Svako zna Put da je SREĆI-EVER-AFTER? - ljubav, seks i veze | BA.rickylefilm.com
Modu

Svako zna Put da je SREĆI-EVER-AFTER? - ljubav, seks i veze

Svako zna Put da je SREĆI-EVER-AFTER? - ljubav, seks i veze

Svako znate put do HAPPY-EVER-NAKON?

Mi radimo! Bih kao pakao si znao formulu za srećan vezi? Ljubav naučnici su otkrili način da se predvidi šta dalje za tebe i njega, tako da možete većinu čine sada. Nema na čemu!

Bez obzira da li ste u prvom cvatu svih dugotrajan strast, ili ste bili zajedno toliko dugo znate o čemu razmišlja prije nego što on radi, u realnom životu romantiku nije bajka. Ruku pod ruku sa leptirima u stomaku dolaze borbe i frustracije. Novo istraživanje iz Centra za brak i porodicu u Kaliforniji ukazuje na to da oni usponi i padovi nisu samo sasvim normalno, ali predvidljiva, previše. Prema istraživačima, postoje šest faza odnosi prolaze kroz; Da, postoji naučni razlog zbog kojeg se prepiru oko toga čiji je red da uzmu kante. Jednostavno identificirati kojoj fazi ste na i pratite na metke savjete naših stručnjaka za happy-ikad-nakon.

FAZA 1 - strastvena ljubav

Kako to izgleda To ne mogu jesti, ne mogu spavati, želim-da-vidi-mu-svaki-drugi-of-svaki-dan osjećaj - kada se ništa on čini pogrešno.

"Osjećam se kao ovisnik! Proverim telefon svaka dva minuta da vidim da li sam dobio poruku ili e-mail od njega." Meera, 26, Coventry

Čuvajte se Posvećivanje previše vremena za njega. Nemojte odlagati donošenje planova "za svaki slučaj" on je slobodan, a izbjeći otkazivanje prijatelji ako on predlaže ti zajedno. I koliko puta ste mu poslala poruku danas? Čuvajte ga i "montionitis 'text-bombardovanja

Npr Tvoj najbolji prijatelj: "Imam ozbiljan problem na poslu i potrebna pomoć".

Ste: Oh, Dreamy novi dečko radi previše ".

BF: * jecaje *.

"Mi se preplavljeno hormona stresa, kada se zaljubimo", kaže dr Cecilia d'Felice, autor 21 dana za Novi ste. "Ovi smanjiti naš nivo serotonina, i neuronaučnici mislim da je to zato opsesivno setova razmišljanje. Problem sa uhvaćeni u novog partnera je da može osjetiti velika za njih, kao što smo ih bombarduju sa porukama, očajnički pažnju." I to radi u oba smjera: ako si gnjavio, ne bi bilo ugodno; ćeš povući nazad. Njegov odziva bi bilo da se više pressue na vas da ga vidim, a ti bi povući čak i više. Prije nego što to znaš, odnos je gotova.

Iskoristite sada Pod "održavanju ravnoteže", kaže trener život Becki Houlston (beckihoulston.co.uk). "Uživajte u svoje vrijeme s njim, ali pokaži mu ono što vam je važno radeći te stvari Make korake za poboljšanje područjima svog života -. Kao što su obitelj i prijatelje -. Da bi normalno zanemarivanja kada upoznate novog čovjeka"

Faza 2 - DISCOVERY

Ono što izgleda kao Hemijski je visoko iznad, stvarni život je udario u. Izgleda kao da si sa ljudskim, a ne bog, na kraju krajeva.

"Mi i dalje imam isti blesavi argument Uvijek se završava ovako:.. On mrzi da sam ga prekinuti, i mrzim koliko control freak je" Abigail, 32, Devon.

Čuvajte se Osjećaji ljutnje i frustracije. Moglo bi se kao iskra je sada otišao u periodu "medeni mjesec" je završen. "On je rekao ili učinio nešto što je potpuno glupo u oči, tako da sada šta ti radiš?" kaže trener odnos Jo Dale, iz zabavljanje web stranice dearmrsherbert.com. "Ovo je znak da je odnos napreduje, i to je dobra stvar, čak i ako to nije ugodno. Vaše srce je daje malo prostora za glavu, tako da zapitajte se, ako je to dogovor-baterije, ili samo nešto zaista dosadno. "

Kada je medeni mjesec završi, stvari mogu biti trnovit, ali to nije nužno kraj, kaže dr Gian Gonzaga, viši direktor za istraživanje i razvoj u eharmoney.co.uk. "Nesporazumi su način ventilaciju stresa, i smisli ako možemo prihvatiti dijelove ličnosti i ponašanja našeg partnera da mi se ne sviđa. Ali ako tvrdeći za duži vremenski period ili se nađete osjećaj prezriv ili povlačenje kada partner želi da se bavi, to je vrijeme da se razmotri da li je ta osoba je prava stvar za vas. "

Iskoristite sada "Kako ste naučili komunicirati u ovoj fazi će postaviti temu", kaže Houlston. "Nip pitanja ogorčenost u korijenu po zaista sluša i govori iskreno. Pusti potrebe da bude u pravu u vezi svega.

FAZA 3 - OBAVEZA

Kako to izgleda možete popuniti jedni druge kazne i vide sebe kao "mi".

