Vreme je da se okonča britanskim medicinskim nezdravim manekenima | BA.rickylefilm.com
Modu

Vreme je da se okonča britanskim medicinskim nezdravim manekenima

Vreme je da se okonča britanskim medicinskim nezdravim manekenima

To je vrijeme da stane na kraj britanskog "medicinski nezdravo" lutkama

Oni Moram da idem

Nismo zamišljajući ga - veličina tijelo ženske lutke u britanskim prodavnicama "se smatra medicinski nezdravi kod ljudi", studija objavljena u utorak je pronađeno.

Objavljeno u časopisu Journal of Eating Disorders, istraživanje je pokazalo da će prosječna lutku biti ozbiljno pothranjene su bili ljudski, uz svaki predstavlja pothranjenih veličinu tijela. "Nema opravdanja za nastavak korištenja izgladnelih lutaka", zaključio je istraživanje.

"Nismo pronašli jedan ženski lutku koja je bila normalne veličine tijela na ekranu", studija je koautor, Eric Robinson, izjavio je za BBC. On je dodao da "postoje jasni dokazi koji pokazuju da su ultra tanki idealan doprinosi razvoju problema mentalnog zdravlja i poremećaja u ishrani."

Dočekali ovaj maneken u @Mango danas - nije ni čudo što mlade djevojke osjećati pritisak da bude tanak. #unrealistic #toothin x pic.twitter.com/1Uawmy2QHU

- Steph Archer (@stephelstob) Jun 2, 2016

Robinson studija sišla sa zadnje strane nešto što bi se dogodilo da se mnogi od nas: hvatanje prizor lutka u kupovinu, i biti zbunjeni kako neverovatno tanak je. U njegovom slučaju, on je otišao dalje - iako on i njegov tim nije dobio dozvolu od strane bilo koje radnje za mjerenje svoje modele, pa su morali da se oslanjaju na vizuelnu analizu.

To je dobro nositi industrije trop da odjeća izgleda "bolje" na tankom modelima - zašto bi inače bilo nemoguće dobiti ništa veće od veličine uzorka od dizajnera, ili vidite više prosječne veličine žena na modnoj pisti?

, Ali kad pogledate bilo lutka u britanskom high street store, a ti si vjerojatno da vidi svoju odjeću zakačene, a noge plivaju u cipele koje ne odgovaraju njihovim sitne plastike cipele. I to nije razlika u petite žena - lutke jednostavno nisu ih.

Da li je to čak i ljudski moguće da bude kao mršav jer Topshop lutka? pic.twitter.com/fDJSO88v2L

- Samantha Jenkins (@samanthajenkins) Oktobar 30, 2014

Kao vrlo visoka žena (Ja sam 6'1 - Možda sam jednom spomenuli ili stotinu puta ranije) sam dugo koristi da se ne vide moje sličnost u trgovinama, ili je teško dobiti odjeću koju stane. Ali lutke u trgovinama su često samo nekoliko centimetara od mog visine i pola širine.

To je moja odgovornost da se brine o svom zdravlju i fitness, ali radnje treba barem pokušati prikazati svoju odjeću na način koji odražava ljudi preciznije.

U 2013. Godini, Debenhams uveo veličine 16 lutke za svoje trgovine sljedeće pozive iz tadašnjeg jednakost ministar, Jo Swinson, za prodavnice da odražavaju Britanije raznolike veličine.

Mix veličina dobre - odražava stanovništva "@ BBCNews: Debenhams kuće koriste nove veličine 16 maneken http://t.co/K2aGAfCqW7 pic.twitter.com/td4vDgz6EB"!

- Becky Haskoll (@BeckyDietitian) Nov 6, 2013

Lutke su kritikovali u to vrijeme za "normalizaciju" britanski gojaznosti krizu Engleske glavni medicinski službenik, Dame Sally Davies. Ali imajući model tako tanak da, pa da ponovo kažem, "bi se smatralo medicinski nezdravi kod ljudi", nije zvjezdani uzor ni.

U međuvremenu, manje od 1 na 10 muških lutaka bi se smatralo pothranjenih, iako je studija je pokazala da bi mogli biti smatra da ima znatno više mišića od prosjeka čovjek.

"Na isti način da je izloženost ultra-tanki ideala može negativno utjecati na tijelo sliku kod žena, izloženost nedostižan mišićne idealima može promovirati tijelo nezadovoljstvo kod muškaraca", navodi se u studiji.

Robinson studija pokazuje da postoji realna potreba za ravnotežom u lutkama. Samo večernji izlazak veličine visok modela na 12 ili 14 bi ih napraviti realniji prijedlog, posebno potrošača u svom 30-ih godina.

Prošle godine, visok odjeća lanac Long Tall Sally je predstavio model baziran na 3D model jednog od svojih kupaca da koriste u prodavnicama kao dio njihove #MadeTall kampanje.

DA @Long_Tall_Sally! Upoznajte ženu iza britanskog prvi pravi maneken! (Najbolji dan!) Https://t.co/xXLN8Trtef pic.twitter.com/qF6cjGSzTr

- Emily Clarkson (@prettynormalme) 1. Oktobar 2016

Harriet Winters, 6ft i veličine 14, rekla je ušao u konkurenciju "postane" lutku da bi mogla vidjeti svoj odraz u trgovinama.

"Ne želim da pokušam na 20 stvari i prilika na onaj koji će laskati pravo bita", rekla je ona. "Radije bih vidjeti napred da li će biti laskavu stil za svoj oblik tijela ili ne."

Trenutna istraživanja takođe podseća nazad u sličnoj studiji 1992. Godine koja je ispitivala lutke od 1930-ih do 1960-ih. Zaključio je da je "pravi žene slične veličine tijela bi bila tako tanka da bi bili u stanju da menstruaciju".

Živimo u vremenu tijela pozitivnosti i #ThisGirlCan; gdje radimo na našem sliku o sebi, zajedno s našim fitness. Zar ne bi bilo lijepo vidjeti ovo odražava gdje kupujemo?

26 feministkinja citati iz žene koje razbijaju