Šta znače opšti rezultati izbora? | BA.rickylefilm.com
Modu

Šta znače opšti rezultati izbora?

Šta znače opšti rezultati izbora?

Opštim izborima 2017. Ali šta REZULTATI zapravo znače?

Politički komentator Sonia Purnell postavlja rekord ravno

Jun 2017 će ući u istoriju kao jedan od najvažnijih kontradiktorne - i svakako Najčudnija - izbori ikada dogodila u Velikoj Britaniji. To je pozvao premijera Theresa May kada nije morao, i rekla da ne bi. To je u znaku mržnje i zlostavljanja - ne samo u Wilder tabloida - i tugu i strah od dvije krvave zločine.

Također je oblikovan toplinu i jedinstvo koncert One Love Ariana Grande i prijateljima u pomoć žrtvama Manchester Areni i London Bridge, a istovremenu okupljanje ljudi iz svih zajednica u inat ubice koji su tražili da ih podijeliti. Ona je počela sa istrajan, fatalistički pogon da progura štetan težak Brexit ali je na kraju u više nade, a možda i pomirljiviji ton na Evropu.

Pa ipak, najveći gubitnik je i dalje pobjednik. Maja ran robotske kampanju na "jaka i stabilna", slogan na kraju izgledaju "slab i klimav". Ona nije umota očekuje klizišta, ali zapravo izgubili mjesta umjesto. Ona sada ne komanduje i najmanji parlamentarne većine i da je brendirana šepav lider patka. Ipak, u trenutku pisanja ovog teksta ona drži na u Downing Street.

Lider rada Jeremy Corbyn prkosio njegovi kritičari i zarazna napada iz desničarskih medija da vode uspješne kampanje i osvoji mnogo više mjesta nego što se očekivalo uglavnom zvuče čovjek, kao i ne biti maja. Njegov novi pristup - i obećavaju da će ukinuti školarine - pridobio mnoge mlađe birače. On kaže da je spreman da formira vladu, ali on još uvek nije Komande za podršku da preuzme vlast. Rezultat je da se suoči bez presedana razdoblje nesigurnosti i nemira - samo 11 dana prije pregovori počnu preko Brexit.

Pa šta se dalje dešava?

Theresa May je dobila dozvolu od kraljice da formira vladu uz podršku 10 poslanika Demokratske Unionist partije Sjeverne Irske (DUP-a), koji su vrlo konzervativni, i smatra se kako anti-gay i anti-abortus. Čak i uz svoju podršku - što će doći samo po cijeni vjerojatno uključiti znatno mekši brexit - neće upravlja većinom u Commonsa će se boriti da upravlja učinkovito, što znači još jedan izborni bi se moglo dogoditi u roku od nekoliko mjeseci. Tako se pripremi za još jednu anketu, možda prije Božića.

Je maja sigurno nakon sve za sada?

Daleko od toga. Jeremy Corbyn i Tim Farron od Lib Dems su pozvali na nju da se povuče imaju, još važnije, neke od svojih vlastitih poslanika, kao što su Ana Soubry je Remainer bivši ministar posao. Theresa danas može se smatrati lider prelazne ali niko treba Kladim se da je kuća na toj poziciji u trajanju od toliko dugo. Ako je tada sporazuma sa DUP-om ne uspije da novi izbori mogli nazvati i njen žalosni evidenciju kao borac znači da će biti tost.

Koji će je zamijeniti?

Nema kandidata sigurno prolazim. Neće iznenaditi da čuješ da je Boris Johnson je već "na manevre", ali je teško da je jedinstvo kandidata. Mnogi ga još uvek krivi za lažno predstavlja u toku referendum o EU koji bi Brexit dovesti do dodatnih 350 € ma danas se troši na NHS. Najpopularniji kandidat bi Ruth Davidson, vođa škotskog konzervativaca, čija je karizma i šarm ju zvezda izvođač na ovim izborima. Ona je isključena u kratkom roku, međutim, jer ona nije član Westminster parlamenta. U suprotnom, Amber Rudd, unutrašnjih poslova maju, je kandidat, ali ona je otežana svojoj maloj većinom preko tek nešto više od 300 glasova u svojoj izbornoj jedinici u Hastings. Takav nezavidnom položaju može se smatrati smetnja u svakom narednom novi izbori.

Da li to znači Jeremy Corbyn mogao postati premijer?

U jednom trenutku u petak ujutro, kladionice ga je favorit za budućeg stanara Downing Street. Ako konzervativci ne na kraju staviti vlada zajedno, to je teoretski moguće kraljica mogla pitati Corbyn umjesto da probam. Ali on bi i dalje potrebna podrška drugih stranaka, kao što su Liberalni demokrati, a oba nerado da rade zajedno. SNP su rekli da će biti spremni da se pridruže savezu kako bi kroz 'nepromišljeno' torijevaca. Čak i tada, matematike u pogledu broja mandata potrebnih verovatno baš ne uklapa. To je iskreno teško ćemo vidjeti Corbyn u Downing Street - ali ako nedavni izbori su nas išta naučili onda možemo očekivati ​​neočekivano. Naravno, niko ne zna da li će pobijediti ili izgubiti podršku u drugom budućnosti izborima.

Ono što je još drugačije o novom parlamentu?

Praktično, jedino što znamo je da će imati više rada poslanika, i manje torijevci ili škotski nacionalisti. Hoće li to biti drugačiji na bilo koji drugi način? To će imati najveći broj žena u povijesti, s više od 200 poslanica u odnosu na 191 na izborima 2015. Godine. To bi moglo računati kao spor napredak, ali još jedan korak naprijed je da sada imamo našu prvu ženu Sikh MP, Preet Kaur Gill Birmingham Edgbaston.