"Bili smo zajedno već četiri godine, a posljednji mini-break smo otišli na, odabrali smo pijani noći se preko dugo ujutro u krevetu. Volim ga, ali mislim da treba da potrude." Siobhan, 36, Wolverhampton

Čuvajte samozadovoljstva. Morate biti oprezni monotoniju ne postavlja u. "Nema potrebe da se dosadan zajedno", kaže dr d'Felice. "Svrha biti u vezi je da imate sigurnu i ljubavi baza iz koje istražiti svijet. Da bi odnos želimo, moramo staviti u ono što želimo primiti." Podsjetiti se zašto ste u ovom odnosu, kaže dr Gonzaga. "Organiziranje mjesečnu iznenađenje za njega - to ne mora biti skupo, samo pazite da je novo i uzbudljivo."

Iskoristite sada "Pozovite zabave, avanture i iskren razgovor o budućnosti stvaranjem vizije odbora", savjetuje Houlston. "Uzmite pluta odbora, ljepilo i slike ili riječi koje ste odabrali -. Pojedinačno i zajedno stvaraju sliku svog oblika budućnost i prikazati ga ponosno."

Faza 4 - borbe za vlast

Kako je to ponekad, uprkos tome što je u ljubavi, zabave i slobodu koju je imao kao singleton čini primamljivo.

"Često sam se kao da sam samo ja to sve kompromisna. Dajem u da se održi mir tako često, a zatim je gurnite u njega i dobiti sarkastičan. Ja se pitam da li je to vrijedno toga." Melani, 34, Cardiff

Čuvajte se Argumenti kao što počnete da ponovo potvrdi svoju individualnost. Manji problemi mogu postati glavni redova kao što kopaju pete. "Dobri odnosi su o davanje i uzimanje", kaže dr d'Felice. "Naučite da se odrekne kontrole kada to nije bitno i da ga kada se to desi." Najbolji način da se kroz borbu za vlast je kroz pregovore, rekao je Dale. "Odlučite šta oboje želimo odnos prema izgledati. Koji su ne može pregovarati? Gdje će vam flex? Budite spremni improvizirati kao što ide, ali imajte na mjesto osnovama koje ste dogovorili."

Iskoristite sada "Popis osam stvari koje su važne u životu Pitaj ga da učini isto;. Zatim uporedite rezultate", kaže Houlston. "Ne postoje nepravde ili prava, samo sličnosti i razlike. Razgovarajte o tome zašto su oni važni za vas. Nije razumijevanje jedni drugih vrijednosti je broj jedan razlog odnosa razbiti. Slažem se odgovornosti u skladu sa svojim vrijednostima."

Faza 5 - rast i stabilnost

Kako je to iskustvo je izgladio preko grube ivice i vi osjećati sigurno znajući da on ima leđa.

"Bili smo zajedno osam godina, a izgleda kao da ga poznajem kao i ja znam sebe. On je moja porodica."

Čuvajte polaganja odnos zdravo za gotovo i koristeći svoje znanje o jedni druge kao napad oružje u argumente. Ovo je vrijeme za poštovanje, kaže Dale. "Znaš kako se pregovara oko teške stvari, a vi ne znate da su tipke jedni drugima zbog toga. Keep kritika usmjerena na utjecaj, a ne sud, npr 'Radiš prekovremeno znači da ja ne dobijem da te vidim onoliko koliko bih voleo, 'a ne,' Rad je sve što ikad pomislio o, ja obzira na sve? "

Iskoristite sada Kada je bio zadnji put zaustavili i stvarno poštovati ono što vaš partner radi za vas; ili su radili isto za vas? "Pogledaj u odnos s novim očima", kaže Houlston. "Stavite ruku na srce vašeg partnera i reći im sve što želite o tome što oni rade. Hvala im za male stvari koje to čine razliku da ti svaki dan." Zvuči Soppy, znamo, ali to je dobro da se poštovati. To će učiniti da oboje shvatite koliko neverovatno svakog od vas je.

STAGE 6 - KRIZA i oporavak

Kako to izgleda kad život postane težak, vidjet ćete gdje svoju snagu kao par leži, i kako pravi izreka "Vreme leči sve rane 'zaista je.

"Njegova majka je umrla i sve se promijenilo. Bilo je tako teško vidjeti ga tako uznemirena i daleko. Nekoliko meseci kasnije, stvari su i dalje čudno među nama." Anna, 36, Liverpool

Čuvajte se ne pripremaju za to nešto što, jednog dana, možda rock temeljima vašeg odnosa. To može biti bolest, gubitak posla ili čak i nevjere. Stres će uzrokovati promjene u ponašanju jedni drugima - možda Sumnjam da možete oporaviti od ovoga. "Par koji može da se kreće na zajedno nakon teška vremena završiti kao sretniji, jači parovi", kaže dr Gonzaga.

Ljubaznost i oprost su ključni, kaže dr d'Felice. "Svi mi pravimo greške, posebno kada se pod stresom. Mi smo se ponašaju ludo načine i ne mogu zamisliti da će naš mate i dalje želim biti s nama, ali kada to učine, mi razumijemo da je njihova ljubav za nas je bezuslovna. U ovoj fazi , od vas će biti tako spojeni da možete boriti i znati da to ništa ne znači, da je svrha ove relatrionship je da živiš i pusti druge da žive i drago nam je da imamo nekoga da živi. "

Iskoristite sada Invest vremena da se identifikuju ono što ste oboje naučili iz ove faze. Pojedinačno i kao par, zapitajte se, "Šta mi / nam treba da prestane? Šta Ja / mi treba da počnem da radim? ' Krenite u akciju na nalazima. Ponoviti ranije odnos-fazi savjete - to jest identificiranje novih vrijednosti, a svaka govori drugi ono što najviše cijenimo o njima.