzija svakodnevnog života koji se prikazuju na društvenim mrežama. "To je termin koji je došao s oko ideje za borbu protiv autentičnosti", kaže njihov brendiranje stručnjak, Daniela Walker. "Došli smo do iscrpljenosti trenutka kada govorimo o autentičnosti, jer toliko je vrlo pažljivo izrađen." Mislim teen Instagram zvijezda Essena O'Neill, koji je dramatično napustio društvene mreže nakon otkrivanja neke njene poruke su, u stvari, neobjavljene reklame za garderobu ona je plaćena da nosi.

Nakon gotovo desetljeća hardcore Facebooking, Instagramming i Tweeting, potreban nam je odmor. Dosta sa stalnim životom dokumentaciju. Inspiriran poput Lena Dunham (čiji je odgovor na troll umor je bio da se zamijene društvenih medija za nju 'Lenny' bilten e-mail), nova generacija je ponovno otkrivanje prednosti privatnost dok ulazimo u 'deletist doba ", u kojem smo više izbirljiva o tome što smo stavili tamo.

Za modnu novi anti-socials, to znači da je manje-je-više i odlučno hashtag-free pristup. "Umjesto da prati što se trend među Instagram skup, rekavši manje im omogućava da održavaju svoju viziju, a da ne postanu još zamućenja u hrani", kaže Saynt.

To je strategija koja znači ići lako na površne selfije i čuvanje stvari oštro fokusirani, objašnjava poslovni direktor Matthew Williamson 'e, Rosanna Falconer. "Naš najveći svidio poruke su ukradeni trenutak u Mateju omiljeni tržište na odmoru ili izbliza ruke vez koji je uzeo u svom studiju." Za arhitekturu geek (i Louis Vuitton kreativni direktor) Nicolas Ghesquière, da fokus je na futuristički zgrade otkrivena na svojim putovanjima i zaviriti u dizajn atelje. U stvari, daleko bacio pejzaže i iza pozornice isječke čini zajednički jezik minimalne feed ovog probirljive set, koji uključuje super-stilista Marie-Amélie Sauvé i Melanie Ward i pritisnite-stidljiv Céline model Daria Werbowy (mislim irski pejzaže i arty autoportreti). Dovoljno je uvid u svoje inspirativne svjetova da nas žele više.

Da li ste u iskušenju da uvrne svoj društveni brbljanje? Onda možda želite da se list iz PlayBook u stelt socijalne set. Kao što bi glavni anti-socijalne zvijezda Kate Moss bez sumnje složiti, ovo jak ali nečujno strategija zapravo mogao povećati privlačnost vaših ličnih online brend.

Žele da se priključe anti-socials?

Uređivanje i filter. Tako

Da ste dijeljenje bez oversharing.

Izbjegavajte očigledne.

Misle: oni sveprisutni aranžmane časopisa i kafa.

Biti misteriozan. To je

OK da se održi na dostojanstven tišinu povremeno.

Budi svoj. Relax:

Svatko voli pravu tebe.

Za više modnih insajdera razmišljanja provjeri Navaz blog na disneyrollergirl.net