Stokholm gradski vodič | BA.rickylefilm.com
Modu

Stokholm gradski vodič

Stokholm gradski vodič

Krajnji vodič grada Stockholm

Ovo je idealno odredište za vikend city break

Najbolja stvar u vezi Stockholm? To je prohodan grad koji bi trebalo da bude dom odlične hrane, luksuznih hotela i radnje koje u potpunosti opravdava svoju reputaciju kao "trendi" skandinavski kapitala. Samo dva i pol sata leta iz Londona, dešava se i da je idealno odredište za vikend city break.

The Grand Hotel je krajnji mjesto za sebe baza. Član Hotels of the World vodećih, to je oličenje luksuza. Smješten u centru Stockholma, to je lako za istraživanje grada od njega, a zatim se povuku natrag u jedan od to je pliš apartmana na kraju dana. Ne ostavljajte bez isprobavanje Nordic spa - izgrađen ispod hotela, slabo lit bazen je idealno mjesto da se protežu pre nego odmaraju na jednoj od ogromnih kamenih kauč kao stolice u sauni.

Ako ste u potrazi za kulturu-fix, Fotografiska je jedan od najvećih svjetskih fotografije centrima i ima četiri velike izložbe godišnje. Međutim, za nešto sasvim jedinstveno, Ogle u punoj veličini Royal ratni brod koji je potonuo u 1628, ali sada sjedi u punom sjaju na Vasa muzeju.

Kupovina u Stockholmu je (očito) obavezno. Cash-u imam modi kustos Šveđani sa istančan ukus u Deda i Nitty Gritty. Naći ćete skandinavski dizajneri poput Stylei, Ganni i Eytys kao i firma Euro omiljene kao Isabel Marant Etoile APC i Dušan. Herr Juditt je najbolji dućan za polovnu odeću sam ikada bio previše. Šine pršte sa čistom pred voljen komade poput akni, Stella McCartney i Celine. Nemojte biti upozoreni ipak, nakon obilaska ovde, verovatno ćete morati rezervirati check-in torba za povratni let...

Kada je u pitanju blagovaona out, pokušavajući švedski Kardamon Rolls (Kardemummabullar) i ćufte (ne zajedno) su kašiku lista jede treba nervira međutim ne probate kuhinji na ne-Scandi je vidio previše. Restorana kao ptica, La Vecchia Signora (kako je obrijao tartufa tjestenina), Urban Deli i La Neta su vrijedno checking out. Krajnji Stockholm blagovaonom iskustvo ipak? Ekstedt. Ran legendarni Scandanavian kuvar Niklas Ekstedt, meni je rustikalni sa hranom uglavnom kuhani na otvorenoj vatri u restoranu. Ona slavi Švedski kuhinje, ali i uzima inspiraciju iz drugih zemalja. Očekujte da probaju poput škampi sa jelena i celleriac, juiper pečeni smuđ i borovom dimljene dagnje. Ovo je mjesto da ide ako si sa voljenom osobom - low-rasvjeta i drvo vatru da je veoma romantična.

Letjeli smo sa norveškim Airlinesa iz Londona Gatwick Stockholm Arlanda. Letovi počinje u 31 € u jednom pravcu. Free Wi-Fi je dostupan na ploči.